De Raad: – Waakzaam en Bewust – 24 juli 2018 / Ron Head

De Raad:
– Waakzaam en Bewust –
24 juli 2018 / Ron Head
Wij gaan jullie vragen om na te denken over de woorden waakzaam en bewust op een voor jullie mogelijk volledig ander manier. De meesten van jullie zouden ze kunnen interpreteren in de zin van waakzaam voor wat er rondom hen heen gebeurt, zoals zij het interpreteren en bewust zijn van die betekenis. Wij, echter, zouden jullie graag laten begrijpen dat wat rondom jullie heen gebeurt, voor jullie,  minder belangrijk is dan wat er binnenin jullie aan het gebeuren is, waar dat vandaan komt en waarom dat belangrijker is dan wat dan ook buiten jullie.  
Jullie zijn zeer waarschijnlijk vertrouwd met ons herhaalde thema dat jullie omgeving een spiegel is van wat er binnenin jullie is, als een collectief en ook afzonderlijk. Wij vertellen jullie vaak dat, zelfs ofschoon jullie niet naar buiten zouden kunnen treden en de situatie in jullie wereld veranderen, jullie jezelf kunnen veranderen en zodoende meer effect hebben op wat jullie zien dan jullie beseffen. Hoewel dit waar is, is het nog altijd niet wat wij wensen te bespreken.
Begrijpen jullie zoveel, zo niet het merendeel, van waar jullie aan denken waakzaam en bewust te zijn, het resultaat is van dat jullie onderworpen zijn geweest aan voortdurende en bewuste programmering door anderen, die agenda’s hebben waar jullie zeer waarschijnlijk nooit mee zouden instemmen wanneer jullie deze voor je uitgespreid zouden zien liggen? Zelfs velen van hen die deze programma’s de wereld in brengen zijn zich niet bewust van hun oorsprong of  hun doeleinden, ofschoon er veel dat wel doen. Programmering is het enige woord dat volledig beschrijft wat jullie van al je media, van jullie onderwijs en van de sociale druk waaraan jullie onderworpen zijn, ontvangen.
Dus, naar welk soort waakzaam en bewust  verwijzen wij? Wij vragen jullie of jullie weten wat jullie echt geloven, wat jullie weten wat waar is, waar de ideeën vandaan kwamen en waarom jullie die geloven. We hebben het niet over of de ideeën waar zijn of niet. Daarvan zijn jullie de scheidsrechter. Wiens ideeën zijn dat? Hebben jullie die echt onderzocht? Conflicteren deze, echt, met andere zaken waarvan jullie weten dat ze waar zijn? Zijn ze echt in jullie beste belangen? Of hebben jullie gewoon aangenomen wat jullie van anderen gezien of gehoord hebben? Waarom? Wanneer jullie iets aangenomen hebben van een vriend, van jullie media, van een autoriteit, waarom hebben jullie het dan aangenomen?        
Het waakzaam en bewust waar wij over spreken is wat jullie in je eigen kracht plaatst. Het waakzaam en bewust van wat er buiten jullie gebeurt ontkent dit niet per definitie, maar zijn ononderzochte acceptatie kan dat wel. Jullie winnen er niets mee door anderen voor je te laten denken. Jullie groeien door je eigen keuzes te maken, zelfs wanneer ze minder blijken te zijn dan je had aangenomen. 
Welnu, wanneer iemand worstelt in zijn omgeving om te overleven, is er geen energie noch de tijd om ook met deze kwesties te worstelen. Vraag jezelf af of je beter in staat zou zijn om met zulke zaken om te gaan wanneer je welvarend zou zijn, je meer vrije tijd zou hebben en onder minder spanning zou leven. Zouden jullie dan moeilijker onder controle te houden zijn? Controle, zien jullie, is waar dit allemaal om draait. 
Begin waar jullie kunnen, wanneer jullie beginnen te zien wat wij uitleggen. Begin te onderzoeken waarom jullie dingen doen die jullie doen. Waarom geloof je wat je gelooft? Wie zei dat dit zo was? Zijn jullie het er echt mee eens? Zijn er feiten die dit ondersteunen? Zelfs als kind wisten jullie dat “omdat ik dat zei” niet goed genoeg was. Omdat “zij” dat zeiden is zelfs nog erger.
Zien jullie, ons doel voor jullie is om alle kracht en controle van jezelf terug te nemen. Jij bent degene die beslist, zelfs wanneer het is door niet te beslissen. Niet beslissen is een beslissing om iemand anders te laten beslissen. En dat is de bron van een groot deel van de oncomfortabele gevoelens waar velen van jullie mee leven. Dat is waar “wat kan ik doen?” en “ik kan er toch niets aan doen!” vandaan komen. Jullie voelen je machteloos omdat jullie het allemaal hebben laten wegglippen en jullie zijn je daar zelfs niet van bewust. 
Waakzaam en bewust. Ben waakzaam en bewust. Neem jullie leven terug. Jullie, in je waarheid, zijn veel sterker dan jullie beseffen. “Zij” weten dat. En “zij” zijn heel blij dat jullie dat niet doen.
Er is in jullie wereld reeds een groeiende en zeer beduidende golf van bekrachtiging in ontwikkeling. Ze is overal. Ze spreekt iedere taal. Stap in jullie eigen bewustzijn. Word wakker. Jullie zullen ontdekken dat jullie verre van alleen zijn.
Vertaald: Sjra