‘Boven de wolken is de blauwe lucht en de zon – ons licht – is er nog steeds’

‘Boven de wolken is de blauwe lucht en de zon – ons licht – is er nog steeds’

Geliefden,

Op dit moment lijkt het voor velen van ons dat het alleen maar erger wordt. Velen van ons verliezen soms de moed. Ik hoor vaak dat mensen dan ongelukkig zijn met zichzelf door wat hen is overkomen. Maar het is in orde om een of meer moeilijke dagen te hebben.

Want “spiritueel” zijn betekent niet dat je altijd in een goed humeur bent en alles zonnig is. Daarom: neem het je niet kwalijk als het je overkomt. Met al het negatieve nieuws en de moeilijke omstandigheden is het ook een grote uitdaging om in het midden te blijven.

Maar juist daarin ligt de grote kans voor onze innerlijke groei.

Het is van vitaal belang waar onze aandacht in de eerste plaats naar uitgaat. Het is zo belangrijk, zich dat steeds in herinnering te brengen, daarom schrijf ik jullie dit.

Onze energie stroomt naar waar onze focus primair ligt en dat is waar onze persoonlijke realiteit is. Er gebeuren dingen aan de buitenkant die we nu niet kunnen veranderen, maar we kunnen proberen onze aandacht gericht te houden op het feit dat er iets goeds is in elke situatie, ook al kunnen we dat nog niet zien.

Op dit moment bevinden de meeste mensen op Aarde zich in een realiteit van angst en bezorgdheid. En veel mensen kunnen zich op dit moment ook niet voorstellen dat het goed met hen kan gaan. Zij zijn bang hun baan te verliezen, hun algemene situatie, vanwege de vaccinatie enz. en voor hen is het erg moeilijk om uit die angst en bezorgdheid te komen.

Het is dus des te belangrijker dat die mensen die de mogelijkheid hebben vanuit hun persoonlijke omstandigheden en hun bewustzijn, mentaal uit deze werkelijkheid stappen. Om dat te kunnen doen, moeten we onze aandacht gaan verleggen naar andere dingen. Het is nu zo belangrijk om ons bezig te houden met dingen die ons vreugde brengen, om ons te omringen met positieve mensen, om niet te vergeten dat er ook veel licht op Aarde is en dat er ook lichtrijke veranderingen zijn. En om te kijken waar die verlichtende veranderingen zijn. Dat we ons herinneren dat er zeer, zeer velen van ons zijn die zich meer en meer herinneren waar het werkelijk om gaat.

Dan verbreden we onze horizon weer en beseffen we dat er zoveel meer is dan wat we elke dag in de media zien en horen.

Ons bewustzijn wordt automatisch beperkt wanneer we ons alleen maar omringen met de informatie die de meeste media ons voorschotelen vanwege de huidige situatie. Je zou kunnen zeggen dat het een soort collectieve hypnose is.

Wij moeten onze aandacht richten op wat er nog meer naast bestaat, ook al moeten wij er meer naar zoeken. Namelijk op de vreugde, op de liefde, op het vertrouwen en op de verlichtende dingen die op aarde zijn. Op de kleine dingen van het dagelijks leven die zo eenvoudig en mooi kunnen zijn, zelfs al is het “maar” een glimlach of een bloem of een steen.

En het is ook belangrijk dat wij onszelf eraan blijven herinneren dat wij onze spirituele helpers om hulp moeten vragen, en dat alles uiteindelijk goed zal komen. En dat we tot die tijd zien dat we onze focus op het goede niet verliezen en dat we niet vergeten dat het licht nog steeds op aarde is, ook al moet het verborgen blijven – onder een angstrealiteit.

Ieder van ons is licht. Soms voelen we het en soms niet. Ons licht is als de hemel. Soms schijnt de zon en voelen we ons licht en soms is het bewolkt of regent het en dan voelen we ons licht niet. Maar boven de wolken is de blauwe lucht en de zon – ons licht – is er nog steeds.

Jullie Christina

Website

Vertaling: Martien