Heavenletter 2298: Dezelfde Sculptuur

Heavenletter 2298:

Dezelfde Sculptuur

Gepubliceerd: 11 maart 2007 /  11 april 2021

God zei:

Als je ergens tegen aan drukt, als je je verzet, wordt alles waar tegen je drukt, versterkt. Maar het is een feit dat je geen marshmallow bent, en er zijn dingen die je moet weerstaan. Wanneer je je standpunt naar voren brengt, wordt dat vaak als weerstand gezien.

En het kan weerstand zijn. Aan de andere kant is het misschien jouw plek om vrijuit te spreken, je wordt tegen gewerkt. Toch heeft verzet een mooie kant, en dat is dat er bekommering is. Is het niet geweldig dat mensen erom geven? En vaak net zoveel als jij.

Maar laat bekommering geen principekwestie zijn. Laat het geen kwestie zijn van ego dat vasthoudt en zich verzet, weigert om overwonnen te worden. Laat het dan kracht zijn voor het algemeen welzijn. Als er sprake is van stevig vasthouden, wat staat er dan op het spel?

Je hoeft je niet te verontschuldigen of te verdedigen waar je aan volhoudt. Helemaal niet. Maar het is goed voor je om te weten waar je je bevindt als je weerstand ondervindt. Onthoud dat je je niet altijd kunt aanpassen of compromissen kunt sluiten vanwege een resultaat dat je wenst. Evenmin is er concurrentie, geliefden.

Er wordt geprobeerd door barrières heen te breken. Het is zo gemakkelijk in te zien wanneer anderen vasthouden aan.
Iedereen denkt altijd dat hij/zij gelijk heeft. Landen doen dat. Ze hebben natuurlijk allemaal gelijk in de manier waarop ze het zien. Het is de waarheid voor hen. Hoge principes zijn goed, en toch zijn principes vaak niet het echte probleem. Soms, niet altijd, is er het element van jouw schrale wil dat wordt gedaan. Soms lijkt er geen resolutie te zijn die past. Dan is het zaak er afstand van te nemen via een pauze. Ga vissen. Geef de andere partij ook een pauze.

Geliefden, het is niet echt een kwestie van toegeven of opgeven. Het is een kwestie van luisteren en het standpunt van iemand anders begrijpen. Anderen hebben een standpunt. Ze willen net zo graag het goede doen als jij. Twee of meer mensen geven erom. Wees blij. Wees blij dat anderen hun mening geven en hun zegje doen. Wees blij dat het allemaal in openheid is waar iedereen het kan zien. Wees blij dat je gedwongen wordt om te handelen vanuit een open spel. Je bent niet verwikkeld in touwtrekken.

Wees blij dat er onenigheid is, zelfs een behoorlijk meningsverschil. Van daaruit kan een krachtige overeenkomst komen. Twee vechters worden vaak goede vrienden. Bepaalde factoren moesten uit de weg gaan. Geen van beiden zou kunnen weten wat deze factors geweest kunnen zijn. Je weet dat ze weg zijn, en de vrede en goede wil zijn hersteld. Op de een of andere manier heeft het goed gewerkt.

Het is alsof eenieder aan dezelfde sculptuur werkt. Jij haalt hier weg, en de ander voegt daartoe, en jij voegt toe en de ander haalt weg. Eenieder wil een prachtig kunstwerk maken. En er is een geweldige gemeenschappelijke band in het gemeenschappelijke verlangen om deel uit te maken van iets geweldigs en om dingen op een geweldige manier te doen. 

Zeg “nee” zo vaak als je moet. Zeg “ja” zo vaak als je kan. Een goede “misschien” telt ook voor iets. “Ik snap het” werkt ook goed. Soms doet zelfs een “hmmm” wonderen. Geliefden, bij meningsverschillen is er een andere kant van jezelf die je ontdekt en waarmee je te maken krijgt. Een deel van jezelf is uit de schuilplaats gekomen, aan jou gepresenteerd door degenen die je anders ziet. Dat is alles wat het is.

Keer op keer komen Wij terug naar Eenheid. Alle meningsverschillen kunnen worden opgelost en het bewustzijn kan altijd verhogen.

http://heavenletters.org

VERTALING DOOR: ANJA zaterdag 10 april 2021