De Raad: Jullie Uitbreidende Zelf /17 juni 2018 / Ron Head

De Raad
 Jullie Uitbreidende Zelf
17 juni 2018 / Ron Head
Er is iets aan het gebeuren. Jullie voelen je anders. En jullie voelen je met de dag anders, anders van wezen dan dat je altijd als jezelf gekend hebt. Jullie kunnen het niet verklaren, zelfs niet voor jezelf. Waarom zei je dat net – of deed je dat? Dat is niet de jij die je normaal bent. Niet waar? Of niet soms? 
En jullie voelen je ook anders. Hoe? Jullie weten het echt niet … gewoon op een of andere manier anders.
Wij vertelden jullie dat jullie aan het veranderen waren. Jullie zouden gedacht kunnen hebben: “Fijn!” Maar jullie hadden een beeld in je gedachten van wat dat zou kunnen betekenen, nietwaar? Welnu, verassing!  En de reden daarvoor is dat jullie beeld alleen maar op jullie verleden, op jullie voorkeuren enz. gebaseerd zou kunnen zijn. De mens die jullie aan het worden zijn is de ware mens die nooit onderwezen, gevormd of door deze wereld is toegestaan. Het is de mens die jullie WAARACHTIG zijn.
Maar dit is een proces. Alhoewel, het proces heeft nu een punt bereikt – en is naar een punt versneld – dat het merkbaar begint te worden, zelfs voor jullie. Wij zeggen, zelfs voor jullie, omdat jullie doorlopend in jullie eigen hoofd zijn en daardoor kunnen veranderingen gemakkelijk gemist worden. Wanneer jullie jezelf één keer per maand zagen, zouden de veranderingen opmerkelijker zijn. 
Welnu, voor het geval jullie “uitflippen” – jullie hebben wat van die uitspraken die ons doen grinniken – laat ons nadrukkelijk duidelijk maken dat jullie niets wordt aangedaan. Jullie worden degenen waarvoor jullie hier gekomen zijn om te worden, verkozen om te worden en vele levens op gewacht hebben. Jullie voelen je ongemakkelijk omdat jullie niet weten waar dit naar toe gaat. Maar, de JIJ die je bent weet dat wel. Vertrouw op jezelf. Vertrouw op jezelf.
   
Wat er aan het gebeuren is, is dat al die diepe verlangens waarmee jullie geleefd hebben een alledaags onderdeel van jullie leven worden. Weten jullie wat jullie zal verbazen? Andere dingen waaraan jullie nooit gedacht hebben of nooit voor mogelijk gehouden hebben zullen ook in jullie wereld van mogelijkheden komen – en dan een deel van jullie leven worden, als jullie dat zo willen.  
Onrealistische, utopische dromen? Jawel, in de oude wereld zou dit het geval zijn geweest. Die wereld gaat voorbij. Jullie leven nu in een soep van energie die nooit eerder in jullie wereld aanwezig is geweest. Ook dat lijkt een van die “absurde” beloftes te zijn, of niet soms?
Welnu. Hier is een belofte die jullie kunnen controleren. De wereld waarin jullie over twaalf maanden leven zal heel anders zijn dan de wereld van vandaag. Noteer deze datum bij die belofte en plak hem op de deur van je koelkast. 
Nu dan, hoe kunnen wij zo’n voorspellingen doen? Wij kunnen die doen omdat wij de verandering kunnen zien die jullie binnenin maken. Wij kunnen jullie intenties zien. En wij kunnen zien, of jullie dat nou kunnen of niet, dat jullie wereld is samengesteld uit dat wat jullie voorhebben. En terwijl jullie veranderen en je steeds meer bewust worden, zal de kracht die jullie zijn, jullie wereld op een meer onmiddellijke manier beïnvloeden. Naarmate jullie leren om die kracht te verveelvoudigen door groepen en gemeenschappen van gelijke intentie te vormen, zullen de effecten zelfs nog meer versterkt worden. 
Niets hiervan is helemaal nieuw. Maar het besef en de toepassing hiervan zal nieuw zijn. Het zal het bevrijden van de geest uit de lamp zijn. Zien jullie dat? Jullie zijn die lamp. Jullie zijn die geest. Geef jullie zelf een listige kleine poetsbeurt.
Vertaald: Sjra