Heavenletter 5474 Liefde is Gerechtigheid, Geliefden / Donderdag 19 november 2015

 Liefde is Gerechtigheid, Geliefden
Brief uit de Hemel
Donderdag 19 november 2015

God zei:

Jouw geluk is jouw vrijgevigheid aan jezelf. Jouw geluk komt van binnenin jou. Hetzelfde geldt voor ongelukkigheid. Jij bent degene die je eigen gelukzaligheid brengt en je eigen ongelukkigheid. Jij bent de held en jij bent de dader. Geef niemand de schuld, en in de laatste plaats zeker jezelf niet. Alsjeblieft, doe niet vervelend tegen jezelf.
Als je van je paard valt, ben jij degene die gevallen is. Nu ben jij degene die zichzelf ook weer opraapt. Er valt niets te betreuren. Er valt niets te verwijten. Zelfs als er een vuurpijl afgaat en jouw paard laat schrikken, valt er niemand iets te verwijten.

Verwijder het woord “schuld” uit je woordenboek en zie hoe snel de wereld, zoals jij die ziet, opzij gaat en zich opent naar een breder venster. Wees snel om de kieskeurige wereld te omarmen.

De wereld kan als een beschuldigden leraar zeggen: “WIE HEEFT DIT GEDAAN?” En dit zorgt ervoor dat jij huiverig wordt.
Misschien keek je net even weg. Dat is geen deugd, maar ook geen misdaad. Er is geen misdaad gepleegd door jou of iemand anders. Iedereen is onschuldig. Iets komt ter sprake als het ter sprake komt.
Oh, de wereld kan beschuldigen, toch is er geen percentage in het beschuldigen. Hou geen beschuldigingen bij je maar geef ze ook niet aan een ander.
Het is niet aan jou om scenes uit het verleden opnieuw af te spelen. Ga verder naar de volgende scene. Wis het verleden. Het is al voorbij gegaan. Wat zorgt ervoor dat jij denkt aan kwaad doen? Niemand heeft er baat bij om met rekeningen van wangedrag te strooien en je visie te verkleinen.
Wees het er mee eens dat hoe jij reageert op het leven in de wereld geheel aan jou is. Als er iets is dat geregeld moet worden, zorg er voor. Ga door naar de volgende pagina. Als je melk morst, mors je melk. Veeg het op. Er is geen misdaad gepleegd. Melk morsen is niets meer dan onoplettendheid. Onoplettendheid is onoplettendheid. Niemand hoeft te worden aangevallen voor onoplettendheid. Je bent nu wijzer dan je ooit was. Is dat niet iets om te vieren?
Wie heeft strenge, confronterende discipline uitgevonden? Strengheid is het omgekeerde van liefde en mag op niemand uitgeoefend worden. Verwacht geen perfectie van anderen, voordat je zelf perfect bent. Pas in plaats daarvan liefde toe. Liefde is een hele praktische zaak. Als er genoeg liefde is, is het gevoel dat harde discipline noodzakelijk is er niet. Liefde is beter en veel praktischer.
Begrip komt van liefde. Liefde opent je. Liefde is gerechtigheid, geliefden. Heb elkander lief, en er is geen ingebeelde behoefte aan rechtvaardigheid. Er is geen behoefte aan gierigheid van het hart. Er is behoefte aan vrijgevigheid van het hart. Corrigeren is niet mooi. Corrigeren brengt een gevoel van machteloosheid en wrok. Wrok is het niet waard om vermenigvuldigd te worden. Liefde is het schot in de roos. Liefde maakt alles goed, zolang de liefde echt is. Wrok is teruggeven wat je gelooft dat je ontvangen hebt.
Liefde is niet een soort van overdreven sentimentaliteit. Het kan zijn dat liefde is als van tevoren geven. Zeker, liefde is er om te geven. Liefde gaat voor tijd en jouw directe stress en spanningen.
Liefde houdt geen boekhoudingen bij. Liefde hoeft niets recht te zetten. Liefde hoeft geen ondertekend ontvangstbewijs. Liefde veert vanzelf op en weer terug. Rectificatie is geen vreugde. Gelijk hebben kan misschien niet lijken op wat jij denkt dat juist is. Liefde staat niet onder dwang.
Liefde wordt aangeboden vanuit een vrij hart. Laat harten vrij zijn. Liefde vraagt niet: “Wat een gestuntel is dit?“
Liefde vraagt: “Laat mij liefde zijn. Dat ik maar niets anders mag weten dan liefde. Laat mijn liefde zich uitstrekken, dichtbij en ver weg. Laat mijn liefde een stralende Zon zijn voor iedereen, ongeacht welke agenda dan ook.“
Wat is er nog meer voor jou te verlangen dan dat wat de wereld naar een hogere niveau brengt?
Vertaald: Petra Simone