Hakann: Jullie Staan Nog Steeds Overeind.

 

Hakann: Jullie Staan Nog Steeds Overeind.

Gechanneld door: A.S. – 5 Februari 2023 – voor Eraoflight

Mijn Geliefde broeders en zusters,

Hier spreekt Hakann. Ik groet jullie in vrede en liefde.

Vandaag wil ik jullie eraan herinneren hoeveel jullie al hebben meegemaakt, en jullie eraan herinneren dat jullie ondanks dit alles nog steeds overeind staan. Hiermee hoop ik jullie eraan te herinneren hoe sterk en indrukwekkend jullie zijn.

Ik hoop jullie eraan te herinneren dat jullie niet gebrekkig zijn, dat jullie niet gebroken zijn, dat jullie niet zwak zijn – jullie hebben gewoon veel meegemaakt en misschien dragen jullie nog steeds veel gewicht. Vanuit mijn perspectief hebben jullie geen zwakke schouders, jullie hebben sterke schouders – er rust alleen veel gewicht op. Maar jullie gaan er indrukwekkend goed mee om.

Wat heeft een mens nodig? Eén daarvan is emotionele veiligheid. Zoals Tunia heeft besproken in haar bericht: “Tunia, romantische relaties”, zal de overgrote meerderheid van de mensen om jullie heen waarschijnlijk meestal emotioneel onveilig zijn geweest. Het is heel goed mogelijk dat jullie nooit een nauwe band hebben gehad met een Aarde-mens die overwegend emotioneel veilig was. Dit omvat mensen die jou gewoon jezelf laten zijn, zonder te proberen je te veranderen of je te vertellen wat je moet doen of zijn of geloven.

Een andere behoefte van mensen is dat zij onvoorwaardelijke liefde ontvangen. De overgrote meerderheid van de mensen op aarde, waaronder helaas ook ouders, geeft lang niet genoeg blijk van onvoorwaardelijke liefde. Heel vaak is de liefde voorwaardelijk, wat ik in een eerder bericht heb beschreven als hondentrainingsliefde: als het kind of de hond zich goed gedraagt, dan geeft de volwassene hen genegenheid, maar als het kind of de hond zich gedraagt op een manier die de volwassene onwelgevallig is, dan trekt de volwassene de genegenheid in. Voor mij is het hartverscheurend dat aan deze basisbehoefte van onvoorwaardelijke liefde voor zoveel aardse mensen niet is voldaan.

De meeste mensen op aarde hebben dus niet de basisbehoefte om meestal emotioneel veilige mensen om zich heen te hebben en onvoorwaardelijke liefde te ontvangen. Bovendien mogen veel mensen op Aarde dan niet de zogenaamde negatieve emoties uiten die daar onvermijdelijk uit voortvloeien, en worden zij soms door hun ouders belazerd door te denken dat er iets mis is met hen, terwijl het kind in werkelijkheid gewoon niet de onvoorwaardelijke liefde heeft ontvangen die het nodig had.

Veel aardse mensen krijgen ook geen basisgereedschap om met hun zogenaamde negatieve emoties om te gaan, zoals wat ik in mijn boodschap deelde: “Hakann: het observatiepad.” Sommige mensen ontdekken zoiets pas in hun dertiger jaren, en moeten de wereld in om zoiets te vinden – terwijl dat iets is wat wij onze kinderen leren als ze heel jong zijn.

Dus mensen krijgen niet de emotionele veiligheid en onvoorwaardelijke liefde die ze nodig hebben, dan worden ze soms wijsgemaakt dat er iets mis is met hen wanneer ze onvermijdelijk emotionele pijn ervaren door het gebrek aan die dingen, en mensen krijgen ook niet eens de meest elementaire hulpmiddelen en informatie over hoe ze met hun pijn kunnen omgaan.

Psychologen zijn vaak niet beschikbaar en betaalbaar, en er rust een stigma op het toegeven dat je psychische pijn hebt, hoewel bijna iedereen op aarde dat heeft. Sommige psychologen en bepaalde reguliere psychologische benaderingen zijn eerlijk gezegd ook niet erg goed. In sommige gevallen worden de symptomen aangepakt, maar de onderliggende oorzaak niet. Wij raden nog steeds aan naar een psycholoog te gaan als je denkt dat je die nodig hebt, want er zijn absoluut goede psychologen, maar het blijft triest dat sommige mensen proberen hulp te zoeken en dan terechtkomen bij een psycholoog die ofwel niet erg goed is, ofwel niet erg goed bij hen past, en uiteindelijk niet veel geholpen worden of zelfs verder gekwetst raken.

Bovendien worden mensen gedwongen om als kind jarenlang stil te zitten in een saaie kamer en iets te bestuderen dat hen in de meeste gevallen niet interesseert. De meeste kinderen krijgen weinig keuze in wat ze willen leren of doen als ze eenmaal op school zitten, en worden bijna als slaven behandeld.

Mensen worden ook voortdurend en overal gevoed met valse informatie. De reguliere media, politici, leraren en schoolboeken, veel georganiseerde religies, enzovoort, vertellen mensen voortdurend onwaarheden. Zeker, sommige van die mensen herhalen gewoon wat ze zelf te horen hebben gekregen en beseffen niet dat ze valse informatie verspreiden, maar het netto resultaat is toch dat bijna iedereen voortdurend dingen te horen krijgt die niet waar zijn.

Als mensen dan volwassen worden, worden ze in een vaak harde economische situatie geplaatst, waarin het zwemmen of zinken is, in water vol haaien. De meeste mensen hebben een liefdevolle gemeenschap om zich heen nodig om zich psychologisch goed te voelen, maar de meeste mensen hebben zo’n gemeenschap niet en het is niet gemakkelijk er een te vinden op aarde.

Ik kan nog wel even doorgaan. Jullie weten al deze dingen – in feite weten jullie ze beter dan ik, omdat jullie het meemaken.

En toch. Ondanks het feit dat, vanuit mijn gezichtspunt, de mensen op Aarde het merendeel van hun behoeften niet vervuld krijgen – toch slagen de meeste mensen er niet alleen in om een draaglijk leven voor zichzelf te creëren, maar ook om een fundamenteel goed hart te behouden.

Voor mij is dit ongelooflijk indrukwekkend. Eerlijk gezegd, ben ik soms verbaasd dat er niet meer misdaad en egoïsme op Aarde is. Ik denk echt dat jullie allemaal geweldig zijn en het heel goed doen.

Ik denk niet dat jullie zwak zijn. Ik denk dat jullie ongelooflijk sterk zijn – jullie hebben gewoon veel op jullie schouders. Dat maakt je niet zwak.

Ik denk dat jullie allemaal geweldig zijn. Ik ben erg trots op jullie, en ik ben blij dat ik jullie mijn broeders en mijn zusters mag noemen.

Ik denk absoluut niet dat ik beter ben dan jullie, want sinds mijn geboorte is aan bijna al mijn behoeften voldaan. Ik ben geboren in fysieke en emotionele luxe, terwijl jullie een leven hebben moeten opbouwen uit bijna niets.

Geef jezelf wat krediet. De gemiddelde ziel in het universum had echt niet kunnen doen wat jij al gedaan hebt – de gemiddelde ziel zou gewoon psychisch gebroken zijn, en zeker niet wakker genoeg zijn geworden om dit soort boodschappen te gaan zoeken. Je doet het veel beter dan de gemiddelde ziel zou hebben gedaan, als ze in jouw plaats waren geweest.

En als je ooit het gevoel hebt dat je moet rusten en het is mogelijk in de context van je leven, doe dat dan alsjeblieft. Ik geef je hierbij toestemming, hoewel je die natuurlijk niet nodig hebt. Jullie hebben allemaal ongelooflijk veel ontberingen doorstaan en het is volkomen begrijpelijk dat je soms wat rust nodig hebt. Hoe sterk de ziel ook is, het lichaam en het centrale zenuwstelsel en het emotionele lichaam en het innerlijke kind hebben allemaal af en toe rust nodig.

Ik hou zoveel van jullie en ik ben erg trots op jullie. Jullie doen het verbazingwekkend goed.

Jullie sterrenbroeder,

Hakann

Voor Era of Light

Kanaal: A.S.

Vertaling: wakkeremensen.org