Heavenletter 2869: De Bepalende Factoren van Je Leven / Geplaatst 18 november 2017

De Bepalende Factoren van Je Leven
Brief uit de Hemel
Geplaatst 18 november 2017


God zei:
Wanneer je een vraag hebt over je leven, klein of groot, maakt het niet echt veel uit hoe je die beantwoordt. Je moet hier en daar een keuze maken, en je maakt je keus. Het maakt niet uit hoe groot jouw beslissing jou toe lijkt, het is alléén maar een beslissing. Welke keuze je ook maar maakt, op een bepaalde manier is er niets veranderd. O ja, natuurlijk, oppervlakkig kan het veranderen, maar toch is oppervlakkig niet meer dan oppervlakkig. Onder de oppervlakte is een sterke kracht werkzaam voor jouw bestwil. In het grote geheel, in het werkelijk grote geheel, maakt het niet zoveel uit wat je kiest.
Ik begrijp dat het jou wel wat uitmaakt. Het lijkt misschien absoluut belangrijk voor jou, maar op de lange termijn, maakt het niet méér uit welke afslag je neemt dan naar welk restaurant je gaat of dat je naar de film gaat of niet. Je kunt zeggen dat het levensbepalend is of je trouwt of niet. Je kunt zeggen dat het levensbepalend is met wie je trouwt. Zeker, het betekent iets of je trouwt en met wie je trouwt. Het doet er echter meer toe wie je bent, en jij bent jij, afgezien van je metgezellen van onderweg. Niets is wereldschokkend, geliefden. Zelfs aardbevingen zijn niet wereldschokkend. Begrijp je wat Ik zeg?

Of je nu naar Parijs gaat en Frans leert of naar Istanboel en Turks leert, je bent aan het leren. Uiteindelijk gaat het verloop van de studie over jou, dus jij bent het onderwerp. Jij bent het curriculum. Je zult jezelf evenveel leren kennen in Parijs als in Istanboel. Je zult jezelf leren kennen, of je nu getrouwd bent of vrijgezel. Je zult jezelf leren kennen, met wie je ook maar trouwt. Ja, neem toewijding aan het huwelijk niet te licht op, maar toch, wanneer alles gezegd en gedaan is, is het maar een deel van je verhaal.
Of je nu op de Queen Mary vaart of op een jacht, je zult je bestemming bereiken. Ik begrijp dat je misschien je zinnen gezet had op de Queen Mary, maar toch kom je er met een vliegtuig of een trein of een rijtuigje ook wel. Je bestemming staat vast. Op die manier staat je bestemming vast. Jij bepaalt de route die je neemt. In wereldse termen, geliefden, zijn jullie feilbaar. In Mijn termen zijn jullie onfeilbaar.
Je neemt in het wereldse leven altijd een gok. Zelfs de beste keuzes die je in de wereld maakt, zijn geen zekerheid. Uiteindelijk zijn je keuzes een kat in de zak. In wereldse termen kun je niet zeker zijn. In Hemelse termen kun je wel zeker zijn. Daarom kan Ik zeggen dat je keuzes niet zo belangrijk zijn als je denkt. Uiteindelijk zijn je keuzes alléén maar keuzes. Ze zijn geen bepalende factoren voor je hele leven, ook al kan het zo lijken.
Je kunt er zeker van zijn dat je, wanneer je in het water zwemt, nat wordt. Je kunt er zeker van zijn dat wanneer je in het leven leeft, dat je het leeft. Niemand zei dat je wereldse leven volmaakt moet zijn. Maar ook niemand zei dat je jezelf moest saboteren.
Het leven is geen toeval. Er zijn geen toevalligheden op de lange termijn, maar natuurlijk zijn er op korte termijn meer dan genoeg toevalligheden. En toch komt het allemaal in orde. We kunnen zeggen dat Ik de Orde ben. De Hemel is de Orde. Wanneer je in het water van Mijn hart zwemt, zwem je in het water van Mijn hart. Wat voor omwegen je ook maakt, het zijn alleen maar omwegen. Je kunt nooit stoppen met zwemmen in Mijn hart, wat voor keuzes je ook maakt. Of je ze nu als juiste of verkeerde keuzes ziet, je zwemt in Mijn hart.
Geliefden, jullie zijn onherroepelijk de Mijne. Dus vraag Ik je, wat kan er dan eigenlijk nog gebeuren?
vertaald door: ancoterpstra