De Raad: In Antwoord op Enkele Vragen / 25 september 2018 / Ron Head

De Raad
In Antwoord op Enkele Vragen
25 september 2018 / Ron Head
Vandaag zullen we enkele vragen die jullie gesteld hebben beantwoorden. Wij waarderen degenen die deze boodschappen volgen zeer. Sommige van jullie vragen geven blijk van een groot inzicht. Velen kunnen samengevat worden rond één bepaald onderwerp. We pikken er een aantal uit en kiezen. We kunnen dat doen omdat we de effecten van de antwoorden zien en wij hebben een agenda. Jullie groei is onze agenda. De meesten van jullie sluiten zich daarbij aan. Laten we er instappen. Zullen we? 
Hier is een eenvoudige om mee te beginnen. Een van jullie heeft gevraagd over ley-lijnen, magnetische lijnen, spirituele lijnen.
Om te beginnen moeten jullie alstublieft begrijpen dat jullie planeet een levend wezen is. In jullie ‘hedendaagse’ culturen zijn jullie niet gewend om in zulke termen te denken. Maar wij verzekeren jullie dat het zo is. Alles leeft. Alles is bewust. Alles.  
Oudere culturen, die arme, teruggetrokken, primitieve mensen – nee, wij denken niet op die manier, jullie doen dat – begrepen dit heel goed. Maar gedurende de laatste duizend jaar of zo, heeft jullie ‘wetenschap’ jullie zogezegd langs het tuinpad geleid. De Aarde is levendig. Jullie hebben meridianen. De Aarde heeft Ley-lijnen. Jullie hebben chakra’s. De Aarde heeft wervelingen. Hetzelfde is waar voor iedere planeet, ieder leven ding. En alles is een levend ding. Goede vraag. Dank je wel.

Hier is een vraag waar we van houden. “Ik heb jaren geprobeerd om in contact te komen met mijn eigen begeleiding  . . . . Is mijn vibratie niet hoog genoeg om dat te krijgen of hoe zit dat?”  We zullen hier wat tijd aan besteden omdat dit een zeer belangrijke is.
Lees dit alstublieft zorgvuldig, ongeacht jullie staat van voortgang. Iemand zou jullie deze vraag in de nabije toekomst kunnen stellen.

Op de eerste plaats, niemand hoeft zich te verbinden. Jullie kunnen niet onverbonden zijn. Waar jullie aan denken als boven jullie en onbereikbaar, is feitelijk een ander deel of delen van wie of wat jullie zijn.

Jullie is geleerd dat jullie dit niet kunnen, zelfs niet zouden mogen toestaan in je bewustzijn. Jullie is verteld dat dit ‘van de duivel’ is. Het is gevaarlijk. Het is niet ‘echt’. Nee, jullie hebben die speelkameraadjes echt niet. Ze zijn ‘gewoon’ je fantasie. Jullie zijn getikt, gek, krankzinnig, belachelijk. En het ergste van alles, door de geschiedenis heen, zijn jullie verbrand, gemarteld, verdronken enz.   
Dit is allemaal een deel van het DNA geheugen dat jullie meedragen, zelfs wanneer dit geen deel is van jullie huidige ervaring. Het is heel moeilijk om te overwinnen. Maar wij willen dat jullie iets heel belangrijks begrijpen.
Die delen van jullie, die dingen die velen van jullie begeleiders en leraren noemen, verlangen er heel vurig naar om een doorlopende en bewuste dialoog met jullie te hebben zoals jullie zijn. In feite vindt die dialoog al plaats. Jullie kunnen veel dingen doen om ‘de taal te leren’.
Begin met het weten dat jullie zo veel als maar mogelijk beschermd worden.  Zelfs wanneer jullie die ervaring niet gehad hebben, bijna ieder van jullie heeft een verhaal gehoord over een bocht die niet genomen is, een vlucht die gemist is, of over een vertraging die iemand van een tragedie gered heeft. Waren dat jullie begeleiders? Jullie engelen? Jawel, dat waren zij.
Jullie voelen vaak zachte duwtjes. Geven jullie er gehoor aan? Hoe vaak hebben jullie gezegd of gedacht: “Ik wist dat dit ging gebeuren!” “Ik wist dat ik dat had moeten doen!” De keren dat jullie je voorgevoelens WEL volgden, raken vergeten of worden niet opgemerkt. Waren wij dat? Ja, dat waren ze.
Maar,  jullie ‘horen’ ons niet, klopt dat? Welnu, jullie houden jezelf voor dat jullie ons niet horen? Wanneer jullie dat zeggen, dan is dat ook zo. Stel je open voor de mogelijkheid. “Ik leer de boodschappen ontvangen” is veel beter. En iedereen ‘hoort’ anders. Sommigen horen een stem die buiten hen lijkt te zijn. En merk op dat we zeggen ‘lijkt te zijn’. Sommigen ‘horen’ een stem in hun hoofd. Sommigen zien beelden. Sommigen weten gewoon. Wat ze geleerd hebben is om er op te vertrouwen, om zichzelf te vertrouwen. Het is een proces.+
Goed dan. Het is een proces. Waar beginnen we? Begin met je voor te stellen dat jullie iedere dag dingen getoond worden. “Het is een taal die ik moet leren”. Liggen er veren op jullie pad? Geldstukken? Getallen op kentekenplaten? Op internetpagina’s ? Hoe kunnen WIJ JULLIE tonen dat we er zijn? Zeg het ons en let dan goed op de antwoorden.
Leer droomtaal, symbolen. Wij vertellen jullie niet dat jullie je dromen moeten gaan onthouden en verklaren. Ofschoon dat een goed idee is. Maar wat wij zeggen is dat, wanneer jullie de taal kennen, kunnen wij die gebruiken. Jullie werkelijkheid is niet half zo zuiver als jullie denken. Jullie leven in een droom. Wanneer jullie die taal kennen, kunnen wij haar gebruiken.
Proces. Dit is een proces. Wanneer jullie je openstellen voor de mogelijkheid, zal dit groeien. Eén waarschuwing. Wanneer jullie jezelf voorhouden dat het niet zal gebeuren, dan gebeurt het ook niet. Het proberen te laten gebeuren bevestigt alleen maar dat het niet gebeurd is. Is dit tegenstrijdig? Ja, wij denken van wel. Stel je er gewoon voor open en laat het groeien. Ga er van uit dat het zo is. Omdat het zo is.
Een ding dat voor ons goed is om te vermelden is dat juist het verlangen dat jullie hebben naar de werkelijkheid hiervan een indicator is van jullie weten dat het mogelijk is. 
Wij komen snel terug om nog meer van jullie vragen te beantwoorden. Dank jullie, allemaal.
Vertaald door Sjra