Heavenletter: 425 Alchemie

Heavenletter: 425

Alchemie 

Gepubliceerd: 22 december 2001 / Geplaatst 19 november 2021

God zei:

Wat een metafoor is geld! Het lijkt de som van het relatieve leven vast te leggen. Zo zinloos en tegelijkertijd van vitaal belang. Hoe waardevol zijn de waardeloze munten en biljetten! Ze worden als waardevol beschouwd omdat de massageest zegt dat ze dat zijn. Omdat hun waarde wederzijds is overeengekomen, scharrel en verdring je je eromheen. Je telt en telt opnieuw. Je grijpt ervoor als iets smakelijks en je voelt een kracht om ze uit te geven. En toch weet je dat er meer in het leven is dan dit metaal en papier en jouw gescharrel, gedrang.

En toch is het menselijk leven zo geconstrueerd, allicht, je wilt niet zonder deze stukjes metaal en stukjes papier.

En dus heb je een conflict. Je vergaart wat je wilt uitgeven, en een oefening wordt een behoefte, en je wordt meegesleept in het vergaren en uitgeven van deze metafoor van je leven.

Iets dat je zal helpen, is je de energie van het leven te herinneren die niet materieel is. De energie van het leven is de bron van het materiaal papier en metaal. Bij wijze door jouw harde werk of geluk kun je geld verdienen, maar je harde werk of geluk is niet de bron ervan.

Geen enkel mens geeft het ook aan jou. Zijn hand geeft het misschien aan jou door, maar hij heeft niet de energie gecreëerd die bij de transactie hoort.

Als alle weelde van Mij komt, hoe komt het dan dat geld niet intrinsiek meer waard is? Je hebt de indruk dat het de basis van het leven is, en toch moet je het tegelijkertijd niet zo adoreren. Je moet het zeker niet aanbidden.

Dat gedoe over geld is een sluwe zaak. Het is een contradictie. Heb het of je wordt een arme zonder, zegt de wereld, en knipoogt dan en doet alsof geld helemaal niets is. Het is alsof de wereld je snoep aanbiedt en tegelijkertijd zijn zoetheid achterhoudt.

Beschouw geld als het gereedschap van een timmerman. Beschouw het als een hamer of zaag of spijker, die een doel dient.
Het creëert iets. Het verbindt ongelijksoortige delen. Het is buiten zichzelf nuttig. Wat creëert het gereedschap van de timmerman?
Wat wordt ermee gemaakt? Waarvoor wordt het gebruikt en met welk doel?

Wees niet zo automatisch met betrekking tot geld. Koop geen werelddenken. Geld heeft zeker zijn nominale waarde. Zoek diepere waarde. Net als liefde mag geld niet worden opgepot. Het is om te circuleren. De beweging van het geld is zijn energie, niet de demonstratie van geld zelf. Net als met liefde, mag het niet worden gebruikt om te controleren, heersen of te worden achtergehouden, en het mag niet voor jezelf worden opgespaard of alleen aan jezelf worden besteed.

Het is vaak zo dat degenen die het minst hebben, dat ze zich er meer dierbaar aan vasthouden.

Je moet tot vrede komen over geld. Wanneer je echt erkent dat ik de Bron ervan ben, zullen je gevoelens erover veranderen.
Geld is niet de zekerheid. Dat ben Ik. Geld is niet het goud. Dat ben Ik.
Geld mag dan schitteren, maar het is niet het goud. Goud is niet eens het goud. Dat ben Ik.

Alles wat aanwinst is en alles wat je geeft is een heen en weer expressie van Mij. Als het geld een geschenk van Mij is, dan heeft het een hoger doel dan het van hand tot hand wisselen of van lade tot lade.

Laat jouw gebruik van geld de energie van liefde onthullen. Tel het geld niet zo veel. Tel de liefde die je ermee geeft. Laat jouw gebruik ervan een heilig iets zijn. Geef iets van Mij, wanneer je dit medium van uitwisseling, genaamd geld, overdraagt.

Onthoud en herinner dat Ik overvloedig ben. Er is meer dan genoeg van Mij voor iedereen. Zorg ervoor dat liefde samengaat met de bewegingen van geld die jij doorgeeft. Dat is alchemie. Licht geld op, licht het op boven het schuim van de wereld en verander het in het goud van Mijn liefde.

http://heavenletters.org

VERTALING DOOR: Anja, 18 december 2021 / voor wakkeremensen.org

Afbeelding: Wallpaperaccess