Eiland van Licht

Eiland van Licht

24 december 2020

Geliefden, 

Kerstmis was bedoeld als een bijzondere tijd van vrede en harmonie… Waarin we ons er weer aan herinneren dat we licht zijn.

En vooral nu, in deze ongelooflijk intense Tijd, waarin het gaat om de medewerking van ieder van ons. Waar elk beetje licht dat in deze wereld schijnt bijzonder belangrijk is.

Wij kunnen ons voorstellen dat elke persoon die zijn of haar hart-licht laat schijnen en zo zijn of haar omgeving verlicht, een eiland van licht creëert. Of dat nu thuis is, wat ook dat een vast eiland is, of dat we ergens naartoe bewegen: we laten een spoor van licht achter.

Als we ons licht laten schijnen, is het niet alleen helend en goed voor onszelf, maar kan het ook andere mensen vertrouwen en hoop geven. Ze kunnen zich positieve dingen weer beter herinneren. Ze voelen zich beter. En dat is een groot geschenk dat we aan andere mensen kunnen geven.

Misschien is het je ook opgevallen dat wanneer je een dag hebt waarop je je bijzonder goed voelt, je dan anderen helpt om zich beter te voelen nadat ze een tijdje bij je zijn geweest. Ze zien er dan ook heel anders uit, zowel fysiek als energetisch. Want je hebt ze net geholpen om weer in contact te komen met hun ziel, gewoon door het positief te benaderen.

Zo kunnen we allemaal eilanden van licht creëren waar we zijn. En we kunnen ons voorstellen dat dit niet alleen bij ons gebeurt, maar over de hele wereld. Dat er steeds meer lichtpunten op de Aarde zijn en dat men dit ook kan zien als men van bovenaf naar de Aarde kijkt.

We zijn dus ook blij met onze energetische helpers en broeders en zusters van Licht die ons altijd observeren.

Het netwerk van deze lichteilanden wordt elke dag een beetje dichter, want wat we zeker niet kunnen lezen in de krant of zien op TV: Elk moment worden er meer mensen wakker.

Als er een dag is waarop we ons een beetje wanhopig voelen: met alles wat er gebeurt, moeten we niet vergeten dat het licht zelfs midden in de duisternis kan bestaan. Maar het duister is niet aanwezig daar waar er licht is. Overal waar licht is, wordt het helderder en verdwijnt het duister. Het is als het aansteken van een kaars in een donkere kamer.

Er is een gezegde: “De Nacht is het Donkerst voor de Dageraad”.

We zijn nu in deze Tijd van grote Verandering naar het Licht.

Dus laten we dit kerstseizoen gebruiken om ons eraan te herinneren dat we in onze kern licht zijn en laten we dat licht verspreiden als een kaars, waar we ook zijn.

Overal waar we geweest zijn, laten we subtiel onze sporen na.

Op deze manier kunnen we onszelf, de Aarde en alle wezens een geschenk geven.

Ik wens jullie een prachtige kersttijd toe,

Jullie, Christina.

Bron

Vertaling: Martien