“Liefde Kan Jouw Helpen Je Aandacht Te Verleggen”

 

“Liefde Kan Jouw Helpen Je Aandacht Te Verleggen”

Gechanneld door: Ann Albers – 11 Maart 2023

Beste vrienden, we houden zoveel van jullie,

Liefde stroomt naar jullie in een eindeloze en constante stroom vanuit de Bron van al het leven. Jullie roepen haar op met al jullie wensen en klachten. Je roept het naar je toe met elke wens voor jezelf of een ander. Je roept deze liefde op bij elke ademhaling! Liefde ligt onder elke menselijke gedachte en elk menselijk gevoel, ongeacht hoeveel je haar vrij laat stromen of hoeveel je je ertegen verzet.

Zelfs in je negatieve emoties probeert liefde te stromen. Onder je woede ligt een verlangen naar liefde en een vriendelijker ervaring van het leven. In je verdriet schuilt liefde voor wat je verloren voelt gaan. In je jaloezie schuilt liefde voor iets waarvan je het gevoel hebt dat je het niet kunt hebben. In je frustratie zit liefde voor wat je zou willen ervaren en op dit moment niet hebt.

Dit klinkt misschien radicaal, maar wij willen dat je al je gevoelens koestert. Ze maken deel uit van wat je menselijk maakt. Hoewel we nooit zouden willen dat iemand van jullie blijft hangen in angst, woede, frustratie, verdriet, of welke pijnlijke emotie dan ook, willen we je wel helpen de waarde te zien van alle gevoelens, zodat je ze kunt gebruiken als informatie om je te helpen naar een vriendelijkere en liefdevollere ervaring van het leven.

Eenvoudig gezegd, jouw gevoelens zijn indicatoren van het al dan niet afgestemd zijn op, of weerstand bieden aan liefde. Onder elke menselijke emotie is liefde aanwezig die probeert te stromen. Als je je goed voelt, kun je erop vertrouwen dat je deze liefde toelaat in je leven. Wanneer je je slecht voelt, zijn je negatieve gevoelens informatie die je vertellen dat je je tegen deze liefde verzet.

We hebben het niet over intellectueel verzet tegen liefde. Weinigen van jullie zouden eerlijk zeggen: “Nee, dank je, ik wil niet dat het universum mij liefheeft en steunt.” In plaats daarvan hebben we het technisch gezien over weerstand als een vibrationeel verzet tegen de liefde die jullie hebben opgeroepen.

Alle twee krachten of energieën die niet met elkaar in harmonie zijn, creëren weerstand. Als je de vacht van je hond naar achteren aait, veroorzaakt dat weerstand. Als een koperdraad onzuiverheden bevat, veroorzaken die weerstand tegen de elektriciteit die door de draad probeert te stromen. Als je je hand door de lucht beweegt, beweegt hij vrij, maar als je hem door een bakje gelei probeert te bewegen, voel je weerstand. Een warmtefront dat een koufront tegenkomt, creëert weerstand in het weerpatroon en de richting, en als gevolg daarvan ontstaan vaak stormen die tegen elkaar aanduwen. Als je in je 3D-vorm door een muur probeert te lopen, zul je weerstand ondervinden.

Als iemand je een idee probeert op te dringen dat niet bij je past, zul je ook weerstand voelen. Als je een situatie tegenkomt die niet met je resoneert, zul je weerstand voelen. Als je een gedachte denkt die tegengesteld is aan de liefde die je voor je hebt opgeroepen, zul je weerstand voelen. In bijna alle gevallen zul je weerstand voelen in de vorm van ongemak of negatieve emoties. Iets, iemand of een gedachte resoneert niet met de liefde die je hebt opgeroepen. Je negatieve gevoelens geven je waardevolle informatie. Ze zeggen: “Verander je gedachten, verander je handelingen, of verander je focus.”

Terwijl je door het leven gaat, helpen je gevoelens je de gedachten, handelingen en aandachtsobjecten te onderscheiden die met je verlangens overeenstemmen, en die welke dat niet doen.

Als je je gevoelens interpreteert als informatie, kun je snel je gedachten, handelingen of aandachtspunten bijstellen om de weg terug te vinden naar liefde. Je kunt jouw vibratie opnieuw afstemmen om toe te laten wat je wenst in je leven. Je kunt er zeker van zijn dat je altijd weet wanneer je resoneert met de liefde die je wilt ervaren, en wanneer niet. Je gevoelens geven je deze waardevolle informatie.

Als je echter doet zoals je getraind bent te doen, en je gevoelens de schuld geeft aan de persoon of de situatie die je weerstand tegen liefde inspireert, dan blijf je hun hulpeloze slachtoffer. In werkelijkheid inspireren zij je weerstand tegen liefde, maar veroorzaken ze die niet. Dit is een klein puntje, maar wel de moeite waard om in je op te nemen. Als iemand onvriendelijk tegen je is, resoneert dit niet met je, hoezeer je als kind ook getraind bent om onvriendelijkheid te verwachten. Iets diep in je weet dat je je geliefd wilt voelen. Bijgevolg zal onvriendelijkheid, hoe vertrouwd die ook is, nooit goed voelen.

Jouw slechte gevoelens vertellen je iets. Ze geven je een schat aan waardevolle informatie. Ze vertellen je over jouw gedachten, je acties, of je focus te veranderen.

Dit onvriendelijke gedrag kan gevoelens van onbemindheid of onwaardigheid hebben geactiveerd. Het kan gevoelens van onbegrip oproepen. Misschien ben je wel onbemind en onbegrepen door de onaardige persoon. Jouw slechte gevoelens komen echter voort uit verzet tegen de liefde die naar je toe probeert te stromen – niet door hen, natuurlijk – maar uit de nooit eindigende stroom van liefde uit de Bron.

Als iemand jou slecht eten van een buffet aanbiedt, zou je dan niet liever toestaan dat de chef je lekker eten geeft? Zou je je tijd verspillen aan ruzie met de persoon die slecht eten aanbiedt, of zou je niet liever gewoon het goede ontvangen?

Evenzo bieden mensen je door hun onvriendelijkheid “slecht voedsel” aan. De Bron biedt altijd “goed voedsel” aan! De Bron zendt voortdurend goede vibraties naar jou. “Jouw waardigheid vereist geen instemming van een ander. Ik hou van je zoals je bent.” “Jouw waarde vereist geen begrip van een ander. Ik begrijp je.” “Je hoeft deze persoon niet te overtuigen van je goedheid. Je bent goed.” Liefde zegt: “Wees jij en laat anderen leren van hun eigen daden.”

Jouw slechte gevoelens vertellen je dat je je verzet tegen deze stroom van liefde. Jouw goede gevoelens vertellen je dat je het toelaat. Als je merkt dat je vastzit in slecht voelende emoties, let dan op. Hoe probeert liefde je te leiden om je gedachten, acties of focus te veranderen?

Liefde kan je leiden om je gedachten over een persoon of situatie te veranderen. In plaats van het gedrag van deze persoon persoonlijk te nemen, kun je geïnspireerd worden om door de ogen van je ziel te kijken. “Ze zijn gekwetst. Hun woorden betekenen niets over mij en alles over hun eigen pijn. Gelukkige mensen doen anderen geen pijn.” Misschien voel je zelfs mededogen voor jullie beiden in deze onaangename dans. Als je mededogen voelt, voel je liefde. Als je liefde voelt, voel je je beter. Je laat liefde naar je toe en door je heen stromen.

Liefde kan je leiden om je acties te veranderen. Je kunt de drang hebben om weg te lopen uit deze relatie, om de onvriendelijkheid te negeren, of om meer tijd door te brengen met vriendelijkere mensen. Bijvoorbeeld, als je een onaangename echtgenoot hebt, kun je gemotiveerd zijn om het huis uit te gaan, tijd door te brengen met vrienden, of andere activiteiten te ondernemen die je boven de onaangenaamheid verheffen, zodat die gemakkelijker van je afketst als je er in de buurt bent. Je betere gevoelens bij vrienden, of wanneer je bezig bent met hobby’s, helpen je om je open te stellen voor de stroom van liefde. Je voelt je beter.

Liefde kan je helpen je aandacht te verleggen. Om het bovenstaande voorbeeld te gebruiken: stel dat je een echtgenoot hebt die drinkt of gefrustreerd raakt en zijn pijn herhaaldelijk op jou richt. Terwijl sommigen van jullie geïnspireerd zouden zijn om weg te gaan, zouden anderen, om uiteenlopende redenen, geïnspireerd zijn om in deze relatie te blijven. De liefde fluistert misschien: “Verander je focus.” Je leert je af te stemmen op de woede in plaats van eraan te denken of iets anders te moeten doen. Je leert je te richten op je aangenamere gedachten. Als ze boos en vervelend zijn, ben je misschien gefocust, zoals een moeder met een driftbui-gooiende tweejarige over het maken van je eten. Je focus weghalen uit onaangename situaties kan je ook openstellen voor het voelen van liefde op andere, betere gebieden van het leven.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is afleiding met iets dat echt beter voelt, onaangenaamheden vermijden, of zelfs iets onaangenaams achter je laten, als je dat echt kunt, vaak de leiding van de liefde! Liefde zegt nooit: “Eet het slechte eten en vind het lekker!” Evenzo zou liefde je niet vertellen dat je iets of iemand leuk moet vinden waarmee je niet resoneert. Liefde moedigt je nooit aan om “het lijden te verdragen zodat je ervan kunt leren.” Liefde suggereert niet dat je jezelf of een ander onrecht aandoet. Liefde vereist zelfs geen “voltooiing” in de traditionele zin van het woord met een bepaalde persoon of situatie.

Liefde wil juist dat je de waarde in alle dingen en alle wezens erkent. Zij bieden het contrast dat jouw creatie inspireert. Liefde wil je uit je lijden helpen. Liefde wil dat je leeft en laat leven. Liefde zegt dat je compleet bent met iets onaangenaams op het moment dat je jouw energie loskoppelt van het onaangename en liefde toelaat in je hart. Zelfs als je een gewelddadige relatie verlaat en het proces lang en rommelig is, ben je compleet op het moment dat je liefde toelaat in je leven, je geest en je hart, op welke manier dan ook. Je verzet je niet langer tegen de liefde.

Besteed aandacht aan je gevoelens. Ze vertellen je over jezelf. Ze vertellen je over de mate waarin je je verzet of liefde toelaat. Je hoeft niet alles met iedereen op te lossen. Je hoeft alleen je relatie met de liefdesstroom op te lossen. Luister naar je gevoelens. Ze helpen je de weg te vinden – één gevoel per keer – om de gestage stroom van liefde waar je om gevraagd hebt weer toe te laten in elk deel van je leven.

God zegene je! We houden zoveel van je.

De Engelen

Kanaal: Ann Albers

Vertaling: wakkeremensen.org