De Raad “Jullie Pad” / 16 Juni 2015 / Ron Head

De Raad
“Jullie Pad”
16 Juni 2015 / Ron Head
De meest algemene, nee, de universele vraag aan ons gesteld, en aan gidsen aan beide zijden van de sluier is, “Ben ik op het juiste pad?” De tweede is, “Wat zou ik moeten doen?” Mogen wij een beetje tijd met jullie besteden vandaan en dat ophelderen?
Er zijn vele dingen die wij naar deze discussie kunnen brengen. Wij zouden de gehele zaak kunnen beantwoorden met de simpele woorden van de Bron die jullie Abraham noemen, “Jullie kunnen het nooit afmaken en jullie kunnen het nooit verkeerd krijgen.” Echter, laat ons een beetje meer discussie dan dat geven, zullen wij?
Eerst zullen wij uitduiden dat jullie daar zijn als een vertegenwoordigend facet van het wezen die zat, en doorgaat te zitten, in conferentie met een raad van gidsen, leraren, meesters en zielfamilie die bepaalden, en doorgaan te bepalen, het waarom en hoe van jullie huidige incarnatie. Bij verre is het grotere deel van het wezen dat jullie inderdaad zijn niet het piepkleine fysieke lichaam en de beperkte geest die jullie denken dat jullie zijn. Jullie zijn in/naar het besef daarvan aan het groeien. Het is, in feite, een groot deel van jullie doel om dat aldus te doen.
Jullie hebben een reden voor te zijn waar jullie zijn. Jullie, de meesten van jullie, herinneren je niet wat dat is. En voor de meesten van jullie blijft het een mysterie omdat jullie denken dat jullie geen toegang hebben tot het grotere deel van jullie, of jullie vermoeden zelfs niet dat er een groter deel van jullie is. Wel dat is er. En het raakt steeds breder bekend aangezien de spirituele zijde van de mensheid meer naar de voorgrond aan het komen is.
Hoewel een ieder van jullie met deze reis moet beginnen vanaf waar hij of zij zichzelf bevindt, zijn jullie al op dat pad. Waar je staat is op dat pad. Je volgende stap zal op dat pad zijn. Je kunt niet ergens anders zijn. Het zou je helemaal niet van dienst zijn om op het pad van iemand anders te zijn.
“Wat je zou moeten doen? Je zou moeten doen wat jij het beste doet en waar jij je het best over voelt om te doen. Aan jullie werd geleerd dat als je plezier hebt, je niet het beste ding kunt doen. Jullie werd dat geleerd, omdat daar diegenen waren die wilden dat jullie deden wat zij van jullie verwachten. Het feit is, dat de gevoelens van vreugde en voltooiing, de gevoelens van tevredenheid, de manier zijn waarop jullie Zelf, hoofdletter Z, diens begeleiding naar jullie toe krijgt.
Welnu, als je het nauwkeurig gevolgd hebt, weet je dat er ook andere manieren zijn. Zoals wij hierboven zeiden, maken jullie deel uit van deze Raad. Jullie worden onophoudelijk begeleid, geadviseerd, en onderwezen door wie het ook maar is die de begeleiding en informatie heeft die jullie nodig zijn. Dat is één van de redenen dat jullie moeten slapen, weet je. En dat is waarom jullie aldus frequent verteld worden dat jullie tijd in de natuur zouden moeten spenderen, zouden moeten mediteren, enzovoorts.
Sommigen van jullie komen weg met visioenen, met herinneringen, met woorden van wijsheid die in jullie hoofden weerklinken. Sommigen van jullie denken dat jullie niets krijgen. Laat ons jullie verzekeren dat als je de inspanning maakt, de inspanning nooit verspild is. Maar als je iemand bent die het beste op de ene manier leert, verwacht dan niet om op een andere manier onderwezen te worden. In feite, is het meest effectieve voor jullie om te doen om tijd met jullie besef door te brengen, gecentreerd in jullie gevoelens en om gewoon op te houden met in het verleden (oordeel) of de toekomst (zorgen) te denken. Je kunt dat overal doen, maar de vrede van de natuur, een park, een tuin, waar het leven alleen maar belangstellend is met het leven, en de vrede daarvan doordringend is, zal er zeker voor zorgen dat jij je in een kort tijdsbestek beter voelt.
Welnu, herinner je dat we zeiden dat je het niet verkeerd kunt krijgen? Dat is waar omdat jij en het universum altijd iets zullen leren. Je werkelijke vraag is, “Wat zal mij krijgen waarvan ik denk dat ik het wil op de snelste manier?”Is dat niet accuraat? Ook, “Hoe kan ik het voorkomen om een enorme grote vergissing te maken?” Eén antwoord daarop is dat van hierboven. Een andere is dat je zult ontvangen we je nodig hebt.
Maar wij zullen dit aanbieden: Je kunt niet verkeerd gaan als je in waardering en dankbaarheid blijft voor wat je hebt en wat je ontvangt.
Nu mag je denken, “Ik kan alles niet zomaar laten vallen en wegrennen en een … …(vul zelf in) … … worden. Ik heb verplichtingen. Ik moet eten.” Kan je het voor een paar minuten doen? Kan je er meer over leren? Kan je naar iemand kijken die het doet? Je krijgt het idee. We zouden willen zeggen, dat is de volgende stap op je pad die je “zou moeten” nemen. Merk alsjeblieft op dat wij de woorden zouden moeten tussen aanhalingstekens zetten. Wat wij bedoelen is dat jullie het te gunstig mogen vinden voor jullie verwerving van kennis en groei. En je mag ook vinden dat het een geschenk is dat je met de wereld kunt delen.
Er is niets dat je aan de wereld bij kunt dragen dat behulpzamer is dan het houden van jezelf in een hogere trilling. Dat betekent, vreemd genoeg, dat het zeer behulpzaam voor je is om gelukkig/blij te zijn. En gelukkig is iets dat je kunt zijn als je besluit om te zijn. Het is iets dat je kunt doen. Doe dat, doe het overvloedig, maak er een gewoonte van. Laat het iets zijn waar mensen aan denken wanneer zij aan jou denken.
Vertaling: Cobie de Haan – http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/
Copyright © Ronald Head. All Rights Reserved. You may copy and redistribute this material so long as you do not alter it in any way, the content remains complete, and you include this copyright notice link:http://oraclesandhealers.wordpress.com/