Uitgeput door Zorg of gewoon Ongemakkelijk

Uitgeput door Zorg of gewoon Ongemakkelijk

Kanaal: Brenda Hoffman – 15 April 2024 – Life TapestryCreations

Dierbaren,

Jullie leven verandert op een manier die jullie niet hadden verwacht.

Je ontdekt dat je anders bent dan je dacht dat je was of zou zijn. Er is een gevoel van juistheid, maar het is scherper dan je had verwacht. Jij, de verzorger, wordt kritisch, iets wat je niet gewend bent.

Ook al ben je aan het veranderen, de mensen voor wie je zorgt, laten niet noodzakelijkerwijs gemakkelijk los. “Ik heb je nodig” is hun roep in woorden en daden. Je voelt je dus vaak verscheurd tussen je vroegere zorgrol en je huidige behoefte aan onafhankelijkheid. Het is geen gemakkelijke plek om te zijn.

Degenen die van je eisen dat je voor hen zorgt, doen dat omdat het gemakkelijker is dan het vinden van hun sterke punten. Natuurlijk zijn er momenten waarop anderen, inclusief jijzelf, fysieke verzorging nodig hebben. Maar die momenten komen veel minder vaak voor dan je denkt.

Is het niet gemakkelijker als iemand je geeft wat jij wenst? Dus voor degenen voor wie je zorgt.

Tenzij je het evenwicht vindt dat je de vrijheid geeft om te zijn en degenen die je zorgvaardigheden eisen, de basisbeginselen biedt, inclusief de liefde die je voor hen voelt.

Sommigen van jullie beweren dat je geen band hebt met of geen liefde hebt voor de persoon voor wie je zorgt. Wij van de Universums zijn van mening verschillend. Je zou niet in hun baan of frequentie zijn als je geen hartaanhechting had.

Natuurlijk zijn er op liefde gebaseerde relaties die tot stand komen in woede of boosheid. Maar op dit punt in je transitie zou je elke relatie beëindigen waarin je moest doen alsof het je iets kon schelen als je een hekel aan die persoon had.

Sommigen beweren dat je zo’n relatie voortzet, ook al heb je geen liefde voor dat wezen. Als dit zo is, moet jij je misschien afvragen waarom? Dwingt jouw liefde voor het menselijk leven, angst, wraak of soortgelijke emoties je om die verzorgende rol voort te zetten? Of is het de angst dat je afhankelijk zult zijn van je transitievaardigheden om een nieuw leven op te bouwen als je die relatie verandert of verbreekt?

Voor een ander zorgen, zodat hij of zij zijn vaardigheden of interesses niet hoeft uit te breiden, omdat je alles geeft wat hij/zij denkt nodig te hebben, is voor jullie beiden niet nuttig.

Dit is een tijd van expansie. Velen, zo niet de meesten van jullie, erkenden nieuwe delen van je wezen die je aanmoedigden om verder te gaan naar een nieuw leven. Dit leven houdt niet in dat je voor anderen zorgt tot het punt waarop je hun dienaar bent geworden en hun verwachtingen vervult, ondanks vaardigheden die ze nog niet nodig hebben gevoeld om te ontwikkelen.

Natuurlijk geloof je dat je alleen maar doet wat gedaan moet worden. Maar is dat juist? Wordt je elke ochtend opgewonden wakker om de diensten te verlenen aan anderen waaraan je gewend bent geraakt? Of ontdekt je dat wakker worden met dat regime minder prettig en vervelender wordt – zelfs vermoeiend?

Het is tijd om een win/win situatie voor jullie beiden te creëren. Als je dat verliefde wezen wilt helpen, creëer dan de middelen die de zorg bieden die ze nodig hebben en de vrijheid waarnaar je verlangt.

Implementeer je nieuwe vaardigheden. Creëer een omgeving die geschikt is voor jullie beiden. Thuiszorg? Kinderopvang? Behandeling? Onderwijs? Nieuwe omgeving? Onafhankelijkheid?

Wat zal je relatie veranderen van zorgzaamheid naar onafhankelijkheid voor jou beiden? Niet noodzakelijkerwijs van elkaar, maar onafhankelijkheid van wakker worden tot een dag van verzorging?

Wat als de persoon voor wie je zorgt, niet voor zichzelf wil zorgen? Hoe duw je ze uit het nest? De eerste vraag moet zijn: “Wil je ze uit het nest duwen?” Op welk punt offer jij jezelf op om voor iemand te zorgen die weigert voor zichzelf te zorgen? Waarom doe je dat? Is het omdat het goed voelt, of vind je dat je dat zou moeten doen? En als je denkt dat je voor die persoon moet zorgen, zelfs als hij of zij niet voor zichzelf wil of kan zorgen, wat moet je dan creëren om jezelf uit die gevangenis te bevrijden?

Je hebt in het verleden geleden, geklaagd en je zorgen gemaakt, meestal in stilte, want zo had het moeten zijn. Die sociale regels gelden niet meer. Wat zou je kunnen creëren om jezelf emotioneel en fysiek te bevrijden van die zorglast?

Velen van jullie visualiseren jezelf nu als een slecht persoon, omdat je er zelfs maar aan denkt om voldoende middelen te creëren om de persoon voor wie je zorgt de vrijheid te geven om te zijn, evenals jezelf. Als je een nieuwe omgeving, financiële middelen of andere emotionele banden zou creëren, zou dat jullie beiden vrijheid bieden? Of voelt jij je prettiger dan je denkt in je huidige situatie?

Je hebt nieuwe vaardigheden; gebruik ze.

Je zult geen slecht, egoïstisch of gemeen persoon zijn als je jullie allebei bevrijdt op de manier die het beste voelt. Ook al zal zijn of haar leven zich uitbreiden als je dat doet, het wezen waar je voor zorgt, zal tegen die vrijheid vechten omdat hij of zij zal moeten veranderen. En verandering, zelfs ten goede, is vaak moeilijk voor mensen. Als je bijvoorbeeld bang bent om voor een ander wezen te zorgen, ben je de nieuwe scheppingsvaardigheden vergeten die je nog niet hebt gebruikt.

Sta jezelf toe om te zijn. De persoon voor wie je zorgt, zal zich indien nodig aanpassen – en waarschijnlijk zijn of haar leven uitbreiden zodra jij het vertrouwde en verwachte loslaat.

Zo zal het zijn. Amen.

Kanaal: Brenda Hoffman

Nederlandse vertaling: wakkeremensen.org

 

♥ ♥ ♥ ♥

Uw bijdrage ter ondersteuning van ons werk
is belangrijk en wordt door ons zeer gewaardeerd.

Wanneer u ons werk waardeert, overweeg dan
 ons te ondersteunen door middel van een vrijwillige donatie.
Meer informatie over het doneren kunt u HIER vinden.

In Liefde en Licht, Ine & Martien