De waarheid van het hart

De waarheid van het hart

door Catherine Viel – 15 september 2021

Vertel me een verhaal.

In deze eeuw, en op dit moment, van waanzin,

Vertel me een verhaal.

Maak er een verhaal van over grote afstanden, en sterrenlicht…

Vertel me een verhaal van diepe verrukking.

~Robert Penn Warren, Vertel me een verhaal

Het verhaal wacht, maar het zal niet eeuwig wachten.

Ik heb de eerste zin nog niet. Wanneer die in mijn hoofd opkomt (of misschien eerder als ik ongeduldig word) zal ik beginnen met schrijven.

Op dezelfde manier als ik dit artikel begon te schrijven toen de eerste zin als een kosmisch tiklint over mijn innerlijke ogen rolde.

Creativiteit is door de geschiedenis heen bestudeerd. Ik ben niet geïnteresseerd in het bestuderen ervan, alleen in het ervaren ervan. En mijn ervaring manifest te maken door het geschreven woord.

*****

De drang om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld gebeurt, zowel de voor de hand liggende als die welke niet door de mainstream worden gemeld, vervaagt met de dag. Ik heb het gevoel dat ik genoeg informatie heb geabsorbeerd (zowel conventionele als alternatieve varianten) om me niet meer te verdiepen in de verhalen. Ik houd mijn vinger aan de pols van de gebeurtenissen, maar met een lichte toets.

Ik vermoed dat het eindeloze spervuur van alarmerende verhalen in het mainstream nieuws bedoeld is om ons neer te slaan met wanhoop en angst. Om ons af te sluiten van ons hart, onze bron van liefde voor onszelf en anderen, onze diepe verbinding met de Bron / God / Al Dat Is.

Het oppakken van een penseel, een gitaar of een pen kan daarentegen onmiddellijk de lichtschakelaar omzetten en de stralende afstemming van ons Hoger Zelf op de Bron verlichten.

Het door de overheid gefinancierde onderwijs in de VS is al tientallen jaren geleden gestopt met het ondersteunen van “onnodige” lessen zoals kunst, muziek en andere creatieve bezigheden. En geen wonder, want hartgerichtheid lijkt sterk te worden ontmoedigd door de globalistische agenda.

Ik prijs me gelukkig dat ik een openbare schoolopleiding heb gehad, vol met muziek en kunst. Ik kan me mijn leven niet voorstellen zonder hen.

Of zonder de dominante kunstvorm die mij heeft gekozen, verhalen vertellen.

*****

Ik neem mijn pen ter hand en wacht op het verhaal.

Mijn verhaal heeft niets te maken met hedendaagse gebeurtenissen en vermeende realiteiten. Het is veel hoger en dieper en breder en eleganter dan kan worden voorgesteld door die kunstmatig intelligente fact-checking drones die de mainstream verhaallijnen van de wereld zaaien.

Integendeel. Mijn verhaal heeft alles te maken met de waarheid van het hart.

Vertaling: Martien / wakkeremensen.org