Heavenletter 2946: Eenzaamheid / Geplaatst 30 november 2017

Eenzaamheid
Brief uit de Hemel
Geplaatst 30 november 2017


God zei:
Eenzaamheid is iets van het verleden. Alle dingen die je niet wenst horen bij het verleden. Ze zijn al weer weg. Alles dat niet gewenst is, is bezig te vertrekken. Eenzaamheid, die altijd al illusie was, is vertrokken. Eenzaamheid is een misvatting. Gooi het nu weg.
Je weet ook dat het tegenovergestelde van eenzaamheid niet gezelschap is.
Een gevoel van eenzaamheid is iets dat je denkt van het eten. Het is een gedachte als elke andere. Het is niet iets dat bij je op bezoek komt. Het komt niet van buiten jou. Het woont binnen in je.
Waarom zou je een gevoel van eenzaamheid willen houden ? Je houdt er aan vast als aan een plant. Je geeft het water. Je snottert en je voelt je verloren.
Je eenzaam voelen is een manier om te zeggen: “Kijk eens hoe alleen ik ben! Niemand houdt van me.” Je hunkert naar je weet niet wat, en dus wacht je totdat je gered wordt.

Wanneer je jezelf erop betrapt dat je je eenzaam voelt, vergeet jezelf dan en denk aan iemand anders. Denk eraan wat een kleine vriendelijkheid van jou zou kunnen betekenen voor iemand die zich alleen voelt. Schuif een stoel bij en vrolijk iemand anders leven op.
Dit is hét middel, zeg ik je. Zorg dat die gedachten aan alleen zijn bij je vandaan gaan.
Wanneer er niemand voor jou is om bij op bezoek te gaan, bezoek dan in gedachten diegenen die een groet goed kunnen gebruiken. Zegen hen met je gedachten.
Eenzaamheid komt voort uit het denken over jezelf en hoe alleen je bent. Je zit jezelf verhalen te vertellen. Vertel jezelf liever andere verhalen.
Geliefden, zelfs wanneer je alleen bent, ben je niet alleen ! Waar je lichaam is, is niet belangrijk. Maar waar je hart is, dat is een ander verhaal. Breng je hart hierheen.
Kom naast Me zitten. Vertel Me iets. Kom met Mij de tijd door. Treed Mijn hart binnen en weet dat dit de plek is waar je bent. Dit is waar je verblijft. Dit is je Thuis, hier bij Mij. Houd Mij dicht bij je, en je zult liefde kennen. Je zult de illusie van eenzaamheid vergeten. Je zult een ander pad inslaan en naar iedereen zwaaien.
Kom in het rijtuig van Mijn hart, en We maken een rit door de wereld. Onderweg pikken we andere mensen op. Er zullen geen zwervers zijn. Ze passen allemaal in Mijn rijtuig en allen zijn welkom.
Het idee alleen al dat iemand zich eenzaam kan voelen wanneer je hart met het Mijne optrekt ! Alleen zijn met Mij is niet alleen. En alleen zijn met Mij is een onmogelijkheid. Zonder Mij zijn dat zou pas eenzaam zijn. Dat is te erg om ook maar te overwegen.
Overweeg dan een hart dat de wereld omvat. Pak de wereld op en plaats die in je hart. De wereld is verwaarloosd geweest. Men heeft haar niet goed behandeld. Laten we de wereld het mooiste van het mooiste geven. Laten we haar optillen en hoog boven ons houden. Laten we de wereld oppoetsen en terug op haar voeten zetten. Laten we van deze wereld houden die de kleuren van onvolmaaktheid heeft. Laten we een afspraak met haar maken.
Spreek tegen de wereld. Zeg tegen haar: ” Vanaf nu, wereld, ga je met mij mee. Ik zal mezelf niet meer van jou afscheiden. Nu zijn we partners. Nu gaan we hand in hand.
Nu gaan we hart in hart. Wereld, het lijkt alleen maar zo of ik op je loop, eigenlijk ben ik degene die jou draagt en je met mij meeneemt om je de wonderen van wie jij en ik zijn te laten zien, en dat wij Een zijn, met God”.

vertaald door: ancoterpstra