De Raad – Antwoorden Deel XX – Gidsen en Leraren – 4 december 2018 / Ron Head

De Raad
– Antwoorden Deel XX – Gidsen en Leraren –
4 december 2018 / Ron Head
Er zijn veel vragen over de bronnen van gechannelde boodschappen, over wat jullie gidsen en leraren noemen. We hebben er één van velen uitgekozen.
“Er zijn veel mensen die channelen, sommigen channelen individuele energieën / entiteiten … anderen channelen een veelvoud van wezens die als groep optreden … bijvoorbeeld De Raad, Abraham? Enz. Zijn dat allemaal afzonderlijke wezens / of dezelfde die gewoon bekend zijn met verschillende namen en wijst het advies dat zij ons als mensen allemaal geven in dezelfde richting? Bedankt!” 
Begrijp dat ‘De Raad’ geen naam is die we onszelf gegeven hebben. Wij hebben uitgelegd dat het, zoals het kanaal dat in voorgaande boodschappen ook gedaan heeft, een naam is die hij vroeg om ons te noemen wanneer hij zijn ervaring van ons probeerde uit te leggen. Hier hebben we geen namen nodig, maar we begrijpen wel dat jullie een manier nodig hebben om ons te herkennen wanneer jullie de energie van ons niet voelen. Maar begrijp ook dat, wanneer jullie iets een naam geven, jullie de beperking van jullie begrip er op plaatsen. Wij beantwoorden deze vraag om deze beperkingen iets uit te breiden.
Een tijdje geleden hebben we gesproken op manieren die jullie stimuleren om voorbij jullie dimensionale paradigma te kijken en om te proberen om in toenemende mate te beseffen dat afscheidingen geen werkelijkheid zijn, doch alleen maar, op z’n best, hulpmiddelen voor de communicatie. In een lineaire taal hebben jullie die concepten nodig om jullie te helpen dingen uit te leggen. Het is daarom verwarrend voor jullie wanneer wij al jullie voornoemde vragen waarheidsgetrouw beantwoorden met een ja.
Misschien is de beste manier om voor jullie te illustreren wat wij zeggen om jullie eigen zelven als voorbeeld te nemen. Er bestaat een energiegebied dat John genoemd wordt. Er bestaat een ander dat Becky genoemd wordt. Ze verschijnen voor jullie – en in jullie bewustzijn ervaren jullie hen – als afgescheiden. Toch beginnen de meesten van jullie te accepteren dat John en Becky bewustzijnsgebieden zijn die betrokken zijn bij een gezin, bij een buurt, bij een stad, land enz. – de hele weg omhoog naar het AL. Ieder er van is ook een gebied.
Dit is waar deze boodschap zich op richt – heel de weg omhoog naar AL. Het zal voor jullie gemakkelijker zijn om jullie gedachten hier rondom heen te wikkelen wanneer jullie aan deze gidsen en leraren denken in termen van functies en doelen. De Abraham heeft een doel. De Raad van Negen heeft een doel. Maar begrijpen jullie dat een intelligentie op deze niveaus met de snelheid van gedachte, op iedere willekeurige plaats kan zijn waar het nodig is? Ze kan ook overal zijn waar dit gewenst is. Kan zijn en is.
Welnu, wijzen wij jullie allemaal in dezelfde richting? We zullen op deze manier antwoorden. Het is duidelijk dat er een volledig spectrum van energieën in het universum bestaat. Er bestaan lagere dan waar jullie zijn. Er bestaan er waar jullie zijn. Er bestaan hogere, voorbij jullie vermogen om te begrijpen. Toch zijn jullie gemaakt om je naar dat begrijpen te ontwikkelen. En jullie bevatten een vonk van goddelijkheid die jullie naar dat eind toe drijft. En het is onze rol om jullie bij die inspanning te helpen.
Verder zouden wij jullie willen vragen om jezelf af te vragen; wat als zij die met ons communiceren ons zijn? Wanneer ik niet van de mensheid ben afgescheiden, ben ik dan afgescheiden van andere tijden? Andere niveaus? Andere dimensies? Wat zal er gebeuren wanneer mijn bewustzijn zich uitbreidt?
Laat ons jullie denken een beetje verder uitbreiden dan wat jullie nu weten. “Wat is er voor mij mogelijke wanneer datgene wat deze leraren en gidsen zeggen waar is? Wat ligt er voor mij in het verschiet wat ik me zelfs niet kan voorstellen? Ben ik er klaar voor en bereidwillig om dat te ontdekken?”
Dat, geliefde familie, is ons doel. Ontdek dat deel van jullie zelf dat al hier is waar wij zijn. Begin te accepteren dat zo’n wezen, waar jullie feitelijk een onderdeel van zijn, bestaat. Het is een proces. Jullie zitten in dat proces.
Dank jullie voor deze inzichtelijke vragen.
Vertaald door Sjra