De Raad – Jullie Verwachtingen – 8 Februari 2020 / Ron Head

De Raad
Jullie Verwachtingen
8 Februari 2020 / Ron Head
Vandaag had het kanaal een gesprek over dit onderwerp en wij zouden er graag wat meer over vertellen.
Jullie hebben vaak verwachtingen over waar jullie naar toe willen, waar naartoe jullie je pad willen zien leiden. Jullie willen dit ervaren. Jullie willen dit ontwikkelen. Is dit het juiste pad voor mij? Is dit het beste wat ik voor mezelf kan doen? Waarom zit ik vast? Ik ga nergens naar toe. Frustratie. Frustratie. Frustratie. 
Laat ons allereerst zeggen dat wanneer jullie akkoord zijn gegaan met een reis van spirituele aard en jullie hebben niet het besluit genomen om deze reis te beëindigen, dan zijn jullie op die reis. Jullie ziel, overziel, hogere zelf (kies maar) is niet van plan om jullie zo gemakkelijk van die afspraak los te maken. Per slot van rekening is dat de reden waarom jullie daar zijn. Dus. Waarom zijn jullie gefrustreerd?
Jullie hebben bepaalde verwachtingen, nietwaar? En die verwachtingen zijn waarop gebaseerd? Ervaring? Of verwachten jullie om net als iemand anders te zijn? “Ik wil al die gave capaciteiten hebben die de yogi’s hebben.” “Ik wil dit zien.” “Ik wil dat horen.”
Welnu, in het verleden waren maar een paar mensen in staat om, door vele levens heen, zo’n persoonlijke veranderingen door te maken. Ze gingen niet voor een maand naar een bepaalde goeroe en werden verlicht. Er bestaat geen spiritueel winkelcentrum. Veel, velen van jullie hebben veel meer vooruitgang geboekt dan jullie je kunnen voorstellen. Maar zo’n vooruitgang is niet op zo’n manieren te meten. 

Het loslaten van dergelijke frustraties, zoals hiervoor omschreven, kan gemakkelijk in een paar woorden uitgelegd worden. Merk op dat we niet gezegd hebben dat dit doen zo heel eenvoudig zal zijn. Het zal vastberadenheid vergen om dit eenvoudige concept toe te passen. Maar het zal iedere inspanning waard zijn.

Jullie kunnen in feite geen enkel idee hebben over hoe jullie leven er zal uitzien wanneer jullie naar een nieuwe manier van zijn verschoven zijn. Waarom? Omdat jullie er nooit geweest zijn en alles wat jullie is verteld is van horen zeggen. Jullie zijn nu – en zullen dat ook blijven – uniek.
Jullie baseren je verwachtingen op observaties van anderen. Jullie kunnen alleen de oppervlakte zien, niet de werkelijkheid. Jullie verwachten dingen waarvan jullie besloten hebben ze te willen, zonder enig echt idee van wat jullie nodig hebben. En jullie verwachten onmiddellijke bevrediging. Nietwaar?  Om maar niet te spreken over jullie ongemakkelijk gevoel …. Want jullie zijn nooit eerder op dit punt geweest.
Jullie Zelf – let op de hoofdletter – voorziet jullie van alles wat jullie voor het doel van jullie Zelf nodig hebben. En het zal er op toezien dat jullie – wanneer er iets nodig is – alles wat er nodig is het eerste krijgen. Maar zelfs deze wetenschap zal jullie frustratie niet uitschakelen. Echter, er bestaat een magische formule.
Maar laat ons eerst even toelichten wat jullie frustratie doet. Ze veroorzaakt in het lichaam waarin jullie leven geen einde van narigheid. Ze maakt een chemische soep voor jullie cellen die jullie niet zouden willen hebben en dat maakt jullie ziek, druppel voor druppel.
Dus, wat zou in jullie lichaam chemische godenspijs kunnen maken voor je cellen om in te leven? Wat zou jullie sterker, gezonder en jonger maken?
Wat indien jullie al die tijd dat jullie een bepaald resultaat verwachten – en gefrustreerd voelen – de voortgang die jullie boeken vieren? Wat indien jullie dank zouden geven voor waar jullie nu zijn vergeleken met waar jullie waren? Dit zou volledig andere gevoelens en emoties opleveren en die gevoelens en emoties zouden een totaal andere lichamelijke chemie produceren. En we beloven jullie dat jullie ‘vooruitgang’ immens zal versnellen. Maar jullie zouden waarschijnlijk zo gelukkig zijn dat het jullie niet zo kunnen schelen.
Probeer het. Jullie zullen het fijn vinden.
Copyright © Ronald Head. Alle rechten voorbehouden. U mag dit materiaal kopiëren en herdistribueren, zolang u het op geen enkele manier wijzigt, de inhoud compleet blijft en u deze copyrightkennisgeving en -link opneemthttp://ronahead.com/
Vertaald door Sjra