Heavenletter 2836: Haal Adem / Geplaatst 6 november 2017

Heavenletter 2836:
Haal Adem
Brief uit de Hemel
Geplaatst 6 november 2017


God zei:
Er wordt geen ogenblik verspild. Alle momenten die jij denkt te verspillen, zijn toch goed. Ze voorzien je van vastheid. Ze delen je ruimte in. Ze zijn noodzakelijk. Je kunt niet elk moment op volle kracht varen. Je hebt recht op wat vrije tijd. Je heb recht op tussentijd. Je hebt het recht om te ademen. Misschien heeft niemand je dat ooit eerder verteld. Haal adem, Mijn kinderen, haal adem.
Wanneer je er over nadenkt dat, in het werkelijke levensgebied, tijd niet bestaat, hoe kan tijd dan nog verspild worden? Hoe kan dat wat niet bestaat en nooit heeft bestaan, verspild worden ? Is het niet een gegeven feit op aarde dat energie nooit verloren gaat?

Natuurlijk, zowel actief zijn als uitrusten, kan overdreven worden. Het gaat erom dat je elke eigenaardigheid die je hebt met tijd, aan de kant zet. Niet bestaande tijd is niet urgent. Vervang urgentie door vreugde. Vreugde is belangrijk. Dit en dat doet er niet toe. Urgentie is een armoedige vervanger van vreugde. Natuurlijk is het wel mogelijk dat je vreugde beleeft aan urgentie. Urgentie is een goede aandrijving, dat is zeker waar. Misschien gebruik je liever het woord ” motiveerder”. Het zien van urgentie geeft je een flinke kick.
Geliefden, jullie hoeven niet door een deur heen te stormen. Je hoeft geen berg te beklimmen.
Misschien ben je gewoon geweldig zoals je nu bent. Misschien ben je dat wel, ondanks al je zogenaamde fouten. Misschien zijn een heleboel dingen die je denkt, helemaal niet belangrijk. Misschien doen ze helemaal niet ter zake. Wanneer jij zegt dat ze belangrijk zijn, dan doen ze er toe. Wanneer je het er mee eens bent dat ze niet belangrijk zijn, wat maakt het dan nog uit of je een deadline haalt of niet ? Wanneer je een heleboel dingen eens in een ander perspectief bekeek, wanneer je ze alleen maar zag als kleingeld in je broekzak, wanneer ze niet meer zo’n prioriteit hadden, dan zou je er geen last meer van hebben. Natuurlijk ben je zelf degene die beslist hoe vrij je bent.
Natuurlijk zal de wereld je dingen opleggen. Die laat het graag zó zijn dat je geen tijd hebt om na te denken of vragen te stellen. De wereld zou jou maar wat graag inperken, want de wereld is zelf ingeperkt. Op elk moment van de waargenomen tijd ben je vrij om een keuze te maken. Ik denk dat je waarschijnlijk zou zeggen dat je vrij bent om de discussie aan te gaan. Ik zou zeggen van niet. Ik zou zeggen dat je vrij bent om gewoon op elk moment een keuze te maken. Zie je het verschil?
Je hoeft geen discussie te winnen. Je hebt geen toestemming nodig om vrij te zijn. Je bent de bron van je eigen vrijheid. Wat de buitenwereld jou biedt, is onbelangrijk in vergelijking met wat jij aan jezelf geeft. Wees je eigen Vader, en zeg Ja tegen jezelf. Stort de zegen van vrijheid over jezelf uit. Geef jezelf een royale uitkering.
Deze vrijheid maakt je niet minder verantwoordelijk. Het maakt je meer verantwoordelijk. Het laat je vrij om verantwoordelijk te zijn.
Zelfs wanneer je een gevangene bent en elk moment van je leven bepaald wordt door anderen dan jezelf, ben je nog steeds vrij om je leven te kiezen. Wanneer je iemand bent die gevangen zit, zeg je misschien : “Natuurlijk God, natuurlijk. Ik ben vrij. Zeg me dan eens wanneer dat is?”.
Jullie zijn vrij, geliefden, om te kiezen wie je bent. Je bent geen gevangene. En de ander is ook geen bewaker of schildwacht. Jullie zijn bewustzijn, geliefden. Je kunt een nijdig hart en een nijdige ziel zijn, ingeperkt door een gebouw en een routine, of je nu een gevangene bent of een bewaker. Je kunt ook ingeperkt worden door een gebouw en een routine en goedgemutst zijn. Je kunt jezelf tot voordeel zijn of tot nadeel. Ik weet wel dat het er soms op lijkt alsof je geen keus hebt, en toch heb je zelfs in de file nog een keus. Waar je ook bent, je kunt kiezen. Je kunt zijn wie of wat je maar wilt, ongeacht de situatie. Je kunt dat.
Misschien ben je jaloers op mensen die op elk moment over een grasveld kunnen wandelen, en toch zijn zij niet per definitie vrijer dan iemand die het bed moet houden of in de klas moet zijn. Jullie zijn het die jezelf moeten bevrijden, geliefden. Doe het maar. Je kunt het wel. Je kunt het nu doen.
vertaald door: ancoterpstra