Heavenletter 2905: De Waarheid van Wie Jij Bent / Geplaatst 25 november 2017

Heavenletter 2905:
De Waarheid van Wie Jij Bent
Brief uit de Hemel
Geplaatst 25 november 2017

Lichtwezen
God zei:
Niet gehecht zijn aan de wereld betekent niet gehecht zijn aan slaap, niet gehecht zijn aan eten, niet gehecht zijn aan werkwijzen. Het is alsof je dacht dat zekerheid veilig is, en dus houd je vast aan zekerheid terwijl er in feite geen enkele zekerheid is in de relatieve wereld.
Laat dit besef je niet in verzet doen komen en angstig doen worden. Laat dit besef je veerkrachtig maken en sterk. Net als een vogel wip je naar een andere tak wanneer een tak onder je afbreekt.
Niemand op Aarde weet werkelijk wat er gebeurt op dit ogenblik en wat er het volgende ogenblik zal gebeuren. Je vindt het misschien een prettig idee dat leven constant blijft terwijl je tegelijkertijd van verandering houdt. Verandering komt vaak, en verandering, zelfs verandering die je niet wilt, heeft een doel.
Geliefden, jullie kunnen hetzelfde pad niet 2 keer lopen. Zelfs wanneer je het zelfde pad naar je werk en terug naar huis loopt, of over hetzelfde pad rijdt, is het niet precies hetzelfde. Jij bent niet precies dezelfde. Degenen die jou vergezellen of voor of achter je lopen zijn niet altijd dezelfden. Het weer is niet altijd hetzelfde. Je stap is niet altijd dezelfde.

Vat het idee op om verandering te verwelkomen, want je kunt er zeker van zijn dat je dat in overvloed krijgt.
Tegelijkertijd terwijl de wereld heen en weer gaat en op en neer en allerhande uitstapjes maakt, is er niettemin een centrum van stilte in je. Zelfs wanneer je van streek bent of ongelukkig, dan is er dat deel van jou dat zich anders voelt, dat stilte voelt en niet van streek is. Het lijkt alsof er 2 stromen naast elkaar in jou lopen. Zelfs al zit je midden in een ruzie, je staat er buiten. Zelfs al is je hart ondersteboven, jij voelt je opperbest. Er zijn momenten,waarop je ziet, werkelijk ziet dat het leven maar een droom is. Zeker, de droom is een soort reis en je kijkt naar jezelf op de reis. Een droom gebeurt. Het lijkt zeker echt, en toch wordt je er uit wakker. Het is onvermijdelijk dat je er uit wakker wordt, en je zult onherroepelijk weten dat je een droom had.
Natuurlijk is het waar dat je soms denkt dat je Waarheid hebt gedroomd, en het was geen droom maar Werkelijkheid op een ander niveau. Het is alsof je thuis komt uit de droom en je merkt dat je schoenen zijn versleten en dat je misschien voetstappen achtergelaten hebt op het pad van Waarheid. Je had zo’n prachtige droom, het moest wel echt zijn. Hoe dan ook, werkelijkheid of droom, aan het einde kom je er precies hetzelfde uit. Of je nu in een levensechte trein rijdt of in een denkbeeldige trein, je rijdt erin. Je rit kan lang ijken of kort of zelfs maar een ogenblik, toch kun je op geen enkele manier weten hoe lang het was.
Misschien verliet je het Aardse bestaan. Misschien ging je bewustzijn op reis en viel je, net als Alice in Wonderland, door een diep gat. Het zou een zwart gat in het Universum kunnen zijn. Hoe zou je dat moeten weten? En het doet er niet toe, want je bent er aan de andere kant weer uit gekomen. Je reisde in werkelijkheid of in verbeelding. In ieder geval was je op reis. Je ging ergens heen. En je kwam terug. En toch ben je niet precies dezelfde meer, want in de zin van de relatieve wereld, is er iemand anders die nog steeds jou is, maar toch ook weer niet helemaal jou, teruggekomen.
Wat zijn deze hiaten tussen woorden, en waar ben jij tijdens die hiaten? Waar ben jij dan? Waar ging je heen en wanneer kwam je terug? Waar ben je geweest en waar ben je nu? Ben je afgedwaald van benoemde versies van jezelf en heb je jezelf achtergelaten, en kom je nu weer terug bij jezelf en merk je dat je niet bent die je dacht te zijn en begin je nu de Waarheid te kennen van wie je bent?
Welkom, geliefden. Welkom.
vertaald door: ancoterpstra