De Macht tussen Gedachten

Heavenletter 2213:

De Macht tussen Gedachten

Gepubliceerd: 15 december 2006 / 14 februari 2021

God zei:

Wanneer jouw hart gespannen voelt, laat jouw hart voor een tijdje rusten.
Laat het met rust. Jouw hart kan wachten op een te komen antwoord.
Jouw hart hoeft niet alles op te lossen. Het hoeft zeker niet op te lossen wat er op dit moment aan de hand is. Het feit is, geliefden, dat alles al is opgelost. Als je de wentelingen van de Aarde aan Mij kunt overlaten, kan je dan ook niet jouw moeilijkheden aan Mij overlaten?

Laat jouw hart bij Mij rusten. Jouw hart vertoeft sowieso bij Mij, dus laat jouw geest naar iets anders gaan dat meer voldoening geeft.
Je vindt veel dingen urgent. Wat echter urgent is, is dat je de urgentie laat gaan en terugkeert naar de vrede die Ik je geef.
Leun achterover in Mijn liefde, geliefden. Wanneer je ongerust bent, wat kun je anders doen dan naar Mij terugkeren? Ik veronderstel dat je op je borst kunt kloppen als je dat wilt. Je kunt hartzeer herhalen aan iedereen die wil luisteren. In gedachten, kan je het keer op keer herhalen, dit gigantische probleem dat je snel zal vergeten in ieder geval, ongeveer in een week.

Wanneer je merkt dat jij zelf te maken krijgt, waar je je niet toe in staat voelt om het op te lossen, draag het dan aan Mij over. Ideeën zullen zich dan aan jou presenteren. Of, je verandert van mening en het probleem is er gewoon niet meer. Waar is het naar toe? Waar kwam het vandaan, geliefden? Het kwam waarschijnlijk vanuit gedachten vanuit het verstand.

Wat voor gedachten? Angst gedachten, natuurlijk. Welke kwellende gedachten zou je kunnen hebben die niet uit angst voortkwamen? Je bent ergens bang voor. Je bent bang voor onvermogen om op te lossen.
Je hebt angst voor gevolgen als je er niets aan doet. Je bent bang dat je verantwoordelijk bent. Je bent eigenlijk bang dat jij de oorzaak bent van wat er van streek is. Misschien ben je bang dat jij de oorzaak bent van alle ontsteltenis.  Jij bent zeker de oorzaak dat jij van streek bent.

Het is niet doen alsof beslissingen die niet de jouwe zijn, om voor een poosje rust te hebben. Als je brood maakt, laat je het deeg rusten en dan rijst het. Doe hetzelfde met moeilijkheden. Wanneer je niet weet wat anders te doen, is dit het ding te doen – laat het rusten.
Heb je dit niet vaak zo geleerd?

Het kan zijn dat wat voor beslissingen dan ook waarmee je wordt geconfronteerd, groot lijken omdat je er te dichtbij bent.
Plaats jezelf een beetje op afstand en dan zie je ze voor je in de grootte die ze zijn. Close-up is één ding. Vanaf afstand is een andere.
Zegen je problemen, ze zijn de roeispanen van jouw boot.

Er zijn grote ontdekkingen gedaan terwijl de geest in rust is.
Grote macht ligt tussenin gedachten.
Gedachten zijn als dertien in een dozijn.
De stilte tussen gedachten rolt om naar diamanten, smaragden en robijnen.

Wanneer een schip vaart, verlaat het een haven. Het schip vaart een tijdje voordat het de volgende haven bereikt. Het schip moet gebruik maken van het water om te varen om de volgende haven te bereiken.
Als het gaat om beslissingen die je onder ogen moet zien, is de haven van herkomst jouw moeilijkheid en de oplossing is jouw bestemming.
Bepaal de richting waarheen je wilt gaan en simpelweg zal het schip daarheen gaan.

Het is niet nodig om met het schip om het hardst te gaan.
Het is niet nodig angstig te zijn voor de reis.
Het is niet nodig altijd aan de boeg te staan.
Ga een beetje een soort slapen en laat de evolutie van de wereld zijn gang gaan. Als je wakker wordt, zul je merken dat je bent gearriveerd, of, in ieder geval dichterbij gekomen.

http://heavenletters.org

VERTALING DOOR: ANJA zaterdag 13 Februari 2021

Foto: Pinterest