Heavenletter 3003: Al de Prachtige Keuzes Die Elk Moment Mogelijk Zijn / Geplaatst 19 december 2017

Al de Prachtige Keuzes Die Elk Moment Mogelijk Zijn
Brief uit de Hemel
Geplaatst 19 december 2017

God zei:
Al het leven zoals het geleefd wordt op Aarde bestaat uit aanpassing. Er is een licht dat flikkert, en je past je ogen aan. Iets anders beweegt, en je ogen volgen het. Geen enkel moment van waargenomen Eeuwigheid blijft precies hetzelfde, en toch blijft de stilte van Eeuwigheid hetzelfde.
Soms voelt het voor jou alsof je in een ton naar beneden slingert door de stroomversnellingen van Niagara Falls. Het leven veert je op en neer op haar knie, zogezegd, en jij wordt duizelig.
Op andere momenten, lijkt het leven op Aarde wel op een wandelingetje in het park.
En dan zijn er ook nog andere veelbewogen momenten in het leven en in jou. In jouw innerlijk zijn de sleutelwoorden. Alles is in jouw innerlijk. Alles. Geen uitzonderingen. In termen van de waargenomen Werkelijkheid van leven op Aarde, lijkt het zeker ook buiten jou te zijn.

Op een bepaalde manier, kies je ervoor om naar een film te gaan. Er zijn veel soorten films om heen te gaan, toch maakte je de keus voor deze specifieke film. Natuurlijk kun je opstaan. Je kunt van plaats wisselen, of je kunt opstaan en helemaal naar een andere bioscoop gaan, en daar weer gaan zitten.
Of je kijkt TV. Je kijkt naar een bepaald kanaal en niet naar een ander. Je kunt van kanaal veranderen. En dan zul je op hetzelfde scherm naar iets anders kijken. Je kunt heen en weer zappen. In het leven ga je zeker heen en weer. Je kunt op en neer gaan. Je kunt naar links en naar rechts gaan.
Het leven lijkt soms op een pakketje dat je in je hand hebt. Je kunt het open maken en uit de doos halen. Je kunt het ondersteboven draaien. Je kunt er vanuit vele invalshoeken naar kijken. Je kunt het gewicht ervan voelen. Jullie hebben veel keuzes, geliefden.
In het leven is het vaak gemakkelijk om het gevoel te hebben dat je helemaal geen keus hebt. Altijd, geliefden, hebben jullie de keus om naar het leven te kijken zoals je maar wilt. Je kunt op verschillende manieren kijken naar hetzelfde pakketje.
Ik bedoel niet dat je jezelf maar voor de gek moet houden. Ik bedoel dat je jezelf moet kennen en welke prachtige mogelijkheden allemaal zelfs maar een enkel moment voor jou heeft.
Je houdt een diamant in je hand. Houd hem tegen het licht, en de diamant ziet er op een bepaalde manier uit. Leg de diamant op de tafel neer, en hij ziet er anders uit. Welke is de echte diamant, geliefden?
Wanneer je in het leven het gevoel hebt dat je geen keus hebt, dan heb je toch keus. Je hebt de keuze om verder te kijken. Je hebt de keus om te vechten, en je hebt de keus om te aanvaarden, en nog veel meer keuzes daartussenin. Zelfs wanneer je met de dood geconfronteerd wordt, is het aan jou hoe je daar tegenaan kijkt. Je kunt het zien als vernietiging, en je kunt het zien als een prachtige reis. Wanneer het sterven van je lichaam komt, zul je inderdaad die prachtige reis ondernemen, en al de activiteit van het leven zal terugwijken zoals kabbelende golfjes op een meer.
Menselijke wezens hebben keuzes. En de keuzes zijn onbeperkt. Het leven is als een groot warenhuis met veel verdiepingen en veel spullen. Je herinnert je misschien niet hoe je daar gekomen bent, maar toch ben je op een of andere manier in dit enorme warenhuis. Je kunt naar alles kijken. Je kunt kopen wat je maar wilt. En als je iets niet kunt kopen, kun je er naar kijken en het omdraaien in je hand. En wanneer je veel dingen koopt en niet de armlengte hebt om alles te dragen, kun je dat wat je aangeschaft hebt daar achter laten, en terug komen of niet terug komen, en wat voor verschil maakt het of je nu de pakken meeneemt of ze achterlaat om ze op te halen of niet op te halen? Je liep door het warenhuis heen. In de winkel zijn afdelingen. Waar zijn jullie op dit moment, geliefden?
vertaald door: ancoterpstra