Eigenliefde en waarom Energiewerkers er meer van nodig hebben.


Eigenliefde en waarom Energiewerkers er meer van nodig hebben

Door: Aurora Ray, 6 februari 2023

Wat is eigenliefde?

Het is waarschijnlijk iets waar je vertrouwd mee bent op een intuïtief niveau. Eigenliefde is een gevoel van waardering voor jezelf en je leven.

Het kan zoiets eenvoudigs zijn als het kijken in de spiegel en zeggen: “Ik houd van mijzelf” of het kan zoiets ingewikkelds zijn als het zetten van een bereikbaar doel voor de toekomst zoals bijvoorbeeld het creëren van nieuwe gezonde gewoonten en voldoende van jezelf houden om de discipline te hebben ze ook te bereiken.

Eigenliefde gaat niet alleen over je goed voelen; hoewel dat er zeker een deel van is!

Eigenliefde gaat ook over het nemen van stappen naar het verbeteren van je mentale gezondheid door goed te eten, geregeld te bewegen, actief spanning te verminderen in je leven (die vaak veroorzaakt wordt door te hard voor jezelf te zijn), elke dag dankbaarheid in de praktijk te brengen, voldoende slaap te krijgen zodat je je niet constant uitgeput voelt (wat zal leiden tot meer negatieve gedachten).

Hoewel eigenliefde betekent meer tijd besteden aan het koesteren van ons zelf, betekent het ook een gezonde dosis zelfbespiegeling over de dingen die we zeggen, denken, voelen en doen.

En tot slot, onderzoek altijd je eigen motieven en kijk of je handelt of reageert vanuit liefde en integriteit of dat er enige op angst gebaseerde overtuigingen zijn rondom schaamte, schuld, boosheid, veronachtzaming, verwaarlozing, enz.

Hoe kun je eigenliefde in de praktijk brengen

De gemakkelijkste manier om van jezelf te houden is door dankbaar te zijn. Dankbaar voor wat je hebt. Dankbaar voor wie je bent en wat je hebt overwonnen.

Een andere gemakkelijke manier om eigenliefde te oefenen is door meditatie; dat zal helpen je stress te verlichten en je algehele mentale gezondheid en je energieniveaus te verbeteren.

Concentreer je op het leren hoe je beter voor jezelf kunt zorgen.

Wat zijn een paar misvattingen over eigenliefde?

  • Eigenliefde gaat niet over volmaakt zijn.
  • Eigenliefde gaat niet over ijdelheid of verwaandheid.
  • Eigenliefde is geen competitie; in feite lijkt het meer op het tegenovergestelde!

Is eigenliefde zelfzuchtig?

Het antwoord op de vraag of eigenliefde zelfzuchtig is of niet is: Nee! Dat is het niet. Eigenliefde moet geleerd en onvoorwaardelijk toegepast worden als je een hoger bewustzijn wilt bereiken en je verlangens wilt manifesteren.

Zolang we ervoor kiezen het mensen naar de zin te maken boven eigenliefde geven we onze kracht weg. Eigenliefde is de uitdaging die erom vraagt dat we leren hoe we duidelijke grenzen moeten stellen zonder anderen pijn te doen of te krenken terwijl we onszelf volledig in ere houden. De prijs voor deze uitdaging is een hoger bewustzijn, een hogere frequentie en meer manifestatiekracht. (Helemaal geen slechte deal als je erover nadenkt.)

Als je een heler bent en geeft om je patiënten, zou je in staat moeten zijn om eigenliefde in de praktijk te brengen om ze beter te helpen. Als je iemand bent die niet van zichzelf houdt, hoe kun je dan van anderen houden? Dat is niet mogelijk.

Misschien een 3D versie die liefde voorwendt…

Eigenliefde is het maken van betere keuzes hoe we dagelijks ons leven leiden. We kunnen kiezen wat ons helpt om ons goed te voelen en onszelf te voeden zowel op emotioneel als fysiek niveau. (Ik heb het hier over voedsel.)

We kunnen ook activiteiten zoeken die ons plezier en vervulling brengen; zoals het spelen met onze huisdieren of het doorbrengen van tijd met vrienden of familieleden. Dit soort dingen zullen ons energie geven wanneer we die het hardst nodig hebben omdat ze in ons leven de balans terugbrengen na het werk of de school, waar het soms voelt alsof er niet genoeg tijd meer over is voor jezelf!

Waarom is eigenliefde belangrijk voor energiewerkers?

Een energiewerker zijn betekent dat je het vermogen hebt om anderen te helpen, maar het betekent ook dat je van anderen moet kunnen ontvangen. Om dit te laten werken moet je in staat zijn om energie aan jezelf te geven maar ook om energie van jezelf te ontvangen.

Dit is belangrijk omdat we allemaal een plek nodig hebben waar we kunnen ontspannen zonder ons zorgen te hoeven maken over iemand anders. Ideaal zou een plek zijn waar je alleen kunt zijn en er geen afleidingen zijn zoals telefoons of andere mensen om je heen.

Waar het op neerkomt is dat je tijd alleen je zal helpen ervoor te zorgen dat je mind helder is en geconcentreerd op wat er het meest toe doet in je leven: JIJ! Je zult in staat zijn dingen te zien vanuit een fris perspectief na wat rustige tijd alleen met jezelf te hebben gehad.

Eigenliefde is essentieel voor energiewerkers om een gevoel van evenwicht in hun werk te behouden.

Zonder eigenliefde kun je gemakkelijk uitgeput raken en niet in staat om het werk te doen dat je moet doen. Je merkt dit in het begin misschien niet, maar uiteindelijk zal het zijn tol eisen en je vermogen om anderen te helpen negatief beïnvloeden.

Eigenliefde helpt ons om te vertrouwen op onze eigen vermogens en stelt ons in staat eerst voor onszelf te zorgen zodat we iedereen om ons heen beter van dienst kunnen zijn.

Wij houden zielsveel van jullie.
Wij zijn hier bij jullie.
Wij zijn jullie familie van licht.

A’HO
Aurora Ray
Ambassadeur van de Galactische Federatie

Vertaling: Petronella / voor wakkeremensen.org