Heavenletter 364: De toppen en dalen van een GOLF

Heavenletter 364:

De toppen en dalen van een GOLF

Gepubliceerd: 24 oktober 2001 / Geplaatst 17 oktober 2021

God zei:

Het leven lijkt te zijn gemaakt uit toppen en dalen, en jij hebt besloten dat toppen beter zijn. Maar het is de stroom van het leven die goed is.
Het leven kan alleen in beweging stromen; het oppervlak van het leven kan niet gelijkmatig stromen, anders zou het geen stroming zijn.
Onder de stroom is een stevige gelijkmatigheid, maar het oppervlak van het leven gaat omhoog en het gaat omlaag. Dat is de aard, het natuurlijke van golven.

Golven zijn als in- en uitademen, dat is alles. In en uit. Omhoog en omlaag.
Maar omlaag is slechts de opkomst van omhoog. De top en het dal zijn geen afzonderlijke handelingen. Ze zijn als een grafiek van het leven.
Dat is in ieder geval hoe de oppervlakte van het leven zich aandient.

Er is zwangerschap en dan is er geboorte. Maar het hele proces is geboorte. Geboorte gaat niet vanzelf. Geboorte is de uitgifte van een golf die zich aan het opbouwen is. Een golf moet eerst oprollen voordat de golf zich kan afrollen. De ene beweging is niet beter dan de andere. Het is gewoon wat het is op het moment.

Er wordt een maaltijd bereid. En dan wordt er gegeten.

Je mond gaat open en dan weer dicht.

Je staat ’s ochtends op en gaat ’s avonds liggen.

Nacht volgt op dag. Ze wisselen elkaar af.

Een bloem opent en sluit.

Je ogen gaan open en ze sluiten.
Alles dient een doel.

In en uit zijn slechts één beweging.

In jouw laagtes, zoek daar naar het levensonderhoud dat ze bevatten.

Je kunt niet altijd jezelf uitgeven. Je kunt niet altijd uitademen. Je moet ook inademen.

Wees niet opgewonden omdat je jezelf in het aanzwellen van een golf bevindt en ook niet neerslachtig wanneer het terugkomt tot naar de zee.

Een stilte in het leven stelt je in staat om je verstand te verzamelen.
Het is oké om wat aardse tijd in vermindering te hebben.

Berijd het omhoog bewegen van de golven, maar berijd ook de beweging omlaag. Leun achterover en laat het leven zijn wat het is. Het hoeft geen minuut spannend te zijn.

Als je een ladder beklimt, moet de ene voet onder de andere rusten.
Het ene been blijft stil en het andere gaat omhoog. En zo wordt er vooruitgang geboekt.

Je besteedt veel energie aan het bejammeren van de dalen van het leven.
Bejammeren is weerstand bieden. Accepteer de hangmatten die naar je toe komen en ga er even in liggen. Meer, zullen er snel genoeg in jouw leven komen. Je kunt het niet sneller laten komen, en je kunt het ook niet weghouden. Het leven doet niet noodzakelijkerwijs jouw geboden. Jij doet het.

Je kunt het leven naar je toe lokken, maar wat komt, komt op het bod van wat jij tijd noemt. Het leven is in het ogenblik, maar jouw claim ervan is dat niet. Je verlangt ernaar om controle te hebben over de golven van je leven. Laat die controle los, laat gaan.

Je hoeft niet op elk moment in de voornaamste stroming te zijn.
Het is oké om een tijdje neerwaartse stroming te zijn. Zo presenteert het leven zich in ieder geval. Het is prima om een tijdje rond te zwemmen zonder ergens heen te gaan.

Als je een berg beklimt, zijn er stopplaatsen. Je kunt de top van de berg niet bereiken zonder tussenstops onderweg. Waarom denk je dat je het leven zonder ophouden kunt nastreven, alsof ophouden een zwarte vlek tegen je is?

Begin je in te zien hoe je je leven hebt beoordeeld? Oordeel maakt je moe.
Je hebt je leven beoordeeld en je hebt jezelf beoordeeld, en je hebt gemerkt dat ze tekortschieten vanwege de ideeën die je hebt.
Houd die ideeën niet vast. Laat ze gaan. Laat jouw leven Zijn.

Weet dat jouw leven goed is geweest. Wees tevreden met jouw klim.
Zit jezelf niet op de huid omdat je niet sneller bent geklommen, dit helpt jou zelf niet met de klim. Je hoeft jezelf niet altijd voort te drijven.
Spoor jezelf aan om te waarderen waar jij bent.

http://heavenletters.org

VERTALING DOOR: ANJA – voor wakkeremensen.org

Verdere toelichting:

Engelse titel is Crests and Troughs.

Een kop of top op een golf > CREST is een punt waar de verplaatsing van het medium maximaal is. Een punt op de golf is een dal of dieptepunt > TROUGH als de verplaatsing van het medium op dat punt minimaal is.
Info: intl.siyavula.com