De Raad – Over Jullie Emoties – 28 januari 2019/ Ron Head

De Raad
Over Jullie Emoties
28 januari 2019/ Ron Head
  

Er is een vraag gesteld over jullie emoties. Velen van jullie ervaren in deze tijd onnodige problemen betreffende deze kwestie. Sta ons toe om dit probleem voor jullie te verlichten. Hier is ons antwoord op de vraag:

Welnu, laten we beginnen met te stellen dat jullie emoties niets dan signalen zijn. Waarvan zijn het signalen, vragen jullie. Ze vertellen jullie precies hoever jullie verwijderd zijn van het kennen van jullie ware zelf of, inderdaad, hoe dicht jullie er mee in lijn liggen.

Dus, wanneer de emotie zelf slechts een indicator is, wat zouden jullie er dan mee kunnen doen? Nou ja, wanneer jullie van de emoties houden zouden jullie waarschijnlijk besluiten om vaker op dezelfde manier te reageren. En de chemische stoffen die dat in jullie lichaam genereert zouden zeer gezond zijn. Wanneer de emotie NIET goed voelt, kunnen de chemische stoffen op de lange duur resulteren in een aftakeling van gezondheid. Jullie zouden er beter mee gediend zijn om niet op die manier te reageren, of om jezelf terug te trekken uit die prikkels.

Dan zijn er de zeer begrijpelijke emoties die niet zo plezierig zijn, wat eenvoudigweg begrijpelijke reacties zijn op gebeurtenissen zoals verdriet. Is het verkeerd om deze te voelen? En weer zeggen we, natuurlijk niet. Welnu, jullie kunnen intens het verlies voelen van een geliefde. En jullie kunnen later heel goed leren dat alleen maar de fysieke aanwezigheid was verloren. Maar dat maakt de emotie niet verkeerd. Het kan erg moeilijk te begrijpen zijn, maar een van de prachtige voordelen van een fysiek leven als mens is de mogelijkheid om die dingen te voelen.

Welnu, wat wij zeggen is dat jullie je emoties zouden kunnen zien als een soort van begeleidingssysteem. Ze zouden jullie kunnen helpen om jezelf op het pad te houden waarop jullie jezelf willen bevinden. Voornamelijk dringen we er bij jullie op aan om jezelf er niet om te oordelen. Zie hen voor wat ze kunnen zijn en maak daar gebruik van.

Goedendag.

Copyright © Ronald Head. Alle rechten voorbehouden. U mag dit materiaal kopiëren en herdistribueren, zolang u het op geen enkele manier wijzigt, de inhoud compleet blijft en u deze copyrightkennisgeving en -link opneemt : http://ronahead.com/

Vertaald door Sjra