Heavenletter 5483 Waarheid Is Een Groot Geschenk / Zaterdag 28 november 2015

Waarheid Is Een Groot Geschenk
Brief uit de Hemel
Zaterdag 28 november 2015

God zei:

Is het geen geschenk geweest, dat je de blauwe lucht kunt zien, maar ook de nachtblauwe lucht met sterren en hoop? Wat dacht je van bladeren aan bomen die van kleur veranderen, verschijnen en later weer verdwijnen? En wat dacht je van baby’s, zo onschuldig en krachtig en zo bewust van hun behoeftes en het weten dat hun behoeftes zullen worden vervuld!
Jij leeft in een groot wonder van leven dat niet over het hoofd kan worden gezien.
Er zijn puppy’s en kittens, en olifanten en allerlei soorten dieren, die van nature weten hoe ze voor hun baby’s moeten zorgen. Is dat geen gegeven geschenk? Hoe opmerkelijk en vol het leven is! Ja, als er meer dan genoeg melk is, waarom zou iemand dan treuren over verspilde melk?

Er is niets heel erg verkeerd aan treuren. Het is ook een deel van het leven, maar is het noodzakelijk om over zoveel te treuren als jij dat kan en misschien de uiterste houdbaarheidsdatum van treuren te verlengen als bewijs van overweldigend verdriet?

Vindt datgene wat je plezier geeft in het leven en jou op deze manier groot plezier geeft vanuit het binnenste van jezelf. Kom tot leven met het idee dat je zeer tevreden bent. Maak het net zo gemakkelijk om tevreden te zijn als het is om ontevreden te zijn. Focus op datgene wat jou gelukkig maakt. Is het zo moeilijk om je zegeningen te tellen? Of ben je beter in het tellen van andermans zegeningen en het gebrek aan de jouw zegeningen? Geliefden, soms ben je humeurig over het leven.
Eén van de beste dingen die kunt doen voor het leven is om er goedaardig over te zijn. Okee, de toast was verband vanmorgen. Is dit echt zo belangrijk voor jou? Zelfs als je toast verbrand was, kun je het leven verwelkomen. Perfectie is niet aan jou verschuldigd. Als je perfectie vindt, heb je een bonus ontvangen. Het maakt een verschil of je perfectie verwacht, er op aandringt, of het verwelkomt als een geschenk wat je graag wilt.
Hoe wil je begroet worden? Wil je dat het leven tegen je moppert?
Als er echte problemen toeslaan, weet je het verschil. Je blijft hangen in het rouwen om een vriendje dat er vandoor ging met een vriend van jou. Hoe gewond je hart was, en hoe moest jij lijden. Dan, wanneer je vader of moeder overlijdt, oh ja, nu voel je het verschil in verlies. Je verspilde je hart aan iets wat minder belangrijk was. Nu weet je hoe diep verlies kan zijn.
Zo veel mensen weten zeker dat ze gelukkiger zullen zijn wanneer er iets in hun leven verandert, toch zijn er velen die de schat die jij zoekt hebben en zij hebben het geluk, waarvan jij zeker weet dat het bij die schat hoort, niet gevonden.
Jij zoekt het ene na het andere ding om jou groot geluk te brengen. Geluk is meer dan geschenken ontvangen. Groter geluk komt van geven. Spontaan geven geeft je groter geluk dan geven om er iets voor terug te krijgen. Ja, wees altijd echt. Geef voor het plezier van het geven. Iets dat op geven lijkt, kan niet doorgaan voor het echte geven.
Ja, wees eerlijk tegenover jezelf en niet tegenover een afgod die je naar voren brengt in je gedachten. Breng je ware hart naar voren en dan ben je ideaal. Waarheid is een groot geschenk, een aanduiding aan het einde van de weg om terug te gaan is dat niet.
Je zoekt altijd naar de Waarheid. Het geeft zo’n rust om gewoon eerlijk te zijn. Jezelf een schouderklopje geven kan te vaak niet eerlijk zijn. Een stuk fruit, een appel bijvoorbeeld, kan er perfect uitzien, en toch kan het deze appel ontbreken aan smaak, de smaak die een te kleine appel, die niet met de hand geplukt is en gewoon van een boom is gevallen, wel heeft. Jij wilt grote dingen geven en ontvangen, zonder er iets voor terug te krijgen. Jij bent het die moet geven met het idee dat je wenst te geven, en dat is het.
Vertaald Petra Simone