Hakann: Hoe praat je met je ziel

Hakann: Hoe praat je met je ziel

Gechanneld door: A.S. voor EraOfLight – 2 Juni 2023

 

Mijn liefste broeders en zusters,

Hier spreekt Hakann. Ik groet jullie in vrede en liefde.

In verschillende eerdere berichten hebben we jullie geadviseerd om regelmatig met je ziel te praten en je ziel om advies te vragen wanneer je niet zeker weet wat je moet doen.

Vanuit ons perspectief is jullie ziel de beste gids die je hebt. Als je ziel iets zegt dat in tegenspraak is met wat wij zeggen, luister dan alsjeblieft naar je ziel. We raden je aan om naar je eigen ziel te luisteren boven alles en iedereen anders.

Vandaag wil ik dieper ingaan op hoe jullie daadwerkelijk met je ziel kunnen praten. Ik zal jullie een paar stappen geven die jullie kunnen helpen dit voor de eerste keer te doen. Uiteindelijk hebben jullie deze stappen niet meer nodig en kun je alleen maar denken “mijn ziel, wat moet ik vandaag doen?” Maar als je begint, zijn deze stappen nuttig.

Deze stappen zullen waarschijnlijk niet meteen voor iedereen werken. Als ze niet voor je werken, hoef je je geen zorgen te maken, je bent niet verloren. In dit geval is het gewoon een kwestie van eerst wat meer algemeen spiritueel werk doen en dit uiteindelijk opnieuw proberen. Iedereen heeft het vermogen om met zijn ziel te praten.

De eerste stap is optioneel: je hoeft deze eerste stap niet te doen als je eenmaal gewend bent om met je ziel te praten. Maar deze eerste stap is handig als je begint. Deze stap is: breng je geest tot rust. Er zijn veel manieren om dit te doen. Een manier om dit te doen is door herhaaldelijk neutraal alle gedachten en gevoelens die opkomen te observeren, zonder te oordelen of te proberen ze te veranderen of te onderdrukken. Zo wordt je geest langzaamaan stiller. Vaak zijn de dingen die onder je bewuste aandacht worden gebracht gedachten of gevoelens waarvan je onderbewustzijn denkt dat je je er bewust van moet zijn. Als je het voldoende hebt waargenomen zonder het te beoordelen of te proberen het te veranderen of te onderdrukken (wat meer dan één keer kan duren), zal het over het algemeen worden opgelost en zal het niet meer opkomen.

Een andere handige manier om je geest tot rust te brengen, is door een goed planningssysteem te hebben, zodat gedachten als “oh ik moet dit ding nog doen” niet opkomen, omdat alles al is gepland. Een nuttig concept hier is om nooit toe te staan dat iets in de categorie “Ik zal dit nog ooit doen” valt. Als er een nieuwe taak opdoemt, plan die dan meteen in, of doe hem meteen goed (korte taken moeten vaak meteen gedaan worden), of delegeer hem, of besluit dat je hem gewoon niet gaat doen, of zet hem op een “bekijk me maandelijkse” lijstje. En plan dan ook in dat je die lijst maandelijks gaat bekijken. Het is ook goed om eerst te brainstormen over elke taak die je nog moet doen en deze ofwel in te plannen, ze onmiddellijk uit te voeren, ze te delegeren, te besluiten ze niet te doen of ze op de lijst ‘Bekijk me maandelijks’ te zetten. Sta gewoon nooit toe dat er een taak is in de categorie “Ik wil dit nog ooit doen”.

Een andere manier om je geest tot rust te brengen, is door diep en langzaam te ademen, misschien met een hand op je buik en een op je hart. Misschien heb je ook persoonlijke manieren om je geest tot rust te brengen die goed voor je werken.

Als je eenmaal comfortabel zit met een rustige geest, is de tweede stap om te zeggen of te denken: “mijn maag, wat wil je de volgende maaltijd eten?” Luister dan. Het allereerste dat naar boven komt, is het antwoord van je maag. Het zal antwoorden met je gewone innerlijke stem, maar het antwoord zal uit je maag komen. Dit ben jij die telepathisch tegen je maag praat, die een eigen bewustzijn heeft. Het antwoord van je maag zal echter niet aanvoelen als telepathisch contact, ook al is het dat wel. Het zal gewoon voelen alsof je innerlijke stem tegen je praat.

Geloof dat het antwoord van de innerlijke stem eigenlijk uit je maag komt. Denk er niet te lang over na. Begin niet rationeel na te denken of dit echt het antwoord van je maag was. Stel gewoon de vraag, luister naar het allereerste dat in je opkomt, en dat is je antwoord. Dat is het.

Als je niets hoort in deze stap of in de volgende stappen, dan zou ik je aanraden om gewoon algemeen spiritueel werk te blijven doen en het over misschien een half jaar of zo opnieuw te proberen. Tunia en ik hebben een aantal voorgestelde spirituele oefeningen gegeven in onze serie “paden”, zoals “Hakann: het ademhalingspad” en “Hakann: het observatiepad”. In de tussentijd kun je nog steeds begeleiding krijgen van je ziel door je intuïtie te volgen, die uit je ziel komt. Verwar echter emotionele of egoïsche voorkeuren niet met intuïtie.

De derde stap is denken of zeggen: “mijn hart, wat denk je dat ik vandaag mag doen?” Nogmaals, luister naar het allereerste dat opkomt.

Ten slotte is de vierde stap om te denken of te zeggen: “mijn ziel, wat denk je dat ik vandaag mag doen?” Nogmaals, luister naar het allereerste dat opkomt. En nogmaals, dit zal waarschijnlijk niet zo wereldschokkend aanvoelen als je je misschien had voorgesteld. Maar het is echt.

En dat is het. Als je bij stap vier antwoord krijgt, heb je officieel met je eigen ziel gesproken. Gefeliciteerd, relatief weinig aardse mensen hebben dit ooit bereikt.

Met je ziel kunnen praten is ongelooflijk nuttig. Vanuit mijn perspectief is het je ultieme gids. Het kan slim zijn om ergens in je leefruimte een briefje op te hangen om te onthouden dat je minstens elke week met je ziel moet praten, en mogelijk elke dag als je daar zin in hebt. Je ziel kan je ongelooflijk nuttig advies geven, omdat ze je volledig kent – jij bent het – en ze kan observeren wat er waarschijnlijk in de toekomst gaat gebeuren.

Je ziel is ook erg blij om met je te kunnen praten. Stel je voor dat je je ziel bent en moet toekijken hoe het aardse aspect van jezelf vaak keuzes maakt waarvan je weet dat ze niet optimaal zijn, en niet in staat bent om rechtstreeks met je aardse aspect te praten! Dus maak je geen zorgen om je ziel lastig te vallen, het zal altijd blij zijn om met je te praten. Je kunt er zelfs om advies vragen over voor jouw triviale zaken, zoals “moet ik appelsap of perensap kopen?”

Sterker nog, je ziel om advies vragen over triviale zaken kan je helpen vertrouwen op te bouwen in de antwoorden van je ziel, zodat wanneer je belangrijkere keuzes moet maken, je gewoon kunt kiezen wat je ziel je adviseert en daar vrede mee hebt. Dit zal zowel leiden tot betere keuzes als een enorme hoeveelheid gemoedsrust. Je zult waarschijnlijk na verloop van tijd ontdekken dat het volgen van je ziel tot betere resultaten leidt dan het volgen van je rationele geest of het opvolgen van het advies van vrienden.

Je ziel stuurt je misschien niet altijd in de richting die het meest comfortabel is, maar het zal je wel in de richting sturen die het beste voor je is. Meestal zal het volgen van je ziel ertoe leiden dat je gelukkig wordt. En als je ziel suggereert dat je een schijnbaar uitdagend pad inslaat, kun je er zeker van zijn dat je deze uitdagingen aankunt. Je ziel is een deel van jou, het zal niet suggereren dat je iets probeert dat je niet kunt bereiken. Als je nog steeds denkt dat je niet zult kunnen doen wat je ziel suggereert dat je moet doen, dan denk je misschien te laag over jezelf.

Twee goede vragen die je je ziel kunt stellen, zijn denken of zeggen: “mijn ziel, wat moet ik vandaag doen?” Of: “mijn ziel, hoe gaat het in het algemeen met mij?” Maar je kunt over alles met je ziel praten en je kunt het alles vragen. Nogmaals, als je eenmaal gewend bent om tegen je ziel te praten, heb je de bovengenoemde vier stappen niet nodig, en je zult dit ook kunnen doen, zelfs in bijvoorbeeld een volle kamer. Je kunt gewoon ‘mijn ziel’ zeggen of denken, je vraag stellen en dan luisteren naar het allereerste dat in je opkomt. Dat is het.

Daarmee verlaat ik jullie voor vandaag. Ik hoop dat jullie dit willen uitproberen. Als jullie dat doen, zou ik graag in het commentaargedeelte lezen of dit voor jou werkt.

Met liefde,

Jullie sterrenbroeder,
Hakann

Voor Tijdperk van Licht

Kanaal: A.S.

Bron

Deze channelings worden exclusief ingediend bij Eraoflight.com door de channelaar. Als je ze elders wilt delen, voeg dan een link toe naar het oorspronkelijke bericht.

Vertaling:wakkeremensen.org