Heavenletter 121: Onze Reis Is Vlug / Gepubliceerd: 27 Februari 2001 / 27 Mei 2020

Heavenletter 121:
Onze Reis Is Vlug
Gepubliceerd: 27 Februari 2001 / 27 Mei 2020


God zei:
Je verzint excuses om tot Mij te komen. Er zijn geen excuses nodig. Je maakt geen excuses voor het inademen van lucht of het drinken van water. Je rechtvaardigt niet dat je ze nodig hebt. Jouw behoefte is een gegeven. Ademen en drinken is natuurlijk. Het is ook natuurlijk om naar Mij te komen, om bij te praten waar je al bent. Kom hierheen en wacht niet voor een reden. Tuimel hals over kop naar mij. Concentreer je niet op iets speciaals. Bestudeer de situatie niet. Kom gewoon.
Je hebt geen reden nodig om tot Mij te komen. Het is natuurlijk. Je verlangen naar Mij is diep. Je hebt geen tragedie nodig om je naar mij te sturen. Of ouderdom. Of wanhoop. Ik ben niet je laatste redmiddel. In werkelijkheid ben Ik je eerste toevlucht. Kom eerst naar Mij en alles wordt geregeld.

Alles is nu geregeld, maar je doet nog steeds grote inspanning om het universum bij elkaar te houden. Je denkt dat je je eigen kar trekt, en je controleert het, je maakt je er zorgen over, schopt tegen de wielen, houdt toezicht op het begin van kuilen, beuzelt wat in de rondte voordat je de kar duwt. Duwen en trekken is hetzelfde. Genoeg! Stap in de kar en rijd. Ik ben jouw Wagenmenner.
Je bent op reis met Mij. Dat kun je net zo goed accepteren. Maar vaak weet je het niet eens om het te accepteren. Toch is het een gegeven dat Wij samen reizen. Je gaat nergens heen zonder Mij. En Ik ga zeker nergens heen zonder jou. Dat Wij samen zijn, is onvermijdelijk. Het is een uitgemaakte zaak. En je kunt er niets aan doen behalve het te accepteren.
Waarom is het zo moeilijk te accepteren dat Ik jouw weg verlicht?
Waarom is het zo moeilijk te accepteren dat jouw weg verlicht is?
Waarom is het zo moeilijk te accepteren dat je verlicht bent?
Waarom is goedheid zo moeilijk te accepteren en problemen zo gemakkelijk?
Wat voor eigenzinnigheid is dit?
Als Ik je begeleid en jij bent dan Mijn begeleiding, dan ben je nooit alleen. Je zit nooit zonder.
Wat jij problemen noemt, is jouw aandacht voor iets anders dan Waarheid. Woon Mijn Gedachte bij.
Dus je zegt tegen Mij: “Wel, God, hoe zit het met oorlogen? Zegt U dat er nooit een oorlog is geweest, dat oorlog een illusie is?”
Ik zeg dat de aandacht van de wereld voor andere dingen zonder op Mij te letten illusies aanmoedigt en oorlogen aanmoedigt, alle kleine misverstanden die ertoe leiden. Oorlog is een explosie van aandacht voor illusie en vergeetachtigheid van waarheid.
Met eigen wil vanuit Waarheid leidt tot met eigen wil vanuit Waarheid.
Oorlog is ongeveer zo ver van de waarheid als je maar kunt krijgen.
Zelfs in het midden van de strijd, als je de waarheid kon zien, van wat Mijn Gedachte is, zou de oorlog voorbij zijn.
Wat is oorlog anders dan een strijd van ego’s, strijd over wie wat bezit en wie welk recht heeft, en wie inbreuk heeft gepleegd?
Om een oorlog te laten beginnen, moeten mensen er hard voor werken en hard werken om haar te rechtvaardigen, en de hele tijd kunnen ze in vrede met Mij zijn.
De waarheid is dat oorlog een spel van ego is, en ego is niet de waarheid.
Oorlog is kleinheid op grote schaal. Oorlog is een tijdverdrijf dat gemaakt is van veel tijdverdrijf. Oorlog is entertainment voor degenen die het bijeen moeten brengen. Ze denken dat zulke bewegingen leven zijn omdat ze het doel van het leven zijn vergeten en hun eigen doel zijn vergeten.
Jouw doel is niet om de kar te duwen. Jouw doel is om aandacht te besteden aan Mijn Gedachte. Je zult geen wrijving in gebruik stellen of in stand houden wanneer je met Mij rijdt. Je zult je op jouw gemak voelen.
Welke bezienswaardigheden je onderweg ook tegenkomt, jij zult weten dat het slechts bezienswaardigheden zijn en dat je met Mij rijdt en dat Onze reis vlug is.
Of je hebt kennis uit de eerste hand van Mij, of je hebt er geen.
Of je hebt kennis uit de eerste hand van Mij, of je hebt tweedehands.
Of je hebt Mij, of je hebt meningen van Mij die van elders zijn verzameld.
Heb Mij. Ik ben de jouwe. Ken Mij. Ik sta tot jouw beschikking. Ik ben voor jou. Ik roep je om naar Mij toe te komen. Je moet zelf tot Mij komen.
Alle kennis in de wereld over Mij brengt je niet bij Mij.
Ontmoet Mij van aangezicht tot aangezicht, oog in oog.
Ontmoet Mijn ogen en je zult Mijn verlangen naar jou zien.
Niemand anders kan Mijn verlangen naar jou vervullen. Alleen jij kan dat. Ik vraag je om Mijn hart met jou te vullen.
Soms jammeren Mijn kinderen: ‘Waar bent U, God?’
Maar Ik ben hier waar ik altijd ben geweest.
Ik roep naar je. ‘Waar ben je, mijn kind, waar zijn jullie mijn kinderen? Waar ben je heen gegaan? Waar zijn jullie heen gegaan?
Waar heb je jouw bewustzijn van Mij geplaatst? “
Ik kan niet weg zijn. Ik kan nergens anders zijn dan bij jou.
Alleen jij kunt onoplettend zijn voor Mij. Negeer Mij niet langer.
Plaats jezelf in Mijn aanwezigheid en je zult bewust worden voor Mijn liefde voor jou. Mijn liefde voor jou is zeer groot. Zeer groot is Mijn Liefde.
Je hebt gezocht naar Mijn subtiele prachtigheid.
VERTALING DOOR: ANJA
Foto: Wallpaper Flare