De Raad – De Valstrikken Ontwijken – 8 februari 2018 / Ron Head

De Raad
– De Valstrikken Ontwijken –
8 februari 2018 / Ron Head
Vandaag willen met jullie spreken over de valstrikken die doelbewust voor jullie zijn opgezet om jullie verwikkeld te houden in de dualiteit. Jullie zijn in partijen verdeeld, rassen, bijzonderheden, met of zonder geld, liberaal of conservatief en ga zo maar door. Dit wordt jullie door de hele media duidelijk gemaakt, door jullie culturele systeem en van generatie op generatie overgedragen en er dan op voortgebouwd. De invloeden zijn vaak subtiel, idealistisch en bijzonder effectief.
Denk hier eens aan: wanneer iemand zou hebben aangeboden om jullie jongeren te leren anderen te haten, zouden jullie dan gezegd hebben: “Ja, graag”? Wanneer iemand had aangeboden om jullie te leren gewelddadig boos te worden op anderen omdat zij niet op dezelfde manier dachten als jullie, zouden jullie dat wenselijk hebben geacht? Alles wat er voor nodig is, is het gadeslaan van een gemengde groep van vijfjarigen om te zien dat zij zo’n gedachten niet hebben.
Er bestaat een zeer effectieve methode om jullie deze dingen te leren. Zeer subtiel, door vele jaren heen, leren jullie dat “zij” willen wat jullie hebben, dat “zij” gevaarlijk zijn en dat jullie jezelf tegen “hen” moeten beschermen. Deze programma’s zijn ingebouwd in al jullie systemen. En om aan te tonen dat dit waar is, wordt jullie geleerd dat er niet genoeg is ….. van niets.
Dit is voor degenen, die deze boodschappen al voor een tijdje hebben gevolgd, niet nieuw. Het kost jullie ook niet veel moeite om te zien dat er feitelijk een structuur zit in het links/rechts, wij/zij, enzovoort. Dat het echt niet uitmaakt welke kant van iets jullie kiezen zo lang als jullie maar kiezen. Het is de verdeeldheid die gepromoot wordt. Waarom? Omdat van beide kanten van alle argumenten geprofiteerd wordt. Enzovoort.
 “Welnu, dat is allemaal prachtig om te weten, maar wat doe ik er aan?” Wij horen jullie. Wij zeggen niet dat jullie geen onderscheid moeten maken tussen waar jullie het mee eens zijn en waarmee niet. Maar neem alstublieft in aanmerking dat het één ding is om te zeggen dat jullie iets voor waar of heilzaam houden en heel iets anders om te denken dat, wanneer iemand anders het hiermee niet eens is, zou moeten worden (vul de rest zelf maar in). Jullie zijn met zeven miljard op jullie planeet. Sommigen van hen zullen het niet met jullie eens zijn.
We gaan jullie voorstellen om enkele dingen te leren. Allereerst, wij denken dat het goed voor jullie zou zijn om te leren kiezen wat jullie denken, gebaseerd op wat jullie vanuit ervaring weten dat waar is, niet op wat iemand anders jullie heeft verteld. Jullie hebben met jullie toestellen toegang tot meer gegevens dan de mensheid ooit heeft gehad. Laat jullie nooit in iets meeslepen wat inspeelt op jullie angst. Wanneer jullie merken dat dit gebeurt, weet dan dat dit vrijwel zeker een feit is dat jullie gemanipuleerd worden.
Wanneer jullie een keuze maken, maak het dan jullie eigen keuze, niet die van iemand anders. En meest belangrijk, leer te observeren en stuur licht en begrip naar dat wat je niet kiest. Ieder ander persoon heeft eenzelfde recht om zijn of haar keus te maken, of jullie het nou met hen eens zijn of niet . . . ieder ander persoon.
Wij willen ook dat jullie beseffen dat wat op dit moment gebeurt, ofschoon het chaos lijkt te zijn, gewoon de mensheid is die zichzelf ten leste in zijn/haar spiegel ziet. Jullie moeten zien wat jullie hebben opgebouwd en wat jullie hebben toegestaan. Jullie moeten leren wie jullie zijn en dat jullie de scheppers zijn die jullie wereld gemaakt hebben. Dat is wat jullie in staat zal stellen om te stoppen met dat wat jullie wensen te stoppen en behouden wat jullie wensen te behouden. Het ziet er verschrikkelijk uit. Het is dezelfde mate prachtig . . . want jullie doen het fantastisch. Probeer degene te zijn die het prachtig doet zonder iemand anders af te keuren. Onthoud altijd, het licht verliest het nooit van het duister. Egaal wie de duistere schakelaar omdraaide?
Vertaald: Sjra