Heavenletter 2406: Jouw Levenskracht Danst

Heavenletter 2406:

Jouw Levenskracht Danst

Gepubliceerd: 27 juni 2007 / Geplaatst 1augustus 2021


God zei:

Wanneer je je staande houdt, zie je meer.
Wanneer je je staande houdt, sta je open voor een groter uitzicht.
Je ziet bergen kansen voor je. Je hebt meer van het leven om uit te kiezen. Tegelijkertijd weet je dat er maar één keuze is om te maken, en dat is om voor Mij te kiezen. Richt en breng jezelf op één lijn met Mij en je houdt jezelf staande. Je komt hoog. Jouw levenskracht komt hoger. Jouw levenskracht danst.

Wanneer je je op Mij afstemt, je richt op aansluiting, gaat minder van jouw aandacht naar het gedoe van kleine gedachten.
Met Mij afgestemd en met aansluiting, is het makkelijker voor jou om het verleden te laten gaan, om de positie hiervan in te zien in jouw leven, wat het herkennen, erkennen is, dat het geheel geen positie heeft. Oh ja, natuurlijk heb je het misschien ingelijst en op de schoorsteenmantel gezet, maar het verleden kan nooit meer zijn dan een daguerreotype. (Uitleg zie onderaan)
Het verleden is stijf en onverzettelijk als het zijn klauwen in je graaft.
Je kunt het niet veranderen, hoewel je geheugen er plaatjes op schildert of kleine stukjes afscheurt.
Focussen op het verleden is als het repareren van een spijkerbroek die je niet kunt dragen. Er is niets dat je kunt doen om het passend te maken. Het is gewoon niet meer voor jou. De stijlen zijn sowieso veranderd.

Geliefden, er is genoeg hulde gebracht aan het verleden. Er is te veel gegeven. Het ingebeelde verleden is niet bepaald je vijand, en toch kan je aandacht erop gericht, je tegenhouden. Je kunt je leven niet achteruit leven. Kom, spring aan boord. Kom met heel je hart op het schip van vandaag en maak het ontvankelijk. Beveilig deze dag door het verleden in je hart los te knopen en het weg te laten vliegen naar de stratosfeer waar het verleden thuishoort. Geef het aan vergeetachtigheid. Met het verleden dat is afgelopen, heb je meer ruimte voor vandaag en om van vandaag te genieten, niet als een flashback, niet als vergelijking, maar vandaag als vandaag, een dappere metgezel die nu voor jou verschijnt. Ontmoet vandaag met volledige aandacht. Vandaag is alles wat je hebt, geliefden.

Treur niet om het voorbijgaan van het verleden. Laat het los. Laat het allemaal gaan. Het heeft je goed gediend, en toch is het verdergegaan. Archiveer het niet. Gooi al die oude papieren weg. Ze zitten je in de weg. Hoeveel kan je eigenlijk in je rugzak meedragen?

Geef vandaag al jouw ruimte. Zie hoe soepel het heden vloeit als je het niet hebt belast met de onuitstaanbaarheid van je gehechtheid aan het verleden. Als je vasthoudt aan weleer dan verstop je vandaag. In plaats van het verleden in je kast op te hangen, doneer het aan de Goede Wil. Maak zelfs geen foto’s van dit zogenaamde verleden. Het verleden is als witvissen in een rivier. Als je de rivier afdamt, kan het water niet stromen en kunnen de witvissen hun weg niet vervolgen. Laat de witvissen vrij zijn, en de rivier zal stromen met zonlicht dat de rivier doet schitteren.

Als gasten je bezoeken, moeten ze een keer weg, en zo is het ook met het verleden, een gast is klaar om te vertrekken.
Het verleden is een gedateerde rubberen stempel.
Je kunt het natuurlijk keer op keer gebruiken, maar deze stempel is bedoeld om maar eens te worden gebruikt. Stempels en zegels zijn gedateerd. Als je alle rubberen stempels hebt verzameld, wordt het moeilijker om degene te vinden die voor vandaag bedoeld is.

Wat maakt het verleden zo kostbaar voor je dat je het levend wilt houden en er conclusies uit wilt trekken?
Loyaliteit is een prachtige eigenschap, maar loyaliteit aan het verleden is niet geweldig. Het is omslachtig.
Het is verouderd. Het verleden heeft jou niet nodig, en jij hebt het ook niet nodig. Genoeg herinneringen opgehaald.
Begin nu vandaag.


Daguerreotype = lichtbeeld in daguerreotypie.

Daguerreotypie = zilverplaatfotografie.

http://heavenletters.org

VERTALING DOOR: ANJA zaterdag 31 Juli 2021