De Raad Veiligheid / 25 Mei 2015 / Ron Head

 De Raad

Veiligheid

25 Mei 2015 / Ron Head 

Wij kiezen vandaag te spreken over het onderwerp van veiligheid. En dus, vanzelfsprekend, zullen wij beginnen door eens te kijken naar angst.

Angst is één van jullie grootste obstakels. Voor velen is het een constante metgezel. Het is, met de vastgestelde analyse, een gebrek van geloof/vertrouwen in jezelf, in je toekomst, en een gebrek van begrip en geloof/vertrouwen in het Universum zelf.

Hebben jullie niet door jullie leven heen gehoord dat jullie leven zelf eeuwig is? Ongeacht waar je bent, ongeacht je geloof/vertrouwen, zelfs als je denkt dat je geen geloof/vertrouwen hebt, is dit iets dat een diep segment van je wezen is.

Het weten hiervan diep binnenin jullie bewustzijn is de reden dat het doordringend is in al jullie wereldreligies. En toch vrezen jullie.

Natuurlijk geniet niemand van fysieke pijn. Nieman geniet van het lijden. Iedereen wenst om overvloed, vreugde en vrijheid te hebben. Niemand wenst om deze te verliezen wanneer zij hen ervaren. De angst waar wij over spreken is jullie ultieme angst. Jullie angst voor de dood. Jullie zeggen dat jullie geloven dat er geen dood is, niettemin vrezen jullie de dood.

Welnu, het is waar dat de lichaamsgeest een angst reactie op pijn heeft en wenst om te leven, zelfs in diens laatste ogenblik. En het is ook waar dat bij verre het grootste aantal van jullie zich identificeren met het lichaam dat jullie bewonen. Zelfs als jullie grote aantallen van leringen bestudeerden en deze geloofden die zeiden dat je niet dat lichaam bent, identificeren jullie je er nog steeds mee. Jullie voelen je alsof jullie binnenin dat lichaam zitten en dat jullie er niet buiten zijn. Voor wat het waard mag zijn, vertellen wij jullie dat jullie er buiten zijn en dat het (lichaam) binnenin jullie is.

Maar wij spreken over veiligheid, over zekerheid. Hoe kunnen jullie dit vinden?

In plaats van te leven in een onophoudelijk gevoel van in gevaar te zijn je leven te verliezen, wat als je in een aanhoudend weten zou kunnen leven dat niets dat leven mogelijkerwijs van je af zou kunnen nemen? Zou het te denken werken? Niet echt. Het te belijden? Dat doe je. Werkt het? Niet echt. Blind vertrouwen? Dat lijkt niet al te goed te werken, doet het dat? Wat echt vertrouwen/geloof produceert is ervaring. Lijkt dat juist? Dit is, in feite, waarom diegenen die wat jullie noemen bijna dood ervaringen gehad hebben voor altijd veranderd zijn.

Dus laten we naar buiten rennen en één van deze hebben. Alsjeblieft probeer dit thuis niet.

Welnu, als je de herinneringen zou kunnen ervaren van verscheidene keren eerder geleefd te hebben, als je de herinnering zou kunnen ervaren van buiten je lichaam te zijn en nog steeds hier om erover te vertellen, zou dat helpen? Natuurlijk zou het dat. Maakt dat niet een groot deel uit van wat er gebeurt met diegenen die jullie ingewijden noemen in vele van wat jullie noemen spirituele uitoefeningen?

En wanneer iemand eenmaal deze dingen ervaart, is er een grote last van hen afgehaald. Nu weten zij, zie je, dat zij niet hun lichaam zijn. Zij weten dat zij met of zonder het leven. Het is alleen een creatie dat de fysieke ervaringen toestaat. En zij beginnen te leren dat hun totale ervaring veel meer dan alleen fysiek is.

Aangezien de Aarde mensen recentelijk vooruitgegaan zijn, zijn er vele methoden geweest van het bereiken van deze herinneringen en ervaringen die tamelijk populair geworden zijn. Het kan, echter, nog steeds niet gezegd worden dat zoiets als een meerderheid van jullie op dat pad zijn … nog niet. Maar wij vertellen jullie dat dat zal veranderen samen met al het andere. Jullie herinneringen zijn aan het terugkeren.

En samen met de herinneringen zal dat weten komen, die zekerheid, dat je eeuwig bent, dat dit moment de enige tijd is die is. En dat is zekerheid. Dat is veiligheid.

Wij vertrouwen erop dat wij jullie voedsel gegeven hebben om over na te denken. Ben in vrede. Goedendag.

Vertaling: Cobie de Haan – http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/

Copyright © Ronald Head. All Rights Reserved. You may copy and redistribute this material so long as you do not alter it in any way, the content remains complete, and you include this copyright notice link:http://oraclesandhealers.wordpress.com/