Heavenletter 2991: Vertel Jezelf Nieuwe Verhalen voor het Slapen Gaan / Geplaatst 15 december 2017

Vertel Jezelf Nieuwe Verhalen voor het Slapen Gaan
Brief uit de Hemel
Geplaatst 15 december 2017

God zei:
Wat er vooral met jou aan de hand is, is dat je denkt dat er iets met je aan de hand is. Dat is een valkuil die je graaft, en je valt er in. Kijk eens naar wat er goed aan jou is, en kijk hoe je je voelt. Wanneer je je ontmoedigd voelt, heb je ontmoediging aangemoedigd. Jij bent er mee begonnen. Misschien getuig je dan wel van de waarde van positief denken, maar toch deel je klappen aan jezelf uit. Deel zelfs niet één klap uit. Wees zelf degene die het voor jou opneemt. Jij bent degene die je moet overreden om te stoppen met negatief denken, want je hebt erin uitgeblonken waar het jou betreft.
Je hebt jezelf de grond in gestampt. God verhoede dat je jezelf zou waarderen! Je bent als de olifant die aan de paal was vastgebonden. Hij zit niet langer vastgebonden. Maar dat zou net zo goed wel zo kunnen zijn, want het is nog niet in hem opgekomen dat hij vrij is.

In het verleden, werd je gewezen op bepaalde zwakheden. De stemmen uit de buitenwereld zijn misschien gestopt met jou daar op te wijzen, en toch ga je door met de litanie, dagelijks op zoek naar elke mogelijke zwakke plek.

Geliefde kinderen, kijk eens hoe ver jullie zijn gekomen. Begin jezelf nu eens met liefdevolle ogen te bekijken. Laat dat verleden los. Misschien heb je wel onjuiste informatie ontvangen. Je hoeft dat niet langer te aanvaarden. Vertel jezelf wat nieuwe verhalen voor het slapen gaan. Tel al het goede aan jezelf bij elkaar op en vermenigvuldig het met duizend. Geliefden, het is niet, en Ik herhaal dat, het is niet een fout om een menselijk wezen te zijn. Je bent niet een mislukking. Je bent een van Mijn grootste succesverhalen. Jullie rezen op uit jullie omstandigheden, en nu zijn jullie deze omstandigheden gepasseerd.
Wat als je echt een succes bent? Wat zou je jezelf dan vertellen? Het heeft niets met nederigheid te maken dat je jezelf zo naar beneden hebt gehaald. Je hebt jezelf tot slaaf gemaakt van onvriendelijke gedachten over jezelf, en nu ga je jezelf bevrijden.
Noem jezelf nooit meer klungelig of stom of wat dan ook maar. Maak jezelf bekend. Gebruik een andere woordenschat. Hoeveel aardige dingen ga je vandaag over jezelf zeggen? Er is veel waar je jezelf mee kunt feliciteren, en Ik stel voor dat je daar mee begint. Verkoop jezelf aan jezelf. Begin jezelf meer ware verhalen te vertellen.
Wat heb je vandaag gedaan waar je een compliment voor verdient? Allereerst ben je opgestaan. Je bent uit bed gekomen, en je begon aan je dag. Je reed door het verkeer. Je was op tijd op je werk. Je bracht daar de hele dag door. Je vertegenwoordigde je werkgever goed, of je vertegenwoordigde je eigen zaak goed. Je gaf alles dat je had te geven. En toen reed je naar huis door het verkeer. Je stopte bij de winkel om een paar dingen te halen. Je zei iets vriendelijks tegen de persoon achter de kassa. Je kwam thuis. Je deed in ieder geval wat vandaag, en je moet je zelf er eens mee feliciteren. Ik feliciteer je. Geef jezelf een indruk van hoe je wat van de dag maakte. Je kwam er tenminste veilig en gezond doorheen. Je bent er nog, nietwaar?
Je hebt er geen idee van hoeveel licht je aan deze dag hebt toegevoegd. Vandaag liep je door de wereld, en je liet je sporen ergens achter, en iemand anders loopt daar nu in. Volg Mijn sporen, geliefden. Zegen de Aarde links en rechts alleen al door je aanwezigheid. Je bent te gast in de wereld, en je hebt zegeningen te geven. En zegen nu eerst jezelf. Prijs jezelf. Je hebt vandaag een goede race gelopen, en Ik prijs je. Doe zoals Ik, geliefden. Doe net als Ik.
vertaald door: ancoterpstra