Heavenletter 5482 Hoe Zou Het Leven Eigenlijk Moeten Zijn? / Vrijdag 27 november 2015

Hoe Zou Het Leven Eigenlijk Moeten Zijn?
Brief uit de Hemel
Vrijdag 27 november 2015

God zei:

Je weet dat het fijn is om dingen uit te zoeken in je gedachten, toch moet je ook weten dat niet alles in het leven er is om door jou te worden georganiseerd. Het Leven is geen boekhouding die je volgens een bepaald model moet doen. De manier waarop het Leven zich afspeelt is hoe het afgespeeld moet worden. Jij bent onderdeel van een plan dat groter is dan jij je voor kunt stellen.
Het Leven in de wereld volgt gewoonlijk geen rechte lijn. Het Leven in de wereld gaat vaker wel dan niet alle kanten op en je weet niet wat dit Leven je gaat geven, totdat het zichzelf voor jou afspeelt.

Het Leven is niet zo voorspelbaar als je zou willen. Maar hee, dat is het Leven. Het leven is niet stug en dat zou jij ook niet moeten zijn. Leven is accepteren. Je staat op en beweegt recht vooruit. Dit is Leven.

Misschien presenteert het weer je vandaag niet waar jij van houdt. Het kan te warm zijn voor jou, te koud, teveel plassen of te droog. Meestal heb je het weer dat je hebt, en je doet het eigenlijk prima in het welk weer dan ook. Het weer is wat het is. Het is niet bedoeld om je van de wijs te brengen of je dag te bederven.
We weten dat het Leven je kan laten schrikken op onverwachte manieren. Je bent in shock, en toch, wat kun je anders doen dan puffend door te blijven gaan? Het feit dat een trein is ontspoord betekent niet dat jij dat moet zijn. Wat er ook gebeurt in jouw Leven, je hebt nog steeds Leven. Het is misschien niet het Leven dat je gisteren had, maar niettemin, je hebt Leven.
Het Leven is niet altijd wat jij wilt dat het is, maar dit is geen grote verrassing, toch? Waarom zouden Mijn kinderen denken dat het leven altijd okee moet zijn, naar hun eigen verlangen en indruk, op welk moment dan ook?
Je kunt jouw Leven zien als onvolmaakt. Waarom zou jouw Leven perfect naar jouw wensen moeten zijn? Ook hoeft het Leven niet zo streng te zijn zoals jij het misschien wel ziet. Het Leven kan je dagen geven die al je energie opslokken, die je hart teisteren en jou rouwend achterlaten. Harten herstellen al heel spoedig. Er zijn vreugdes die je niet kunt vervangen of terugdraaien naar wat ze ooit waren. Het is okee voor jouw hart om te herstellen. Je zal je Leven improviseren en vindt andere zegeningen. Je kan er makkelijk mee omgaan. Je kan op nieuwe manieren gelukkig zijn.
Welnu, luister hiernaar: Je hoeft niet ieder moment dolgelukkig te zijn, maar, zonder uitzondering, zolang je in Leven bent op Aarde, ontvang je vele zegeningen. Merk ze op. Wat als je het Leven zou accepteren zoals het komt, zou je dan gesloopt worden door het Leven?
Hoe hoort het Leven te zijn? Het Leven is niet altijd een feestmaal dat geserveerd wordt in een modieus hotel.
Weet je, je hoeft niet in een Mercedes te rijden. Je hoeft zelfs niet in een auto te rijden. Je kan lopen en ook plezier vinden. Niets in het Leven in de Wereld hoeft precies zo te zijn zoals jij het graag wilt, maar dat betekent niet dat je bezwaar moet maken als het Leven geen nieuwe schilderopdracht heeft.
Ik zal je iets vertellen. Het Leven is geen spel dat je moet winnen. Het Leven is een spel dat je speelt en waar je je hart aan geeft en waar veel uit voort komt. Het Leven is niet als de aandelenmarkt die jij de opdracht geeft om steeds maar hoger en hoger te moeten zonder te falen.
Als het om jou gaat, moet je je aanpassen aan iedere dag, ongeacht wat de kleur van de jas is die de dag aanheeft. Er is elke dag zoiets als jouw hoger en hoger groeien, en je wint het middel dat wijsheid heet, om het Leven te nemen zoals het komt. Ja, het Leven geen gegeven. Het is een cadeau.
Vertaald: Petra Simone