De Raad – De evolutie van de mensheid – 13 maart 2019 / Ron Head

De Raad
– De evolutie van de mensheid –
13 maart 2019 / Ron Head
 
We hebben een vraag ontvangen met betrekking tot een verklaring door de energie van de Schepper tijdens een sessie van diepe hypnose van ons kanaal en begeleid door Suzanne Spooner. Houd, terwijl jullie dit lezen, in gedachte dat, hoewel de vraag specifiek is, ze betrekking heeft op de evolutie van de mensheid naar haar volgende herhaling en het antwoord zal daarom net zo gemakkelijk van toepassing zijn op veel van jullie huidige omstandigheden. 
“Gedurende de laatste sessie van Spreken met Zelf, sprak Schepper over de manier waarop veel mensen zijn omgegaan met minder dan liefdevolle relaties met anderen, soms lessen om te leren, andere keren een les om te onderwijzen. Schepper eindigde door te zeggen dat niet iets zal zijn wat we nog veel langer moeten ervaren. Kan de Raad dit wat meer toelichten?” 
Wij vestigen jullie aandacht nogmaals op de verschillen tussen jullie opeenvolgend begrip van “veel langer”- in de betekenis van een klein aantal dagen, weken, maanden enz. – en ons begrip, wat het in een perspectief zou plaatsen van een aantal veranderingen gerelateerd aan de eeuwigheid van jullie ‘verleden’ en ‘toekomst’. Wij zouden gezegd kunnen hebben dat jullie door betrekkelijk weinig veranderingen moeten heengaan voordat jullie breed opgezette en veelbetekenende veranderingen in jullie zelf en daarom ook in jullie omgeving opmerken. 
Vele zaken die jullie momenteel zien als onderwijzen, als leren, zoals dat jullie is opgelegd, of zoals jullie dit jezelf opgelegd hebben, veel van die dingen die jullie ‘ondergaan’, zullen door jullie op nieuwe manieren bekeken worden en zullen plezierig en wenselijk worden. Dit is voor jullie natuurlijk moeilijk om te accepteren. Maar begrijp alstublieft dat het volledige concept van jullie zelf en jullie doel op het punt staan om verandering te ondergaan, waarvan jullie eenvoudigweg niet de middelen hebben om je die voor te stellen.
Wanneer jullie nogmaals door alle verklaringen die wij gegeven hebben heen zouden gaan, via dit en andere kanalen en deze eenvoudig als feit zouden accepteren, zouden jullie beginnen te begrijpen. Begrijpen jullie, wij hebben jullie vele malen en op veel manieren verteld wat jullie zijn en wat jullie over jezelf zullen weten wanneer jullie dat accepteren, maar jullie zijn nog steeds niet in staat om te accepteren. Jullie dragen een hoop bagage met je mee die jullie voor waar geaccepteerd hebben. Jullie zijn begonnen om deze ‘waarheden’ ter discussie te stellen en jullie ontdoen je van die waarvan jullie vinden dat ze misleidend zijn, angst creërend zijn of bedoeld om te overheersen, terwijl jullie steeds dichter naar het volgende grote begrijpen van jezelf schuiven.
Jullie wordt ‘s nachts in je dromen, in jullie meditaties en zelfs in de veranderingen rondom jullie heen getoond wat mogelijk is. Wanneer jullie het niet zien, zou het kunnen zijn dat jullie er niet naar zoeken, of dat jullie het niet accepteren. Niets zal ‘werkelijk’ voor jullie zijn wat jullie als onmogelijk beschouwen. Maar de werkelijkheid in deze tijd is dat jullie ofwel laten zien wat mogelijk is, of dat jullie in toenemende mate in posities worden geplaatst om waar te nemen wat mogelijk is.
Wanneer jullie jezelf betrappen op denken ‘Ik kan niet’, ‘Ik mag niet’, vraag jezelf dan af, ‘Waarom kan ik niet?’ ‘Waarom mag ik niet?’ ‘Waarom zeggen ze dat?’ ‘Neem ik dat zomaar aan?’ En als ik dat doe, ‘Waarom?’
Wanneer jullie deze dingen vragen, wanneer jullie deze bewuste beslissingen nemen, hoe jullie beslissing er ook uit mag zien, zullen jullie je eigen kracht terug genomen hebben. Zoals jullie zullen zien is dit een zeer verhelderende ervaring. 
Jullie zijn allemaal vertrouwd met het idee dat jullie op je scholen doorschuiven naar een hogere klas. Wat nu aan het gebeuren is, is dat jullie hiervan genoeg gedaan hebben en dat jullie nu de tijd naderen om af te studeren naar een hoger instituut. De universiteit ligt misschien nog een beetje verder weg, maar jullie verlaten de middelbare school.
Dank jullie voor je vraag.
Vertaald door Sjra