Het is nu tijd

Het is nu tijd

Door: Aurora Ray, 4 december 2022

De oude wijzen hebben gezegd dat je eerst van jezelf moet houden voordat je van anderen kunt houden. Dit is waar, want tenzij je jezelf kent en begrijpt, ben je niet in staat van anderen te houden. Zoals het gezegde luidt: “Als je wilt weten wat goed voor je is, luister dan naar die goede klank in je hart.”

“Houd van jezelf.” Het is een eenvoudige maar diepgaande uitdrukking. Als je niet van jezelf houdt, hoe kan je dan verwachten om volledig van iemand anders te houden?

Als er van een kind niet gehouden wordt door de moeder, zal het kind nooit houden van haar eigen kinderen; dat geldt voor iedereen in het universum; voor je vrienden en voor de mensen die het dichtst bij je staan. Je kunt niet van ze houden als je jezelf niet kent en niet begrijpt hoe je handelingen en gedachten invloed hebben op anderen om je heen. Liefde voor jezelf is de eerste stap naar liefdevol zijn voor anderen.

Liefde is een staat van zijn, geen handeling; daarom is het niet iets dat we kunnen doen of laten gebeuren. We kunnen alleen proberen de aard van deze staat van zijn te begrijpen en er dan aan werken om het te bereiken. Dus is de eerste stap om van jezelf te gaan houden je eigen natuur begrijpen en jezelf accepteren zoals je werkelijk bent zonder pretenties of valse voorstelling over wie je zou moeten zijn, hoe je eruit zou moeten zien, wat je zou moeten doen of zelfs hoeveel geld je zou moeten hebben.

Wanneer je je eigen natuur begrijpt zoals die werkelijk is, zal je niet langer proberen die te veranderen; in plaats daarvan zal je je ware zelf onvoorwaardelijk accepteren zonder enige reserve en zonder enige eraan verbonden conditie!

Deze onvoorwaardelijke acceptatie van je ware zelf zal op een natuurlijke manier een diep gevoel van eigenliefde teweegbrengen die zich geleidelijk zal manifesteren in alle aspecten van je leven, inclusief je fysieke lichaam en emotionele welzijn.

Meditatie is de eerste stap om je ware zelf te kennen. Liefde komt na meditatie. Meditatie is niet een eind op zich, het is een begin. Het begint met het besef van wat je denkt op het moment en gaat door met het besef wat je vervolgens wilt denken.

Het doel van meditatie is het ontwikkelen van compassie in jezelf. Dit komt door de gevoelens van onszelf in verband te brengen met de gevoelens van anderen die lijden.

We beginnen met ons eigen lijden en gaan dan verder naar degenen waar we van houden die lijden. Dit brengt ons bij compassie, waardoor we in staat zijn anderen met grotere wijsheid en vriendelijkheid te behandelen, zelfs als ze ons slecht behandelen.

Als we compassie kunnen ontwikkelen voor anderen, kunnen we niet boos op ze zijn omdat ze niet volmaakt zijn, net zoals wij niet volmaakt zijn. We kunnen geen volmaaktheid van wie dan ook verwachten, en wanneer we leren dat niet te verwachten, zullen we niet meer teleurgesteld en boos zijn wanneer het niet gebeurt.

Als je meditatie wilt proberen, doe het dan. Je hebt geen professionals nodig en je hoeft geen monnik of non te worden. Zoek een rustig plekje en een tijd van de dag waarop je niet gestoord zal worden en geeft jezelf 10 minuten om je te concentreren op aan ademhaling.

Breng je aandacht terug wanneer die afdwaalt en je zult al gauw merken dat je je rustiger voelt en er een diep gevoel van ontspanning in je ontstaat dat je nooit eerder hebt ervaren.

Meditatie geeft een directe ervaring van uitstijging boven gedachten; naar een plaats gaan waar geen afleidingen en geen geklets van de mind is. En hoewel het waar is dat de eisen van het leven je altijd in veel richtingen zullen trekken, is er stilte in het centrum van je wezen, en zolang je je dat kunt herinneren, zal er minder dubbel werk en minder vergeten wie je bent zijn.

Het werkelijke doel van meditatie is niet iets krijgen; het gaat over iets verliezen. Het is het verliezen van obsessies, het verliezen van je ego en het verliezen van je illusies. Meditatie zal je een ontspannen mind en lichaam geven, maar daar is het niet voor. Dat is slechts een bijwerking, maar wel waardevol.

De meeste mensen begrijpen niet dat alles wat ze ervan weerhoudt om te doen wat ze zouden kunnen of willen doen, slechts illusies zijn die hun mind bezig hebben gehouden.

Je kent ongetwijfeld het gezegde “Ze kunnen door de bomen het bos niet meer zien.” Mensen kunnen hun eigen potentieel en waarheid niet zien vanwege al de illusies die ze met zich meedragen.

De ene dag willen ze dit en de andere dag zeggen ze dat ze datzelfde NIET willen. Omdat er niet aan hun illusie werd voldaan, en er ook nooit aan voldaan zal worden.

Ik zie het elke dag in mijn werkruimte en onder de mensen waarmee ik werk.

Ik ga je een vraag stellen die hard binnen zal komen en ik wil dat je hem opschrijft om jezelf eraan te herinneren.

Waarom klamp je je vast aan illusies alleen zodat je kunt vermijden van jezelf te houden?

Liefde is niet iets dat je verdient; het is iets dat je accepteert; het is een geschenk. Wanneer je je alleen en hulpeloos voelt, heeft geen enkel ander geschenk waarde.

Het moment waarop je begint te mediteren en het moment waarop je in contact komt met je ware zelf, zal je onmiddellijk een warmte in jezelf voelen. Liefde zal vanzelf opbloeien zodra je je ware zelf realiseert.

Het is niet iets dat je hoeft te doen, het is iets dat je niet meer moet doen. Stop met het voeden van je illusies, je ZIEL heeft stilte en vrede nodig om te kunnen groeien.

Totdat je begint te luisteren naar je ziel, zal ik haar stem zijn die je eraan herinnert.

Want jouw en mijn ziel hebben een lange geschiedenis van liefde, licht, duisternis, eenheid en evolutie en na tientallen jaren in stilte en eenzaamheid, herinner ik me dat.

Wij houden zielsveel van jullie.
Wij zien hier bij jullie.
Wij zijn jullie familie van licht.
Wij zijn de Galactische Federatie.

A’HO
Aurora Ray
Ambassadeur van de Galactische Federatie

Vertaling: Petronella / voor wakkeremensen.org