De Raad – Onbewuste Overtuigingen – 4 Januari 2019 / Ron Head

 De Raad
  Onbewuste Overtuigingen 
4 Januari 2019 / Ron Head
We zullen vandaag een boodschap herhalen betreffende onbewuste overtuigingen. Er zijn dingen die jullie voor waar aannemen hoewel jullie er persoonlijk geen enkele gedachte aan gewijd hebben. Sommigen zijn uiterst belangrijk en beperkend.
In een van onze boodschappen gebruikten we de woorden verdienen en waardig. We gebruikten het woord onwaardig. Dit was in de context van een conversatie over de illusie van afscheiding. Wij zouden vandaag wat willen uitweiden over die termen.
We begrijpen en we stelden dat de mensheid in het proces zit van het beëindigen  van de illusie van afscheiding. Gezien vanuit jullie gunstige positie zal het duidelijk zijn dat niet iedereen zich op hetzelfde punt in dat proces bevindt. En de denkbeelden van onwaardigheid en niet verdienen zijn een onbewust anker dat velen op een plaats houdt waar ze zijn. Net als het denkbeeld dat het niet mogelijk is om één te zijn met het goddelijke. Er zijn er ook, en niet zo weinig, die bang zouden zijn om die eenheid te bereiken. We hebben hier dus een paar serieuze zaken te bespreken.
Wanneer jullie je niet kunnen voorstellen om iets te verdienen, zullen jullie dat nooit kunnen hebben. Indien iemand het jullie zou geven, zouden jullie een manier zoeken om het kwijt te raken. Hetzelfde is waar voor het voelen van onwaardigheid. En bijna ieder mens in jullie wereld is op z’n minst begonnen met zichzelf te oordelen, als zijnde in die toestand, zo niet gewoon regelrecht gestraft te moeten worden. Omdat jullie deze dingen gedurende vele eeuwen aangeleerd hebben gekregen, is het resultaat dat jullie erin geloven.

Het is nu een wijd en zijd begrepen concept dat de goddelijke niet oordeelt. Maar het concept begrijpen garandeert niet dat het in iemands diepste kern geaccepteerd wordt. Het is heel goed mogelijk om het ene te denken en in werkelijkheid het tegenovergestelde te geloven. In feite is het meer dan mogelijk, het is algemeen.

Angst om eenheid te bereiken, of zelfs de voortgang er naar toe, houdt velen tegen. Jullie weten niet welk soort leven jullie zullen leiden wanneer dit alles overwonnen is. En men is geleerd om bang te zijn voor wat men niet kent. En nogmaals, het is mogelijk om iets te wensen en toch bang te zijn om het te hebben.
Er zijn tegenwoordig trainingen voorhanden die jullie zullen helpen om deze dingen te vinden en te verwijderen. En ze kunnen worden gevonden en er kan aan worden gewerkt in alle soorten gebed en meditaties. Het is niet allemaal verloren, maar wanneer jullie deze dingen niet oefenen, zal het echter veel moeilijker zijn om ze in jezelf te zien.
Dat is de truc, begrijpen jullie. Jullie moeten weten dat ze er zijn. Wanneer jullie ze eenmaal vinden, zal slechts het besef er van hen beginnen op te lossen.
De tijd waarin jullie nu leven brengen de energieën, waarmee jullie wereld overspoeld wordt, deze zaken voor jullie naar de oppervlakte om te zien en vrij te laten. En degenen die dit begrijpen zullen  daardoor een veel betere tijd beleven dan degenen die nog niet weten wat er gebeurt. Dit is natuurlijk de reden waarom we jullie op zaken als deze blijven wijzen.
Er is nog een voorstel dat we willen doen en het is niet de eerste keer dat we het gedaan hebben, noch is het de eerste keer dat jullie het gezien zullen hebben. Wanneer jullie er een dagelijkse oefening van maken om stil te zitten en wit, of misschien wit en violet licht te ademen in de top van je kruin, je hart en door jullie hele lichaam heen, kunnen jullie met veel hiervan korte metten maken. Het is niet nodig om hier lange tijd aan te besteden. Het is goed om te onthouden om het door de dag heen vaak te doen.  
Het wordt door velen geaccepteerd dat jullie op het punt staan om een totaal nieuwe fase van dit ascensie proces in te gaan. En dat is waar. Zou het een schok voor jullie zijn om te ontdekken dat het proces van zelfrealisatie daar niet zal eindigen?
Copyright © Ronald Head. Alle rechten voorbehouden. U mag dit materiaal kopiëren en herdistribueren, zolang u het op geen enkele manier wijzigt, de inhoud compleet blijft en u deze copyrightkennisgeving en -link opneemt : http://ronahead.com/
Vertaald door Sjra