De Raad: Antwoorden Deel V – 3 oktober 2018 / Ron Head

De Raad:
Antwoorden Deel V –
3 oktober 2018 / Ron Head
Vandaag zullen we nog een van jullie vragen beantwoorden. Dit is er een die sommigen van jullie genoegen zal schenken en anderen zal frustreren. Dit komt omdat zonder heel veel begrip vooraf, bepaalde verbindingen niet gelegd kunnen worden. Nogmaals, diepzinnige vragen zoals deze zouden voldoende zijn om een heel boek met uitleg te vullen. We zullen het eenvoudig ‘zeggen zoals het is’ en vragen te accepteren wat jullie begrijpen en de rest, wanneer jullie dat wensen, voor later te bewaren.
 “Wat is de beste manier voor een groep mensen die in een gemeenschap wonen om het ontwakingsproces te versnellen van diegenen die de controlesystemen voeden? (bijvoorbeeld: politie, soldaten, politici)”
Wij tonen jullie het beeld van een grote kom voor goudvissen. Er zit geen vis in. Er zit alleen water in met algen die bovenin drijven. Dit is geen perfecte metafoor, maar misschien kunnen we hiermee volstaan. Nu zijn de algen boven komen drijven. De toplaag is feitelijk groter dan de rest. Er is een klein deel op de bodem, dat helder is. Dit beeld illustreert niet wat er moet gebeuren, maar het is een uitstekende manier om jullie de staat van jullie collectieve bewustzijn te laten zien waarin jullie jezelf bevinden. Laten we aannemen dat jullie een druppel water zijn, diepgelegen en helder.
Welnu, hoe veranderen jullie de toplaag?
Sommigen zouden zeggen dat het plaatsen van een filter de enige manier zou zijn. Natuurlijk zou dat veel, zo niet alles, van de bestaande algen verwijderen. Het is een prachtig idee. Pas het toe op jullie vraag. Beschikken jullie over een mechanisme dat dit zal doen? Waarschijnlijk niet. En in ieder geval hebben de algen een eigen agenda en zouden terugvechten. Kunnen jullie de algen opvoeden zodat ze helder worden? Dat is nog een geweldig idee. Het is al heel lang een geweldig idee geweest. Het blijkt niet te werken. Dus, wat nu? 
Laten we dat beeld vallen en omschrijven wat dit werkelijk voorstelde. In werkelijkheid is dit het collectieve bewustzijnsveld van de mensheid. Er is een groeiende hoeveelheid helderheid, een toplaag van wat wij onzuiverheid zullen noemen en een spectrum van niet begrijpen en volledige dwaling daar tussenin. Het merendeel van het foutieve denken is een bedoeld product van de inspanningen van de toplaag, maar dat alleen maar weten helpt niet.
Welnu, jullie is verteld dat er aan het ergste probleem inderdaad een “filtering” begint te worden toegepast. Of jullie dat vanuit jullie standpunt kunnen zien of niet, wij zeggen jullie dat dit zo is. Maar dit is niet het resultaat van een of andere kracht van buitenaf die jullie van jezelf komt “redden”. Het gaat ook geen permanente oplossing worden. Waarom?
Het zal geen permanente oplossing zijn omdat het veld het menselijke bewustzijn is en totdat dit verandert, zal het doorgaan te produceren met wat het nu al produceert. Van een notenboom zullen jullie geen perziken plukken. Jullie weten vanuit pogingen om anderen van hun vergissingen te overtuigen dat dit zo goed als hopeloos is. Dus, wat doen jullie?
Er is slechts één permanente oplossing beschikbaar. We zullen jullie vertellen hoe het werkt, voordat we jullie vertellen wat het is.
Wanneer je een klein beetje licht brengt in de hoek van een donkere kamer, wordt de hele kamer lichter. Insgelijks, wanneer een deel van een bewustzijnsveld in frequentie verhoogd wordt, zal het volledige veld ermee verhogen. Dit is eenvoudige natuurkunde.
Waar ligt dus jullie kracht? Wat is het dat jullie kunnen veranderen? En voor het geval dat jullie je door dit antwoord verslagen voelen, laat ons vaststellen, wat is het dat aan het veranderen is wat resulteert in de verandering van de buitenwereld? Wat brengt deze verandering naar buiten – en inderdaad zelfs jullie vraag – naar jullie toe?
Steeds meer van jullie stijgen in bewustzijn en trekken degenen rondom jullie heen mee omhoog. Dit is een exponentiële groei. Het is niet meer te stoppen. En, hoewel wij jullie hebben gezegd dat geen kracht jullie gaat redden, zullen jullie ervaren dat er grote inspanningen gedaan worden om jullie te helpen.
Dit gebeurt. Dit zal doorgaan. Vaak zal dit niet gemakkelijk zijn. Wanneer dit resulteert in een wereld waarin jullie willen leven, zal het dit dan waard zijn? In feite, dit zal resulteren in een wereld die veel beter is dan waar jullie enige verwijzing hebben voor jullie verbeelding er van.
Diegenen die dit lezen doen dit vanwege een onverzadigbare drang om zelf vooruit te gaan, om te leren. Het antwoord op jullie oorspronkelijke vraag wordt dus: “Jullie doen het al. Ga door totdat jullie tevreden zijn met de behaalde resultaten.”
Vertaald door Sjra