Waarom doe je niet mee met de pret?

Waarom doe je niet mee met de pret?

Gechanneld door: Brenda Hoffman – 21 Juni 2022

Dierbaren,

Hoe kun je er zeker van zijn dat de tweede golf een wereld zal scheppen waarin je wilt leven, nu je in wezen je wereldveranderende rol hebt opgegeven?

Jullie zorgen zijn de zorgen van veel ouders als hun kinderen jongvolwassen worden. De volgende generatie voelt vanuit het oogpunt van de ouders bijna altijd verkeerd aan. Niet omdat hun jongvolwassen kinderen verkeerd zijn, maar omdat zij anders zijn.

Moeten wij jullie eraan herinneren dat verschillende naar buiten gerichte generaties onder elkaar leven ondanks enigszins verschillende patronen – en zo zal het ook nu zijn.

De tweede golf zal niet zo creëren als jullie zouden kunnen, want jullie scheppingsinstincten zijn om de van buitenaf gestuurde structurele ontwerpen te herhalen.

Zullen jullie je comfortabel voelen in deze nieuwe heropbouw? Dat is jullie keuze, want de heropbouw zal in het begin vreemd lijken, net als alles wat nieuw is.

Terwijl de tweede golf nieuwe economieën, regeringen, instellingen (de enige term die jullie nu kunnen begrijpen), relaties, enz. creëert, zullen jullie verbaasd en aanvankelijk ontzet zijn. Hun creaties zullen niet lijken op wat jullie je maar kunnen voorstellen. Maar dan zijn jullie op aarde gekomen om datgene wat jullie kenden te vernietigen.

In het begin zal deze nieuwe wereld vreemd lijken en waarschijnlijk, beangstigend. Niet omdat het verkeerd is, maar omdat het zo anders is. In werkelijkheid zullen deze nieuwe structuren het verschil zijn tussen leven in grotten, zoals de bewoners van de aarde eens deden, en leven in een herenhuis met moderne gemakken. Zou iemand die in een grot woont, onmiddellijk weten dat zijn leven veranderd is? Natuurlijk. Maar zouden ze gelukkig zijn? Waarschijnlijk niet, zeker in het begin niet. De taal en de operationele vaardigheden zouden zo drastisch verschillen dat de holbewoners niet zouden weten hoe ze hun eten moeten koken of hoe ze gemakken als auto’s of computers moeten bedienen.

Het verschil tussen jouw leercurve en die van de holbewoners is dat je verandering verwacht. Niet een kleine verandering zoals je kind dat naar de universiteit gaat. Maar een significante verandering die ongelooflijker is dan de verandering van een hogere klasse matriarch geboren in de late jaren 1880 met een myriade van verouderde sociale regels die een jazz-tijdperk kleindochter probeert te accepteren met haar korte rokjes, flapper houding, en vrije liefde. De liefde van de grootmoeder voor haar kleindochter bestaat, maar geen van beiden begrijpt waarom of hoe.

Je zult verbaasd zijn als de tweede golf een wereld schept die je bezorgd maakt over de toekomst, om vervolgens het nieuwe te accepteren als interessant en opwindend. Als jullie het je herinneren, hebben wij, van de Universums, jullie nieuwe wezen de behoefte bijgebracht om van activiteit naar activiteit te flitsen. Na eerst ontzet te zijn door de structurele veranderingen van de tweede golf, zul je het plezier en de vreugde van hun creaties ontdekken.

Nieuwe structurele creaties die anders zijn dan alles wat je je maar kunt voorstellen, want je verbeeldingskracht voor het scheppen van nieuwe werelden is beperkt tot je vorige 3D-werelden. Deze tweede-golf-ideeën kunnen contra-intuïtief lijken, totdat je de vreugde en het plezier in het onbekende herkent. Zoals de matriarch uit 1880 die gedwongen is de juiste woorden en daden te handhaven voor haar sociale positie – terwijl ze toekijkt hoe haar flapper kleindochter zich kostelijk vermaakt met het drinken van illegale gin, het roken en het koortsachtig wegdansen van de nacht. Als de matriarch de vreugde en vrijheid van haar kleindochter ziet, begint ze misschien te twijfelen aan de regels waarnaar ze leeft. En zo zal het ook voor jou zijn.

Verwacht je dat de nieuwe wereld een enigszins gezuiverde versie van je huidige wereld zal zijn? Of zie je de noodzaak in van een werkelijk nieuwe wereld?

De creaties van de tweede golf zullen niet verkeerd zijn, maar verder gaan dan wat jullie nu kunnen bedenken. Jullie zullen spoedig ontdekken hoe leuk het is om totaal opnieuw te creëren als jullie je afschuw over de dramatische veranderingen beginnen te negeren en je de vrijheden realiseren die deze veranderingen scheppen.

Jullie hebben herhaaldelijk laten zien dat jullie niet langer volgens de sociale regels willen leven. Dat jullie de vrijheid willen hebben om te zijn. De volgende golf zal die vrijheid creëren in plezier en vreugde. Waar je waarschijnlijk aan mee zult doen als je eerste schok is afgenomen en gedachten van “Dat kan je niet.” “Het is niet mogelijk.” “Het is te beangstigend.” verschuiven naar het plezier van het doen van de daden waar je ooit bang voor was.

Deze nieuwe dageraad is niet hetzelfde als de 3D verwaterde dageraad die je bent gaan verwachten. Doe mee met de pret – hoe eerder, hoe beter. De tweede golf maakt het niet uit of je je aanpast aan de nieuwe wereld – maar je zult het doen. Niet omdat het moet, maar omdat het vrijheid en vreugde zal zijn die je je nu niet kunt voorstellen. Het zij zo. Amen.

Copyright 2009-2022, Brenda Hoffman. Alle rechten voorbehouden. Voel je vrij om deze inhoud met anderen te delen, op je blog te plaatsen, aan je nieuwsbrief toe te voegen, enz., maar behoud de integriteit van dit artikel door de auteur/het kanaal te vermelden: Brenda Hoffman & bron website link: https://www.LifeTapestryCreations.com

Vertaling: wakkeremensen.org