Logica is onlogisch

Logica is onlogisch

Gechanneld door Brenda Hoffman voor LifeTapestry Creations.com

Dierbaren,

Waarschijnlijk hebben jullie de behoefte om anders te zijn – en toch hetzelfde. Jullie willen terug naar jullie normale leven – het leven dat jullie kenden voor COVID. Maar dat lijkt niet je interesse te wekken. Alsof je een vijfjarige bent die probeert geïnteresseerd te zijn in een rammelaar.

Ook al hebben wij, van de Universums, dit onderwerp eerder besproken, nu het een deel van jullie wezen wordt, stellen jullie je gezond verstand, leven en relaties in vraag.

Het verschil tussen lezen over ziekte en het hebben ervan zijn twee verschillende lagen van begrip. Als je vriend ziek is, ben je waarschijnlijk sympathiek en zorgzaam. Maar als je dezelfde ziekte hebt, zoals griep, denk je niet noodzakelijk aan of geef je om anderen, want je concentreert je op jezelf.

Zo is het nu ook. Lezen over het beëindigen van je coconfase met nieuwe interesses en acties is veel anders dan het zelf ervaren. Sommigen van jullie maken zich misschien zelfs zorgen dat je je verstand hebt verloren. En natuurlijk is dat ook zo.

Want jullie nieuwe wereld gaat over het aanvaarden van je hart in plaats van je verstand als je operationele focus. Dat wil niet zeggen dat jij en anderen niet langer geïnteresseerd zullen zijn in leren, maar dat je dat leren zult verenigen met een hartfocus. Net als vroeger verenigde je het leren over de pijn of angst van anderen met je hartgevoelens.

Jouw verstand of intellect stuurde meestal jouw 3D acties en gedachten. Nu je je acties met je hart begint te sturen, voelt dat op de een of andere manier verkeerd. En dus ga je terug naar: “Heb ik dit goed gedaan?” “Waarom doe ik dit?” “Wat zullen anderen denken?” Niet omdat je het antwoord niet weet, maar omdat je dat antwoord nog niet vertrouwt.

Logica blijft belangrijk, maar logica is niet langer de sleutel zoals het was in 3D. Jullie richten je nu op hartkwesties en zorgen. Geen van beide heeft noodzakelijkerwijs een logische basis.

Je zou dus iets kunnen doen of zeggen dat zowel jou als anderen verbaast. Acties die bijna contra-intuïtief lijken. Voor 3D was contra-intuïtief: genegeerd, verkeerd, ontkend en belachelijk gemaakt worden. Contra-intuïtief betekende dat je geen basis had voor je beslissing – opties werden gewoon willekeurig gekozen.

De nieuwe betekenis van contra-intuïtief is dat je je beslissingen baseert op logica in plaats van op je hart.

Misschien blijf je nog een korte tijd op logica vertrouwen, misschien ook niet. Maar wees je ervan bewust dat logica niet langer logisch is. Want je kunt alleen in angst leven als logica je doorslaggevende factor is. Logica staat je toe het mis te hebben. Was je maar slimmer, wijzer, jonger, rijker, ouder, van een ander ras, had je een andere seksuele voorkeur, enzovoort, dan zou je weten hoe je moet reageren. Logica is een ongrijpbaar doelwit zonder enige basis in je werkelijkheid, behalve dat je het mis zou kunnen hebben – en je hebt je 3D-schuldgevoel vaak gebaseerd op de overtuiging dat je het mis had.

Beslissingen die gebaseerd zijn op je hart/intuïtieve boodschappen kunnen niet verkeerd zijn, want die beslissingen zijn gebaseerd op je huidige behoeften en belangen. Zo zullen de angsten en het schuldgevoel van gisteren vervagen wanneer jullie je nieuwe richtlijnen van binnenuit uitvoeren in plaats van buiten jezelf.

Logica was in het verleden van vitaal belang, aangezien je jouw innerlijke stem niet vertrouwde en je geen andere aanwijzingen had dan de geschiedenis die door je vrienden, familie en gemeenschap was opgebouwd. “Als ik dit doe, zal mijn leven prachtig zijn, want dat is wat anderen is overkomen.” Logica wordt gecreëerd op basis van de geschiedenis van wat was in plaats van een innerlijk weten van wat is.

Je zult niet langer passen in een koekjes – snijder/logica leven. Net zoals een rups weinig bewegingsmogelijkheden heeft, zo had jij dat ook toen je nog van 3D was.

Nu je wereld geëxplodeerd is – en geëxplodeerd is het juiste woord – in miljoenen opties, hoef je niet langer logica te gebruiken of je acties te kwalificeren met “Dat is wat iedereen doet.” Het is bijna net als in je tienerjaren toen je met je ouders discussieerde dat je dit moest kunnen doen omdat iedereen het deed, ook al zagen je ouders het grotere plaatje van waar die acties in de toekomst toe zouden kunnen leiden.

Jij bent jij en niemand anders. Er is dus geen juiste actie die iemand heeft ondernomen of zal ondernemen die dezelfde is als die van jou.

Logica of geen ander woord met een vergelijkbare betekenis kan jouw belangen of daden beschrijven. Jouw nieuwe wereldwoord is vrijheid. Vrijheid om te kiezen. De vrijheid om niet te kiezen. De vrijheid om te zijn. Zo zij het. Amen.

Copyright 2009-2021, Brenda Hoffman. All rights reserved. Feel free to share this content with others, post on your blog, add it to your newsletter, etc. But please maintain this blog’s integrity by including the author/channel’s name: Brenda Hoffman, and source website link: LifeTapestryCreations.com.

Vertaling: Martien