De Raad – Wat doe ik hier eigenlijk? – 9 Augustus 2018 / Ron Head

 

De Raad
 Wat doe ik hier eigenlijk? –
9 Augustus 2018 / Ron Head
Een van de vragen die in deze dagen het meest algemeen gesteld worden is: “Wat doe ik hier eigenlijk?” Een andere is: “Wat zou ik moeten doen?” We hebben hier vele malen over gesproken, via vele kanalen. Maar jullie gaan door met vragen, dus zullen we er van uitgaan dat jullie ofwel de antwoorden niet gezien hebben, of dat ze jullie niet bevallen.
Jullie hebben reeds op zeer jonge leeftijd geleerd dat, wanneer jullie op jullie vlak iets niet waarderen, het niet zo erg veel veranderde. Het zou kunnen dat jullie daarom onze antwoorden niet waarderen. Maar omdat ze waar zijn, zullen ze niet veel veranderen. Om jullie op te vrolijken en om mogelijk jullie begrip wat te laten uitbreiden, zullen we ze echter op een iets andere manier uitleggen.
Laten we, voor het doel van deze discussie vandaag, beginnen met te zeggen dat wanneer we in dit bericht ‘jullie’ zeggen, we iedereen bedoelen die in een lichaam rondsjokt en die een hele zak vol verwarrende ideeën meesleept en met gelijke verwarrende emoties op het leven reageert. Soms is jullie “Wat doe ik hier eigenlijk?” bijna een schreeuw. 
Enfin, zoals jullie zouden zeggen, kalmeer een beetje en we zullen jullie iets uitleggen dat je zou kunnen doen begrijpen waarom jullie je voor deze dienst vrijwillig gemeld hebben. “DAT DEED IK NIET!” Oh ja, dat deden jullie wel.
Onthoud nu, jullie betekent iedereen van jullie.
Jullie waren hier toen deze wereld zelfs nog meer een juweel was dan ze nu is. Jullie waren hier toen het leven er op veel weg had van een paradijs en jullie een veel hoger bewustzijn hadden dan jullie nu hebben. Jullie huidige staat is een afdwaling, zie je. Jullie waren hier toen ‘De Val’ zich voordeed. Het lijkt niet erg veel op wat jullie verhalen vertellen dat het was, maar het gebeurde echt.
Jullie zijn telkens weer teruggekomen en leefden en werkten en beminden en hebben gehaat, gebaard, gemoord en alles wat jullie je maar kunnen voorstellen. Ieder van jullie heeft het allemaal gedaan, is het allemaal geweest en heeft het allemaal meegemaakt. Waarom?
Jullie willen je paradijs terug. En jullie willen nogmaals zijn wie jullie WETEN dat jullie zijn.
Deze lange en immens moeilijke reis heeft jullie collectief geleerd wat jullie niet willen en hoe te scheppen wat jullie wel willen. Ervaren als ieder van jullie is, zien jullie dit nog niet helemaal. Maar jullie beginnen dat wel te doen en jullie zullen dat ook. En jullie zullen deze praktijk zeer waarschijnlijk niet meer laten gebeuren wanneer jullie de wacht houden.
Welnu, sommigen van jullie worden Zwervers, Krijgers voor het Licht genoemd. In deze hoedanigheid van verhogers van het bewustzijn hebben jullie al vele malen op vele plaatsen gediend. Ook hier zijn jullie al eerder geweest. Maar deze keer zijn er miljarden anderen die hun bewustzijn voldoende verhoogd hebben om, wat jullie ascensie noemen, door te drukken.
Natuurlijk ondervinden jullie allemaal hierbij een heleboel hulp, of jullie dat nu weten of niet. Maar dat hoort allemaal bij het plan. Jullie wisten dat al deze uitlijningen en al deze hulp van ‘buitenaf’ aangewend zou worden. Jullie, jullie planeet, jullie zonnestelsel en zelfs jullie Melkweg schuiven een volledig nieuwe omgeving binnen. Zulke omstandigheden waar jullie in deze tijd uit vandaan bewegen, kunnen niet bestaan waar jullie naar toegaan. Jullie zullen je paradijs terug hebben.
Maar deze laatste krachtsinspanning leert jullie iets wat jullie vergeten zijn, iets zeer belangrijks. Wij kunnen jullie vertellen wat het is, maar intellectueel begrip is niet waar het over gaat. Jullie leren opnieuw wie jullie werkelijk zijn en waar jullie toe in staat zijn, om dit nooit meer te vergeten.
Een bepaalde zeer gevorderde ziel stelde jullie ooit een vraag en die is in één van jullie teksten opgenomen. De vraag was: “Weten jullie niet dat jullie goden zijn?” En tot op de dag van vandaag weten dat maar zeer weinigen van jullie. Dat zit in het proces van verandering. DAAROM zijn jullie hier. Dat is wat jullie doen.
In het bestaan, de mensheid, waarvan jullie deel uitmaken, hebben jullie een zeer belangrijke rol te spelen. De rol die jullie moeten spelen is JULLIE rol. En zonder dat jullie rol gespeeld wordt, zou het volledige spel veranderd worden. Oordeel jullie zelf niets minder dan wie dan ook, want dat zijn jullie niet. Oordeel jullie zelf niets meer dan wie dan ook, want dat zijn jullie niet. Jullie zijn eenvoudig en altijd goddelijke creaties van Bron van waaruit jullie komen, hoe jullie die dan ook willen noemen. Til jullie hoofden op en BEN dat.
Jullie kozen er voor om hier te zijn omdat jullie, na al je krachtsinspanningen, de slotakte niet wilden missen. Geniet hiervan! Felicitaties.
Vertaald: Sjra