Heavenletter 5486 Het Leven Gaat Door / Dinsdag 1 december 2015

Het Leven Gaat Door
Brief uit de Hemel
Dinsdag 1 december 2015

God zei:

Iedereen vindt het leuk om de favoriet te zijn. Hier is niks mis mee. Geniet er van zoveel je kunt. Als de wereld je aanbidt, geniet dan van deze verering zolang het er is.
Het zit zo: Je hoeft niet aanbeden te worden door de wereld. Je hoeft niet in de schijnwerpers te staan. Het is ook helemaal goed om gewoon en onopvallend te zijn in de wereld. Wat jij over jezelf denkt is waar het echt om gaat, want jouw leven geeft meer van datgene van wat jij over jezelf denkt.
Je kan ook de onopvallende hotelbediende zijn die op de achtergrond rondloopt. Je hoeft niet in de belangstelling te staan. Je kan net zo goed de hotelbediende zijn als de man die bediend wordt. Je hoeft niet de ster van de show te zijn. Het is echt niet zo belangrijk allemaal. Alles wat je moet hebben heeft de leiding.

Het komt hierop neer: Wat het belangrijkste is, is wie je bent en niet het applaus voor datgene wat je ogenschijnlijk bezit.

Roem is van korte duur en wat doe je als het hebt? Wat van jou is, is van jou. Jij bent van jouw Wezen. Jij bent jezelf en dat is prachtig. Ongeacht iets anders, jij bent het Kind van God. Jij bent zonder twijfel Mijn Kind.
Wees blij dat je het al zo ver hebt gehaald.
Als er een tijd is dat jij jezelf boven anderen gesteld ziet, weet dan dat dit slechts een vlam in de pan is, en stap er overheen.
Als je verlangt naar iets dat buiten jouw bereik ligt, lijkt datgene geweldig. Als je het dan hebt, is het gewoon het zoveelste ding waar je mee om moet gaan. Datgene wat je hebt gezocht, zodra je het in handen hebt, kan het hinderlijk lijken. Misschien moet je zelfs wel jezelf schrap gaan zetten.
Geniet van je roem of wat het ook is waar je met heel je hart naar verlangt. Vergeet alleen niet dat je niemand anders bent dan jezelf. Geloof liever niet in alles wat je fans over je verspreiden. Je bent een simpel mens. Ze zeggen dat de wereld jouw oester is. In werkelijkheid draagt jouw wereld bij aan jouw ziel. Hoeveel vrienden lopen er rond die beweren dat ze jouw ziel aanbidden? Jij kan net zo goed beginnen met je eigen ziel te waarderen.
Soms lijkt iemand of iets gewoon aan te slaan, zoiets als Beanie Baby’s of hoelahoep’s in de wereld. In de wereld lijkt het alsof niets eeuwig duurt. Vandaag is het helemaal in en morgen is er weer iets anders helemaal in. Waar is de sneeuw van gisteren? Vandaag is alles wat er is.
Degenen die hoge pieken van favoriet-zijn hebben bereikt houden niet altijd van hun status.
Ze kunnen houden van wat het voor hen doet, maar niet voor zichzelf. Voor even, om een
bekende of onbekende reden, ben je het meest favoriete ijsje van de dag, week of jaar of misschien wel een heel leven. En toch, ergens, wat is het nu echt dat je hebt en wat maakt het uit, en voor wie maakt het uit?
Er bestaat niet zoiets als beslist het beste. Er zijn ideeën van het beste, die vroeg of laat minder interessant en lijken en stof staan te verzamelen. Jij weet dit nu. De beste meubelstukken moeten afgestoft worden, net zoals overgebleven stukken hout die bij elkaar zijn gegooid. Kaviaar bederft net zoals een stoofschotel. De grootste prestatie in de wereld wordt verdrongen door een andere.
Maar de inhoud van het leven kan doorgaan in jouw hart en in jouw gedachten, of misschien niet. Dit ondersteunt eens temeer het idee dat alles een idee is. En dat alle grote ideeën die jou ooit vastgrepen niet altijd de spectaculaire gloed behouden die ze ooit hadden. Je keert je ervan af. Het kan zijn dat je ze ontgroeid bent. In ieder geval is de sensatie er niet meer.
Wauw, dat was een geweldige dag toen je het mooiste kon schrijven van iedereen in jouw klas. Vandaag lijkt het je niet te lukken om datzelfde geweldige gevoel te kopiëren. Misschien kun je wel of niet nog steeds het mooiste schrijven van de klas, toch lukt het je niet om er dezelfde energie in te brengen zoals je dat ooit deed. Het is alsof er geverfd is over datgene wat je ooit zo waardeerde en je kan er niet langer om schreeuwen. Hoe dan ook, op welke manier dan ook, wat het ook was, het heeft zijn voormalige betovering verloren.
Zo is het Leven, alsmaar veranderend, vlak voor jouw ogen. Het Leven wordt gegoten in het verleden, het heden en de toekomst, en het Leven is niet altijd logisch. Dat is prima. Dat is onderdeel van het Leven. Het Leven heeft elk recht om te veranderen en jij daarbij.
Vertaald: Petra Simone