Heavenletter 2981: De Muzikant Van De Liefde / Geplaatst 9 december 2017

De Muzikant Van De Liefde
Brief uit de Hemel
Geplaatst 9 december 2017


God zei:
Het belangrijkste dat je vandaag kunt doen is dat je de liefde in je hart door je heen naar buiten toe laat stralen. Wanneer je de liefde in je hart niet in zou houden, zou het al vol gloed door je heen schijnen. Maar je hebt je hart in de weg gezeten.
Op een of andere manier heb je het idee opgevat dat je hart gereserveerd moet blijven, verborgen zelfs. Je hebt het idee opgevat dat het hart een slechte investering was en dat je re niet naar zou moeten luisteren.
Liefhebben vanuit je hart is niet iets waar je geacht wordt veel over na te denken. Het hart is geen uitvinding. Het is iets natuurlijks. Leer je niet dat natuurlijk in het milieu iets goeds is? Is natuurlijk dan minder waardevol wanneer het om je hart gaat? Om je te verdedigen omgeef je je hart met een slotgracht. De slotgracht gaf jullie niet werkelijk bescherming, geliefden. Het voorkwam iets van jullie. Het voorkwam dat jullie al de liefde in jullie hart tot uitdrukking brachten. Het weerhield je zelfs van de erkenning van de stralende liefde daar. Verkrampt als het is, rouwt je hart om het opdrogen van haar liefde.

Liefde werkt niet met een wachtwoord. Liefde kan niet in hokjes opgedeeld worden. Liefde houdt er niet van om gerantsoeneerd te worden. Liefde houdt er niet van om zichzelf alleen onder bepaalde omstandigheden te tonen. Liefde wil er niet alleen ’s ochtends zijn, of ’s middags of ’s avonds. Het wil niet alleen thuis zijn en niet aan het werk. Het wil niet door een zeef gehaald worden. Het wil niet vlak gemaakt worden met een spatel. Het wil vrij zijn van beperkingen. Het wil vrij zijn.

Niet ingeperkte liefde springt niet zomaar op ieders schoot. Het laat gewoon haar licht schijnen. Haar liefde is dan misschien meer persoonlijk hier of daar, maar toch schijnt het overal in gelijke mate. Je houdt van je kind, en je liefde straalt uit naar elk kind.
Wanneer je liefde niet uitstraalt, is het ingeperkt. Wanneer je liefde naar buiten toe straalt en niet naar binnen toe, is het eveneens ingeperkt.
Wees als een muzikant van liefde. Natuurlijk kun je op je hoorn spelen voor een publiek. Je kunt ook op je hoorn spelen zonder publiek. Hoe dan ook, in alle gevallen is je liefde actief. Het wordt nooit uit gedaan om elektriciteit te besparen, zelfs niet overdag, het wordt gewoon aan gelaten.
Op die manier hoeft je hart zich niet te herinneren om zichzelf weer aan te zetten. Je laat het gewoon aan staan. Precies zoals je walvissen bevrijdt, bevrijdt je ook je hart.
De Liefde van je hart die straalt kijkt niet uit naar een beloning. Het kijkt niet uit naar meer liefde om terug te ontvangen. Waar je hart meer van nodig heeft is gewoon het uitstralen van haar liefde. Je hart berekent haar liefde niet. Het trekt er niet de aandacht mee. Maar het verbergt het ook niet.
Laat je liefde zó voor de mensen schijnen dat iedereen gaat denken: “Ken ik die man die mij schijnt op te vullen met de liefde van zijn hart? Ik weet niet hoe ik er bij kom dat hij mij liefde zendt. Ik herken gewoon liefde wanneer ik het zie.” En dan geeft die persoon die jouw liefde ontving het misschien onbewust door, en dan denkt een ander persoon misschien: “Wie is dat? Ik moet hem wel kennen.”
Op die manier wordt , al heel gauw, de hele wereld tot het randje toe gevuld met liefde. De liefde bestaat niet uit beleefde knuffels en kussen. En het maakt ook geen herrie. Het heeft geen schitterende kleuren.
Misschien wordt het zelfs niet eens bewust waargenomen. Het was gewoon stralend licht. Bewust of niet, het werd opgenomen. Dit lijkt veel op de manier waarop iemand snoep kan kauwen, en de geur van het snoepgoed vult de hele kamer, behalve dan dat je met je liefde de hele wereld vult. Zelfs wanneer je op jezelf zit, kun je de hele wereld opvullen met liefde. Hebben jullie soms iets beters te doen, geliefden?
vertaald door: ancoterpstra