Tunia: Twee Sleutels Tot Spirituele Groei

 

Tunia: Twee Sleutels Tot Spirituele Groei

Gechanneld door: A.S. – 4 Februari 2023 – voor: Era of Light

Mijn liefste broeders en zusters,

Hier spreekt Tunia. Ik hou zoveel van jullie.

Vandaag wil ik met jullie delen wat ik beschouw als de twee belangrijkste sleutels tot spirituele groei. Er zijn andere dingen die ook helpen of bijdragen, maar voor mij persoonlijk zijn deze twee dingen het belangrijkst.

Dit zijn: vrijheid van illusie en het vervullen van je behoeften. Wie deze twee dingen heeft bereikt, is automatisch een spiritueel gevorderde meester. Sommige mensen zouden deze persoon verlicht noemen, hoewel het woord “verlicht” veel verschillende definities heeft op jullie wereld. In ieder geval is iemand die vrij is van illusies en die in zijn of haar behoeften is voorzien, automatisch een zeer spiritueel gevorderde meester.

Rationele kennis is niet nodig, hoewel dat mensen van hun illusies af kan helpen. Merk op dat Hakann en ik er veel meer op gericht zijn jullie te helpen jullie emotionele behoeften te vervullen en je aan te moedigen, dan dat wij je informatie geven.

Morele deugdzaamheid is ook niet nodig, hoewel de persoonlijke behoefte van veel mensen is dat zij een gerespecteerd lid zijn van een familie of gemeenschap, wat kan betekenen dat morele mensen het gemakkelijker vinden om spiritueel te groeien. Bovendien kiezen mensen die vrij zijn van illusies er meestal vrijwillig voor om aardig te zijn voor anderen. Maar toch, als je vrij bent van illusies en voldoet aan je behoeften (inclusief je niet-hedonistische (=genotzucht) behoeften), dan bent je een spiritueel gevorderd persoon, zelfs als het je ontbreekt aan morele deugdzaamheid.

Genezing van jouw oude trauma is ook niet nodig, hoewel je dat zeer waarschijnlijk wel moet doen om sommige illusies los te laten. Ook hebben de meeste mensen gemoedsrust als een van hun behoeften, waarvoor op zijn minst een gedeeltelijke genezing en integratie van jouw oude pijn nodig kan zijn. Toch is genezing van jezelf geen directe vereiste voor spirituele groei. Het is meer een middel om er te komen. Sommige zeer spiritueel gevorderde mensen zijn grotendeels maar nog niet volledig genezen van hun oude pijn.

Het gaat er niet om elke dag in meditatie tot rust te komen, hoewel meditatie helpt, en als je tijdens meditatie tot rust kunt komen, is dat een goed teken.

Het gaat niet om “je vibratie hoog houden”. Meestal wanneer mensen dat rechtstreeks proberen te bereiken, onderdrukken ze gewoon de dingen die hen een slecht gevoel geven of kijken ze er niet naar. Dat is niet de weg naar spirituele groei, want dan komt de pijn in het onderbewuste, en niet in het onderbewuste zitten is een andere behoefte van de meeste mensen.

Het gaat niet om het opgeven van dingen of het opgeven van activiteiten of het opgeven van relaties of het opgeven van seks, hoewel een te grote gehechtheid aan iets je ervan kan weerhouden spiritueel te groeien.

In plaats daarvan gaat het er in wezen gewoon om vrij te zijn van illusies, en aan jouw behoeften te voldoen.

Sommige mensen zijn het misschien niet eens met deze uitspraak, met het argument dat de stereotype verlichte monnik niets nodig heeft en toch verlicht is. Dat is waar, maar de stereotype verlichte monnik heeft wel degelijk zijn of haar behoeften vervuld – deze verlichte monnik heeft alleen weinig tot geen behoeften. Dit is eigenlijk een belangrijk punt, want als een nieuwe spirituele zoeker vol verlangens is, dan is er waarschijnlijk een grens aan hoeveel hij kan groeien als hij doet zoals de verlichte monnik en veertien uur per dag mediteert. Dat komt omdat de verlichte monnik misschien weinig verlangens meer heeft, maar de spirituele zoeker wel, en dus werkt het opgeven van een werelds leven niet zo goed voor de spirituele zoeker die vol verlangens zit.

Daarom heeft een groot aantal spirituele meesters eerst enige tijd in de normale wereld doorgebracht met het vervullen van hun verlangens, en zijn zij pas een spiritueel pad gaan bewandelen toen zij ofwel die verlangens hadden vervuld, ofwel zich realiseerden dat het najagen van die verlangens hen uiteindelijk niet gelukkig maakte en die verlangens hen dus verlieten.

Natuurlijk zijn er spirituele meesters die niet netjes passen in het patroon dat ik beschrijf. Ik generaliseer hier. Toch zijn in het algemeen de twee belangrijkste dingen: vrij zijn van illusie en voldoen aan je behoeften.

Dus, hoe word je vrij van illusie?

Wel, rationele kennis kan helpen, maar uiteindelijk gaat het om het belichamen van de waarheid en niet om het rationeel kennen van de waarheid. Als je weet dat alles één is, maar dit is niet jouw dagelijkse ervaring, dan bent je pas halverwege. Daarom zijn praktijken zoals langzaam ademhalen in onze ogen kritischer dan het simpelweg vergaren van rationele kennis. Eerlijk gezegd zouden de meeste mensen er baat bij hebben meer tijd te besteden aan langzaam en diep ademhalen, en minder tijd te besteden aan het verzamelen van informatie.

Toch zijn er enkele stukken informatie die wij als zeer nuttig beschouwen om te hebben. Deze zijn:

– Alles is één. Anderen helpen helpt jezelf, jezelf helpen helpt anderen, en anderen schaden schaadt jezelf.

– Je bent een reïncarnerende ziel en kunt dus uiteindelijk niet geschaad worden, zolang je jouw ziel niet verkoopt aan demonen of volstrekt slechte daden begaat (erger dan “slechts” een paar mensen vermoorden).

– Elke godheid die mensen met de hel bedreigt en uitsluitend mannelijk is, is niet de Bron, die de ware schepper van het universum is. De Bron houdt onvoorwaardelijk van je en zal je niet naar de hel (?) sturen, zelfs niet als je slechte daden begaat.

– Elke slechte daad die iemand begaat, kan vanuit één perspectief worden gezien als een uiting van verwarring en innerlijke pijn, want iemand die niet verward is en geen pijn heeft, zou anderen geen kwaad doen, en daarom verdienen mensen onvoorwaardelijke liefde en begrip, zelfs zogenaamde slechte mensen. Zogenaamd slechte mensen onvoorwaardelijke liefde en begrip geven is effectiever dan ze te vertellen dat ze hun gedrag moeten veranderen. Idealiter houd je nooit op met van mensen te houden of ze te beoordelen – hooguit hun daden. En zelfs dan is onze vuistregel om alleen die daden te beoordelen die een ander rechtstreeks schaden.

– Dit betekent ook dat je zelf inherent en automatisch goed genoeg bent. Je bent zelf oneindig veel waard en verdient liefde. Er is niets dat je kunt doen dat je ooit onwaardig zal maken om bemind te worden.

– De Aarde is ongelooflijk hard, en als je deze boodschap ontvangt dan doe je het vrijwel zeker beter dan de meeste Aardse mensen, en ook ben je waarschijnlijk een veerkrachtiger en goedhartiger ziel dan de meeste wezens, want de meeste wezens zouden niet kunnen overleven en een goed hart op Aarde kunnen behouden. Je bent niet gebrekkig of gebroken, je zit gewoon in een heel moeilijke situatie, en je gaat er beter mee om dan de meesten.

– Net zoals mensen veel fysieke verwondingen automatisch kunnen genezen, kunnen de meeste mensen ook emotionele verwondingen automatisch genezen – zolang mensen de gedachten en gevoelens die opkomen niet veroordelen, onderdrukken of proberen te veranderen. Zoals beschreven in Hakanns boodschap “Observatiepad“, raden wij je aan jouw gedachten en gevoelens gewoon kort te observeren als ze opkomen, zonder te oordelen, te onderdrukken of te proberen ze te veranderen.

De meeste klassieke spirituele paden en praktijken op aarde kunnen je helpen om van illusies af te komen. Wij hebben ook benaderingen gedeeld in onze boodschappen: “Hakann: het observatiepad” en “Hakann: het ademhalingspad“. Wij raden voorzichtig af om paden te volgen die je veel nieuwe concepten proberen te leren, want de fundamentele sleutel is het wegstrepen van illusies door zorgvuldige observatie en ademhalingsoefeningen, in plaats van het toevoegen van nieuwe concepten.

Als je iets doet als Hakanns Observatiepad, Hakanns Ademhalingspad en ook nog eens voldoet aan jouw behoeften, dan denk ik dat je heel goed op weg bent naar grote spirituele groei.

Laten we het hebben over het vervullen van jouw behoeften. Dit kan van alles zijn, van een verlangen naar fysieke dingen of fysieke ervaringen, tot een verlangen naar seks, tot een verlangen naar rust, tot een verlangen om gezien en geliefd en gewaardeerd te worden, tot een verlangen om een gewaardeerd lid van een familie of gemeenschap te zijn, tot een verlangen om vrij te zijn van emotionele of fysieke of onbewuste pijn, tot een verlangen dat je jouw vaardigheden zodanig hebt ontwikkeld dat je de mensen om je heen aanzienlijk helpt.

Soms kan een verlangen een dieper verlangen verbergen. Een verlangen naar een nieuwe auto kan bijvoorbeeld een verlangen verbergen om gezien en gewaardeerd te worden. Als je in dit geval rechtstreeks kunt voldoen aan jouw verlangen om gezien en gewaardeerd te worden, kan jouw verlangen naar een nieuwe auto vervagen. Maar misschien is het verlangen naar een nieuwe auto gewoon het verlangen naar een nieuwe auto en zit er niets onder. Ik heb ook graag mooie dingen.

Zoals gezegd, raden wij aan in jouw behoeften te voorzien zolang anderen niet rechtstreeks worden geschaad, zelfs als het zogenaamde “oppervlakkige behoeften” zijn. Voor ons bestaan er niet echt oppervlakkige behoeften. Ik hou nog steeds van lekker eten, me laten masseren, op vakantie gaan, goede seks hebben met mijn man en met andere vrouwen (dit valt binnen onze relatieovereenkomst), mooie of sexy kleding dragen die de hoofden doet draaien, quality time doorbrengen met mijn kinderen, enzovoort. Ik ben aan geen van deze dingen verslaafd of overmatig gehecht, en ik gebruik geen van deze dingen om weg te lopen of mezelf af te leiden van iets anders, en dus belemmeren deze dingen mijn eigen geestelijke vooruitgang niet.

Zeker, mensen kunnen bijvoorbeeld seks gebruiken als een manier om emotioneel weg te lopen of zich af te leiden van bepaalde dingen. Voor mij is het volledig opgeven van seks echter een enorme overcorrectie naar de andere kant. Voor mij is het een beetje als het afsnijden van je arm omdat je vinger geïnfecteerd is. Natuurlijk, als iemand echt niet naar seks verlangt, doe het dan niet. Maar voor de meeste mensen is seks een behoefte die ze hebben. Het kan nuttig zijn om in gedachten te houden wat ik in mijn vorige bericht zei: “Tunia: Hoe je niet beschadigd raakt door ongedwongen seks”.

Een klassieke fout die spirituele zoekers maken is dat zij zien dat een bepaalde spirituele aardmeester echt niet naar seks of bezit verlangt, en dus stoppen ook zij met seks en geven hun bezit weg. Als de spirituele zoeker nog steeds verlangt naar seks of het hebben van die bezittingen, dan is dit een vergissing, omdat die verlangens hun onderbewustzijn zullen blijven achtervolgen en hun spirituele groei zullen beperken. In dit geval raden wij aan gewoon te leven, dingen te hebben en seks te hebben, en daarnaast iets als Hakanns Observatiepad en Hakanns Ademhalingspad te doen om spiritueel te groeien. Als de spirituele zoeker dan op een punt komt waar hij echt niet meer naar seks of die dingen verlangt, dan kan hij het pad van die spirituele meester volgen en het hebben van seks en bezittingen opgeven.

De stereotype verlichte meester-monnik heeft werkelijk niet veel verlangens meer, en brengt zijn tijd door met mediteren om zich te ontdoen van illusies. Zo vervult hij de verlangens die hij wel heeft en heeft hij zich ontdaan van zijn illusies, en dus is hij een meester. Maar als een nieuwe spirituele zoeker al zijn verlangens opgeeft en het grootste deel van zijn tijd doorbrengt met mediteren op een berg, dan zal hij waarschijnlijk niet zo ver komen, omdat zijn onderbewustzijn gehinderd zal worden door zijn onvervulde behoeften.

Dus: voldoe aan jouw behoeften.

Voor veel mensen zal het duidelijk zijn aan welk gebied van hun leven gewerkt moet worden, omdat er sprake is van een crisis of een enorm verlangen.

Toch, als je op een plek bent waar jouw leven stabiel en vrij goed is, dan kan het een goede oefening zijn om letterlijk te gaan zitten en op te schrijven welke behoeften je hebt (zelfs de zogenaamde oppervlakkige of domme). Dan kun je zien of er iets is waaraan je nog wilt voldoen. En als je in een relatie zit, kan het goed zijn om dit ook aan jouw partner te communiceren. Mensen die hun behoeften niet openlijk kenbaar maken, zullen meestal ofwel negatieve emoties opstapelen, ofwel uiteindelijk proberen hun behoeften op een manipulatieve manier vervuld te krijgen. Daarom is het beter om gewoon open te zijn naar jouw partner en hem of haar te vertellen wat jouw behoeften zijn. Aardse mensen kunnen meestal niet je gedachten lezen, dus je zult voor jouw eigen behoeften en die van jouw innerlijke kind moeten opkomen.

Vergeet ook niet jouw eventuele behoeften om je een productief en waardevol lid van jou gemeenschap te voelen.

Emotionele veiligheid is een andere zelden erkende behoefte die bij veel mensen onvervuld blijft. Ik besprak dat in mijn vorige bericht: “Tunia: Romantische relaties“.

Sommige mensen die zich introvert voelen, zijn eigenlijk helemaal niet introvert, maar de mensen om hen heen zijn gewoon emotioneel onveilig.

De meeste mensen hebben de behoefte om gezien en geliefd en geaccepteerd te worden zoals ze zijn. Dit is een prachtig verlangen. Twee belangrijke stappen om dit te vervullen zijn eerst iemand vinden die eigenlijk meestal emotioneel veilig is. Meestal emotioneel veilige mensen zijn helaas vrij zeldzaam op aarde. En de tweede stap is oprecht en open zijn tegenover deze persoon. Als je niet laat zien wie je bent, met oude blauwe plekken en zogenaamde gebreken en al, dan kan de ander je niet waarderen om wie je bent – maar tegelijkertijd kan het tonen van jezelf aan een persoon die niet overwegend emotioneel veilig is, meer kwaad dan goed doen.

Sommige mensen zouden op dit punt zeggen dat je geen andere mensen nodig zou moeten hebben. Nu zijn er inderdaad enkele solopraktijken die kunnen helpen, zoals opschrijven in dagboek. Maar voor de overgrote meerderheid van de mensen is een van hun behoeften het hebben van goede mensen om zich heen. De meeste mensen zijn immers gemaakt om sociale wezens te zijn, en ook dat is niets om je voor te schamen.

Dus samenvattend: de twee belangrijkste sleutels voor spirituele groei zijn volgens mij vrijheid van illusies en het vervullen van je behoeften. Twee uitstekende wegen om vrij te worden van illusies zijn Hakanns Observatiepad en Hakanns Ademhalingspad. En in de meeste gevallen is de oplossing voor het hebben van een behoefte simpelweg het vervullen ervan. Voor de meeste mensen is het het beste om tegelijkertijd te werken aan het bereiken van vrijheid van illusies en aan het vervullen van hun behoeften, zelfs als je slechts een paar minuten per dag besteedt aan diep ademhalen of aan het observeren van jouw gedachten en emoties.

Ik hou heel veel van jullie en jullie hebben mijn allerbeste wensen.

Tunia

https://www.youtube.com/watch?v=SXFccdbh-k4

Voor Tijdperk van Licht

Kanaal: A.S.

Deze channelings zijn exclusief aan EraofLight.com aangeboden door de channeler. Als je ze elders wilt delen, voeg dan een link toe naar dit oorspronkelijke bericht.

Vertaling: Reinier