Heavenletter 5480 Laat Je Ogen Liefdevol Zijn / Woensdag 25 november 2015

Laat Je Ogen Liefdevol Zijn
Brief uit de Hemel
Woensdag 25 november 2015

God zei:
Wat belangrijk is voor jou kan simpelweg niet belangrijk zijn voor iemand anders. Wat belangrijk is voor iemand anders, kan simpelweg niet belangrijk zijn voor jou. Dat lijkt waar het leven in de wereld om draait – al deze tegenstellingen en tegenstrijdigheid.
Iemand houdt er van om te vissen. Jij kan iemand zijn die het niet leuk vindt om een worm aan een haak te doen, en van een vis vangen word je ook niet blij. Aan wie is het om te zeggen dat je wormen of vissen leuk moet vinden of niet?
Iemand anders laat een snor groeien, en jij zou nooit een snor willen hebben en toch, als je alleen zou zijn op een onbewoond eiland, zou je overigens automatisch een baard en een snor laten groeien. Je weet maar nooit.

Iets kan heel belangrijk zijn voor iemand anders, maar niet voor jou. Hij heeft zijn leven, jij hebt het jouwe.

Laat het glorieus zijn dat iedereen, die eenheid heeft met Mij – en dat is iedereen – allerlei verschillende keuzes kan maken in de wereld. Laat het glorieus zijn dat er voor iedereen genoeg keuzes zijn in de wereld. Het is dom om te denken dat je bevoegd bent om een vriend terecht te wijzen, omdat de keuzes in zijn leven niet overeenkomen met die van jou.
Laat het glorieus zijn dat er verschillende manieren zijn van denken en leuk vinden of niet leuk vinden, de voorkeur geven aan ontelbare kleuren of daar juist geen voorkeur aan geven, bijvoorbeeld, en ontelbare sporten en ontelbare gedachten en ontelbare boeken en ontelbare kopjes thee. Laten we toejuichen dat er vele juiste manieren zijn om een kopje koffie te zetten en jij bent vrij om koffie te maken zoals jij dat wilt, en die vrijheid heeft een ander ook.
Wees blij dat iedereen keuzevrijheid heeft, zelfs als iemand zijn keuzevrijheid verschilt met die van jou. Vier de keuzes van iemand anders evenals de excellente keuzes die jij voor jezelf hebt gekozen. Vier het leven in plaats van er op af te dingen. Geniet van je vriend, precies zoals hij is.
Vier dat er genoeg keuzes zijn voor iedereen en wees blij dat niet iedereen een kopie is van ieder ander.
In Hemelsnaam, wees onbezorgd wanneer anderen keuzes maken die verschillen van de jouwe. Jij bent niet bevoegd om een vriend terecht te wijzen, omdat de keuzes in zijn leven niet zo prachtig zijn als de jouwe. Waar komt het idee vandaan, dat iedereen er beter aan zou doen om te kiezen zoals jij doet? Waarom moet iedereen geloven als jij doet en naar de kerk gaan van jouw keuze, of helemaal niet naar de kerk gaan? Wie zegt dat? Wie bepaalt dat datgene waar jij de voorkeur aan geeft de algemene stand van zaken moet zijn?
Laat jouw ogen de toeschouwer zijn die overal schoonheid ziet.
Je zou je eigen voorkeuren niet willen verraden en onoprecht de voorkeuren van iemand anders ondersteunen. Er zijn plaatsen en tijden in de wereld dat je je ware keuzes moest verstoppen om in leven te blijven, en dus wordt jou de Vrije Wil die Ik jou geef ontzegd. Laat het niet jij zijn die zich rechtvaardig voelt over elkaars manier van zijn. Geliefden, zou jij zou jij de wereld die Ik heb gemaakt ontkennen en aandringen op een andere?
Voel je goed over anderen en voel je goed over jezelf. Liefde is beter dan een gevoel van heerschappij, onder alle omstandigheden.
De wereld is meer dan een onvoorspelbaar fenomeen. De wereld is een plek om liefde te leren en in de praktijk te brengen.
Heb jouw geluk en vrijheid in jouw leven, en sta anderen dat ook toe. Er is meer dan genoeg geluk om aan ieders vraag te voldoen.
Het maakt niet uit hoe goedbedoeld jouw verlangens voor anderen zijn, eer een ander voor zijn keuzes in het leven dat van hem is. Geef hem het recht op zijn eigen leven. Tenzij je vriend je vraagt om advies, bemoei jij je er niet mee.
Je kan het leven niet leven voor een ander dan jijzelf. Voor hetzelfde geld, de enige die jou kan corrigeren ben jijzelf.
Vertaald: Petra Simone