Het Collectief: Terug kijken

Het Collectief: Terug kijken

Gechanneld door: Caroline Oceana Ryan – 25 September 2922

Gegroet, geliefden!

We zijn erg blij dat we vandaag de tijd hebben om met jullie te spreken.

Terwijl we naar deze prachtige bloemen en bladeren en bomen kijken, heeft onze schrijver ons gevraagd om in te gaan op de vraag hoe je jezelf kunt vergeven.

Dit is waarschijnlijk een van de grote vragen in het leven, omdat zovelen door het leven gaan met het gevoel dat ze grote spijt hebben van beslissingen die ze hebben genomen – dingen die ze niet hebben gedaan, dingen die ze wel hebben gedaan of gezegd.

Of situaties waarvan ze het gevoel hebben dat ze die door hun vingers laten glippen – “Ik had daar verantwoordelijkheid moeten nemen” of “Ik had die mooie kans moeten grijpen, maar ik deed het niet.”

Of “Ik had dit of dat niet moeten zeggen of doen.” En het gevoel is, terugkijkend: “Ik begrijp niet waarom ik reageerde zoals ik deed.”

En we zullen zeggen, dat ieder van jullie vele aardse levens heeft gehad, geliefden. Ieder van jullie heeft vele mogelijkheden gehad om op deze Aarde te zijn en veel te ervaren, en sommige daarvan waren zeer traumatisch.

Bekijk de video hier

Zodat het niet noodzakelijkerwijs jijzelf was die op een situatie reageerde.

Het was misschien het bange kind. Het was misschien de getraumatiseerde vrouw of echtgenoot, of arbeider of boer of visser [die je in een vorig leven was] die in een of ander leven iets heel moeilijks heeft meegemaakt.

En die herinnering is er nog steeds! De druk van dat trauma zit nog steeds diep in de psyche.

Het is er nog steeds als een afdruk op de ziel. Dus als je in een ander aardeleven komt, vindt die pijn een manier om zich opnieuw uit te drukken.

En echt, je kunt manieren vinden om te bedanken als een oud trauma naar boven komt.

Het klinkt heel vreemd, maar het is een kans om het eindelijk te helen, en dit is een van de grotere dingen die jullie en alle generaties die nu op Aarde zijn, zijn binnengekomen.

Jullie zijn niet gekomen om het gemakkelijk en goed en prachtig te vinden, en alles in jullie schoot gelegd, of haalbaar op vreugdevolle manieren.

Dat klinkt prachtig, maar dat is niet de derde dimensie geweest, zoals jullie weten!

En dus kwam je aan het einde van de derde dimensie en zei je: “Goed, ik ga dit opnieuw ervaren, en deze keer zal ik er aandacht aan besteden, en ik zal dat oude trauma helen dat ik in een of ander leven steeds opnieuw ervaar.”

Nu, wat interessant is, is dat vanwege het [oorspronkelijke] trauma, je dan een op trauma gebaseerde reactie hebt [op veel in het leven], geliefden.

Dus er gebeurt weer iets moeilijks – misschien gaat de auto kapot op een tamelijk verlaten weg, of een extreem drukke, en je weet niet wat je moet doen, omdat je geen hulp kunt krijgen om de auto weg te slepen.

Of je voelt dat je je huis gaat verliezen. Of je bent doodsbang om je baan te verliezen, en je bent ervan overtuigd dat jij en je gezin zullen verhongeren als dat gebeurt.

En het gaat er niet om dat je je alleen verhoudt tot wat je voor je ziet, dus geef jezelf niet de schuld als je later het gevoel hebt dat je niet het juiste hebt gedaan of gezegd.

Je hebt een trauma reactie, die vaak is om te vechten – om snel boos te worden. Of bevriezen – niets doen, en je passief voelen en niet in staat om dingen te veranderen. En soms is het vluchten. Soms ren je gewoon snel weg en zie je de situatie niet onder ogen.

Andere keren probeer je je er misschien met zoete woorden uit te praten – dat is een beetje “slijmen”, zoals sommigen het noemen.

En dit is niet ongebruikelijk. Zo gaan mensen om met elke schok, elke situatie die het oude trauma naar boven haalt.

Dus laten we nu energetisch werken, dierbaren.

Denk aan een situatie waarin je wenst dat je het anders had gedaan. Je kunt jezelf niet vergeven. Je kunt het niet loslaten.

En terwijl je kijkt naar deze prachtige bloemen die in het wild groeien in deze achtertuin, zet je jezelf terug in die situatie waarin je wilde dat je je anders had gedragen, maar om een of andere reden kon je dat niet.

En je begreep toen niet waarom, en misschien nog steeds niet.

Breng dat gewoon ter sprake. Daar gaan we mee werken.

Het ziet er misschien innerlijk uit als een grote zware wolk vol dichtheid, een donkere stormwolk, heel donker grijs.

Breng dat naar boven. Leg het voor je neer. We gaan hem vullen met Licht.

Als er een emotie naar boven komt, geweldig! Dat is prima, lieverds.

Laat dat gevoel nu gewoon los, en we gaan het vullen met Licht.

En je gaat mededogen hebben voor dat innerlijke zelf, dat gewonde zelf uit het vorige leven, of dat gewonde kind, of welke inmenging je op dat moment ook had.

Je hebt mededogen en je zegt: “Ik hou van je en accepteer je.” En nu ga je die zware donkere wolk zien, die gaat transformeren.

We stoppen hem in die koele Violette Vlam van Saint Germain. Als je jezelf in die transformerende vlam wilt zetten, ga je gang! Het is wat dingen verandert. Het tilt dingen naar een hoger niveau.

Dus ga je gang en doe dat. Stap in die koele vlam.

Het zal de zwaarte transmuteren. Of stop die grote, zware bundel diep in die Violette Vlam.

En terwijl je dat doet, merk je dat alle oude zielscontracten die je had met die persoon, of die situatie, of die ervaring, wat het ook was, veranderen in puur Licht zodra ze in die Vlam gaan.

Zie die zielscontracten – het lijkt alsof ze opbranden, maar dan zie je dat ze in een andere vorm zijn overgegaan.

Het kan er heel mooi uitzien, of een beetje vreemd, maar dat is OK. Laat het gewoon terug gaan naar pure energie.

Het zal zich weer voegen bij die prachtige stroom van zuivere energie die door het Universum loopt, en daaruit zal iets nieuws en moois geboren worden.

Dat kan in jouw leven zijn, of in dat van iemand anders. Maar laat het gewoon gaan, geliefden!

Dus je hoeft je niet eens af te vragen: “Hoe vergeef ik mezelf?”

Je moet dit gevoel van verplichting loslaten dat je perfect moet zijn, en dat je je altijd moet gedragen zoals jij denkt dat het zou moeten. Want misschien is die manier toch niet goed voor je.

En deze situaties doen zich voor zodat je het oude trauma kunt helen dat diep van binnen zit, en dat daardoor werd veroorzaakt. Daarom kwam je met de vecht of vlucht of bevries reactie! Daarom heb je gezegd of gedaan wat je nu verkeerd vindt, waarvan je wilde dat je het niet had gedaan.

Dus wees je ervan bewust dat dit een van de dingen is waarvoor je gekomen bent, lieverds.

Je bent gekomen om onder ogen te zien hoe moeilijk het soms kan zijn om van jezelf te houden en jezelf te accepteren, omdat je niet begrijpt wat je hebt doorgemaakt.

Je begrijpt de banden met andere levens niet, of de entiteiten of energie-interferenties.

Dus we halen nu een grote hoeveelheid Licht naar beneden, en we zeggen tegen die entiteiten en die energiepatronen in jullie, die er niet zouden moeten zijn, en het is iets waar ieder mens mee te maken heeft – wees niet ongerust! We zeggen tegen hen: “Kijk, we trekken dit prachtige Licht naar beneden. Kijk maar omhoog in dat Licht! Je weet dat je daar thuishoort! Dat is je thuis”.

Laat de zelfverwijten los. Laat zelfkritiek los. Dat is niet wie je bent!

We sturen veel energie naar jullie, geliefden, zodat jullie gaan beseffen: “In mijn hart ben ik al een Lichtwezen. In mijn hoge hart behoor ik al tot de hogere rijken. Ik heb altijd al tot de hogere rijken behoord”!

“Dit is wie ik ben! Dit is waar toe mijn zielenfamilie en mijn ziel mij oproepen. Dit is waartoe het Universum me roept.”

En in deze tijden van grote Transformatie, geliefden, zul je momenten hebben waarop je denkt: “Ik weet niet of ik zo snel verander of groei of verschuif als ik zou moeten. Misschien heb ik de boot gemist bij de groei en de genezing en uitbreiding waarvoor ik gekomen ben!”.

Maar wij zouden zeggen, je hebt het niet gemist. Het is gewoon dat er heel veel dingen in de weg stonden, niet in het minst de dichtheid van het derde-dimensionale leven.

En dat voelen jullie nog steeds. Tot op zekere hoogte is het er nog steeds. Het gaat weg, maar het gaat ook verder.

Het verdwijnt ook terwijl de vijfde dimensie zich wortelt en verankert in het aardse leven.

Dus haal diep adem, dierbaren.

Gewoon uitademen door de open mond . . .

Ga gewoon door met die ademhalingen, en elke keer dat je inademt, adem je puur Licht in.

En het is het Licht van vergeving dat de zelfliefde en de zelfacceptatie is waar jullie al heel lang naar op zoek zijn.

We zullen deze energieën naar jullie blijven sturen, zolang jullie ervoor openstaan.

Maar wij vragen dat jullie jezelf, geliefden, de kans geven om te beseffen: ‘ik kwam binnen om een fout mens te zijn! Ik kwam binnen om de verkeerde dingen te doen! En zelfs om op sommige dagen overstuur en verontrust te zijn, omdat ik wist dat dat heel oude pijn zou losmaken en naar de oppervlakte zou brengen. Dan kon ik er mee omgaan’.

‘En als ik fouten heb gemaakt die ik of anderen fouten noemen, als ik een ander pijn heb gedaan, dan stuur ik ze Liefde. Ik stuur ze Licht’.

‘Zelfs dat had een hoger doel. En misschien hadden zij en ik een zielscontract op een bepaald niveau’.

‘Misschien veroorzaakte ik iets in hen dat geheeld moest worden’.

Al dit Licht stroomt in de grotere rivier van hogere energie en hoger Licht, geliefden, die al jullie zielsaanwezigheden zijn. Je kunt er niet los van staan, net zo min als je los kunt staan van de schoonheid van de natuur.

Zo mooi als deze prachtige violette bloemen zijn, met het oranje centrum – zo kostbaar als zij zijn, jullie zijn dat nog veel meer!

En zo danken we, dierbaren! Vele, vele zegeningen. Namaste!

 Copyright 2022, Caroline Oceana Ryan

Als je deze informatie opnieuw plaatst, behoud dan alsjeblieft de integriteit ervan door ze volledig en precies zo af te drukken als je ze hier vindt, en inclusief de link naar het oorspronkelijke bericht, op https://www.ascensiontimes.com/post/a-message-to-light-bringers-september-23-2022

Dank u.

Vertaling: wakkeremensen.org