De Raad – Sluiers, Dimensies en Andere Woordvormen – 19 oktober 2018 / Ron Head

De Raad
– Sluiers, Dimensies en Andere Woordvormen –
19 oktober 2018 / Ron Head
Er vliegen veel verkeerde opvattingen rond in dit landschap van bewuste verandering waarin jullie verkeren. Jullie zullen je afvragen wat goed is, wie gelijk heeft en wie ongelijk. Dit is alleen maar gewoonte. Jullie is geleerd om op deze manier te denken. De werkelijkheid is dat veel pogingen om de staten van hoger bewustzijn uit te leggen uitgelopen zijn op zelfs meer pogingen die gedaan zijn door diegenen die voor zichzelf mogelijk geen ervaring hebben met hogere staten van bewustzijn.
Jullie luisteren verrukt naar iemand die omschrijft wat zij heeft gezien, wat hij verteld heeft. Dan raken jullie verward door iemand die jullie vertelt dat zij het mis hadden, of jullie zeggen wat zij werkelijk bedoelden. Dan proberen jullie je weg door het probleem te vinden. Nu zijn jullie echt verward of geven het op en accepteren de mening van iemand anders.
Wij hopen dat deze korte boodschap zal helpen om diverse vragen te beantwoorden die jullie ons gestuurd hebben om te behandelen.
Wij zullen nu een aantal uitspraken doen die op het eerste gezicht niet ter zaken lijken te doen. Dat doen ze wel.
  

De ascensie, waar jullie zo graag over spreken, is een grootse uitbreiding van het bewustzijn van de mensheid, zoals De Gebeurtenis dat ook is. Vanwege dit zal de wereld veranderen. Het is – en kan dat alleen maar zijn – een weerspiegeling van jullie bewustzijn.

Spirituele zaken, wat alles is, kunnen alleen maar worden ervaren en naar verwezen worden. Iedere omschrijving er van zal mislukken. Waarom? Omschrijf eens voor een vriend de geur van een roos. Omschrijf eens het gevoel van liefde. Jullie kunnen je dat herinneren. Jullie kunnen het voelen. Jullie kunnen het niet omschrijven. Nog minder kunnen jullie iets uitleggen wat iemand anders helemaal niet ervaren heeft.
Nu zijn er inderdaad verschillende staten van bewustzijn. We kunnen spreken over sluiers. Jullie zullen er nooit een zien. Nou ja, jullie kunnen dat wel wanneer jullie er een creëren. We kunnen spreken over verschillende plaatsen, tijden, niveaus, dimensies enz. Dit zijn omschrijvingen van bewuste toestanden of gebeurtenissen. Ze zijn echt, echte bewuste plaatsen, tijden, gebeurtenissen enz. Maar probeer ze niet te vergelijken met jullie fysieke ervaringen.
Zien jullie, alles is bewustzijn. Punt uit. Alles is bewustzijn. Dus, hij heeft geen gelijk en zij heeft geen ongelijk. Is hun omschrijving voor jullie bruikbaar of niet? Gebruik het als een volgende stap op jullie opwaartse pad of doe dat niet.
Begrijp alstublieft dat veruit het grootste deel van wat er voor jullie beschikbaar is uit de tweede hand komt of de omschrijving is van een ervaring van iemand anders, waar gewoonlijk vele generaties op verder geborduurd is voor wat het beste bij de noodzakelijkheden uit de tijd past. 
Waar kan ik dan op vertrouwen? Dat is een fantastische vraag. Gebruik wat jullie beschikbaar hebben om jullie voort te bewegen in je eigen ervaringen op jullie eigen pad. Maak de intentie en begin. Zonder uitzondering is dat wat alle leraren gedaan hebben. Wanneer jullie het gezien hebben, geproefd, gevoeld, gekend, kunnen jullie het vertrouwen. Jullie zijn misschien niet in staat om het te omschrijven, maar jullie zijn wel in staat om het te vertrouwen.
Terwijl jullie voortgang boeken, aanvaard dan wat jullie kunnen zolang als het bruikbaar is, zolang als het juist bewijst te zijn. Jullie zullen geen enkele volledig juiste omschrijving vinden om te geloven. Jullie zullen juiste ervaringen vinden om te geloven. Zoek manieren. Vind je eigen antwoorden.
In onze totale ondersteuning van jullie reis, bieden wij jullie dit in dienstbaarheid aan.
Vertaald door Sjra