Heavenletter 2983: Onvoorwaardelijke Liefde Is een Staat van Zijn / Geplaatst 11 december 2017

Onvoorwaardelijke Liefde Is een Staat van Zijn
Brief uit de Hemel
Geplaatst 11 december 2017


God zei:

Er wordt zoveel gezegd in de wereld over onvoorwaardelijke liefde dat het een terminologie is geworden, een doel, een inspanning, en soms valse schijn. Wanneer je deze plek bereikt van onvoorwaardelijke liefde, zul je er gewoon niet over nadenken. Liefde lijkt niet op iets leren en het daarna toepassen. Onvoorwaardelijk liefhebben betekent niet dat je bepaalde omstandigheden niet ziet. Het betekent ook niet dat je ze uit de weg gaat.

Het betekent niet dat je jezelf voor de gek houdt.
Het is goed om de intentie te hebben om hoe dan ook lief te hebben, maar laat liefde geen voorschrift worden.

Liefde gaat niet zozeer over een daad, geliefden. Het gaat over een staat van Zijn. Het is een natuurlijke staat. Het moet wel een natuurlijke staat zijn, anders wordt het geforceerd of uiterlijk vertoon.

Iemand zeggen dat hij onvoorwaardelijk moet liefhebben is net zoiets als iemand zeggen die op de onderste sport van een ladder staat dat hij onmiddellijk naar de bovenste sport van de ladder moet springen. Hij staat niet op de bovenste sport. Hij staat op de onderste, of de tweede of derde. Wanneer hij op de bovenste staat, hoeft er helemaal niets over gezegd te worden.


Het is net zoiets als, wanneer je persoonlijkheid met een bepaalde kleur wordt aangeduid, en iemand zegt dat je in plaats van groen roze moet worden, hoe doe je dat dan precies? Dat slaat net zo min ergens op als wanneer je tegen een jong hondje zegt dat hij een volwassen hond moet zijn.

Alle kleuren zijn mooi. Ze zijn wat ze zijn. Liefhebben is niet zozeer een kwestie van een andere kleur aannemen. Wanneer je kleur lavendel is, en iemand verft je paars, dan lijk je wel paars, maar daaronder ben je nog steeds, lavendelkleurig.

Er is genoeg inspanning en valse schijn geweest in de wereld. Je hebt genoeg tijd besteed aan het jezelf wijsmaken dat je iemand anders bent dan je bent. Groei is iets natuurlijks en dat moet je zijn gang laten gaan.

Het kan niet afgedwongen worden. Toen je een kind was, hoefde je jezelf niet groter te laten groeien. Je hoefde niet je tweede tanden laten komen.

Groei is een gegeven. Laat het een gegeven zijn dat je de staat van zijn zult bereiken waarin je onschuldig en met liefde voor alles zult zijn. Je zult niet eens weten dat het gebeurd is. Het gebeurt zelfs nu al, of je dat nu beseft of niet.

De wereld kent voorbeelden van de liefde van waaruit je werkelijk wilt leven. De Grote Spiritueel Bezielden namen geen kenmerken aan. Daar was geen reden voor. Zij waren gewoon die ze waren toen ze er waren. Zij hadden geen gevoel van iets bereikt te hebben. Zij waren niet bezig iets te zijn. Zij waren gewoon iets. Zij gaven omdat het natuurlijk voor hen was om te geven. Liefde in haar meest zuivere vorm is wat zij hadden te bieden, en zij gaven er van.

Zij namen net zo min een manier van liefhebben aan als dat zij een manier van lopen aannamen.

Zij koesterden niet een bepaald beeld van zichzelf. Zij hadden geen lijst met eigenschappen die ze navolgden. Zij volgden Mij na. Ze streefden er nooit na om zichzelf te vinden. Zij vonden zichzelf in Mij. Er waren werkelijk nauwelijks gedachten over henzelf en hun capaciteiten. Ze bleven niet in de spiegel kijken.

Jullie groeien al in zuivere liefde. Jullie stralen elke dag meer licht uit. Ik begrijp dat jullie het niet zien. Het is voor jullie niet waarneembaar. Weet dat jullie alleen maar kunnen groeien, geliefden. Jullie zijn op Aarde om te groeien. En dus groeien jullie, en jullie groeien hoog op.

vertaald door: ancoterpstra