Heavenletter: 449 Ideeën, Verlangens, Dromen, Creativiteit

Heavenletter: 449

Ideeën, Verlangens, Dromen, Creativiteit 

Gepubliceerd: 13 januari  2002 / Geplaatst 27 februari 2022

God zei: 

Waarom zijn er bergen?
Aldus je ze kan beklimmen.
Waarom zijn er bergen?
Aldus je ze kan beklimmen en eroverheen kijken.
Waarom zijn er bergen?
Aldus je ze kunt beklimmen en eroverheen kijken en voor eens en altijd leren dat je gaat waar je kijkt.

Zie iets en je gaat er naartoe. Als je het niet ziet, kan het er net zo goed niet zijn.

Een berg met schatten zou voor je kunnen liggen, maar als je de schatten niet ziet, zijn ze uit jouw zicht, en dus zijn ze ook buiten jouw bereik.

Als je de schatten voor je ziet, heb je ze binnen handbereik.

Jouw ogen hebben ze gegrepen en je hebt ze de jouwe gemaakt.

Ongezien, zijn ze niet in jouw bewustzijn.

Gezien, laten ze je niet in de steek.

Iedereen weet dat er iets is aan de andere kant van een berg, aan de andere kant van de wereld, aan de andere kant van je denken.

Misschien is het tijd om je gedachten om te draaien.

Als je denkt: “Ik kan dat niet”, begin dan te denken: “Ik kan dat wel.” Zet jezelf niet buiten spel voordat je begint.

Als je denkt: “Ik ben niet slim genoeg”, begin dan te denken: “Ik ben meer dan slim genoeg. Ik ben onmetelijk slim. Ik ben tenslotte van God.”

Begin te denken: “Als ik een idee heb dat zo groot is als een droom, dan heb ik het met een reden. Het is idee is om mij in beweging te brengen, niet om door mij weggegooid te worden. Ik zal mijn ideeën volgen en zien waar ze me brengen. Dromen komen bij mij, voor een goed doel.”

Als je denkt: “Ik ben niet goed genoeg”, zet die gedachte dan weg, maar houd je droom. Stuur jouw ideeën niet weg, als kinderen in een klaslokaal. School is nog niet voorbij. Negeer elk idee dat je niet goed genoeg bent om een geweldig idee te hebben, of te jong of te oud of te ver weg van het idee. Jij bent degene die het had. Het was bedoeld om naar jou te komen. Een idee heeft je gevonden.

Je ideeën lokken naar meer ideeën en naar grotere dromen en naar grotere pracht in het ontwerp van het leven. Jouw leven oefent grote kracht uit. Jouw ideeën leiden je niet op een dwaalspoor. Ze leiden je.

Analyseer je ideeën niet zo veel. Zoek de fout niet in hen. Je kunt altijd de fout vinden. Let niet op de gevaarlijke redenen om het niet te doen. Er zijn meer redenen om te doen. Het is op zijn minst aan jou om te doen, want het idee kwam bij je op.

Het is niet de wereld die jou miniseert. Dat doe je zelf. Vaak, wanneer een tak van je begint te groeien, knip je de tak af. Je knakt het af.
“Ik knak het beter af dan iemand anders”, denk je bij jezelf.
“Het is beter om geen droom te volgen dan te proberen en te falen.”
Stop met jezelf te vermanen.

Begin je dromen te ondersteunen en breng ze tot wasdom.
Jouw dromen zijn niet ongrijpbaar. Je ontwijkt ze.

Als je denkt dat je geen opwaartse of vooruitstrevende ideeën hebt, heb je ze geblokkeerd – of geprobeerd ze te forceren. Ideeën en dromen komen vanzelf. Ze zijn tenslotte niet van jou. Het zijn Mijn ideeën die naar jou toe komen. Begin jezelf uit te dagen om de ideeën die in je opkomen te volgen. Ik strooi ze op jouw pad. Grijp ze. Wees niet bang voor ze. Falen is een door mensen gemaakt concept. Het is helemaal niet van Mij.
Neem Mijn concepten aan, en niet de zwervers, vagebonden van de wereld. Herinner Wie jij bent, en wees een tijdje inactief met Mij.

Vaak hebben Mijn kinderen een gedachte, een idee, een droom, een verlangen, en nemen ze de stappen door en gaan ze de uitkomst na voordat ze beginnen. Doe dat niet meer. Het leven is geen bedrijf waarvoor er kolommen geteld moeten worden en van tevoren openlijke winst moet worden berekend. Dat is een soort verwensing voor vooruitgang. Vooruitgang is niet af te meten in het eindresultaat. Het is ook niet te meten in aanwas, opbrengt, toename. Het is helemaal niet te meten.

Het leven is geen zakelijke onderneming.
Het zijn geen maten en gewichten.

Een verlangen is een impuls. De kracht van jouw verlangen zal je dragen.
Hoe goed geanalyseerde en winstgevende geprojecteerde resultaten ook mogen zijn, de resultaten dragen niet, jou niet, niemand.
Het resultaat is niet genoeg. Het zijn je verlangens die je voeden, niet het resultaat. In het verlangen ligt de kracht.

Als iets voor jou niet de moeite waard is om voor zichzelf te doen, voor de vreugde van het doen, dan is het niet jouw verlangen, of het is je verlangen dat vernietigd is. Hoe iets in het leven verschijnt en afloopt, is niet de reden ervoor. Wanneer je dat denkt, mis je iets, mis je iets belangrijks.

Je kunt geen energie blijven hebben om dingen te doen, omdat ze je aan het eind waarschijnlijk of zelfs zeker iets kunnen opleveren.
Creëren is niet zo.

Niemand kan een geweldige roman maken om een Pulitzerprijs te winnen. Zelfs als je aan het einde van je 500 pagina’s wist dat de prijs gegarandeerd was, kon de prijs je niet door het schrijven leiden.
Jouw diepe verlangen om iets uit te drukken kan je echter dragen.
Het kan je verder brengen dan welke wereldse prijs dan ook.

Weeg alle wereldse zaken af die je wilt. Ondernemen is een wereldse zaak. Prima, neem de dollars en centen in aanmerking.

Maar creëren is een ander verhaal. Creëren is geen wereldse zaak.
Creëren is voor zichzelf; het is zijn eigen energie. De creatie waaraan je deelneemt, kan de wereld bevredigen, en het kan je misschien geld opleveren, maar het materiaal is niet waar creatie voor is.
De daad van het creëren, wat hetzelfde is als het nastreven van je dromen omwille van de dromen zelf, is zijn eigen beloning.
Het voorrecht van creëren is de inherente zegen ervan.
Creëren is als liefde. Het is liefde. Het is voor de expressie van zichzelf.

http://heavenletters.org

VERTALING DOOR: Anja voor wakkeremensen.org – 26 Februari 2022.

Afbeelding: Enjpg.com