De Engelen: Zelfs als je je Zorgen Maakt over je Dierbaren en je Wereld, is De Liefde er nog.

De Engelen: Zelfs als je je Zorgen Maakt over je Dierbaren en je Wereld, is De Liefde er nog.

Kanaal: Ann Albers

Beste vrienden, we houden zoveel van jullie,

Op een dag heb je duizenden momenten waarop je de eenvoudige genoegens van het leven kunt waarderen. In één seconde of in één oogopslag heb je talloze pleziertjes om je op te concentreren.

Stel dat je koffie drinkt met een vriend. In een enkele seconde kun je het aroma van je drankje waarderen, wat gevoelens van warmte of welzijn oproept. Je zou diep in de ogen van je vriend kunnen kijken en hun bezorgdheid opmerken, wat gevoelens van medeleven oproept. Je ziet misschien voor het eerst het logo op je kopje, wat een gevoel van waardering, nieuwsgierigheid en verwondering in je opwekt. Misschien merk je de vriendelijke ziel op die een deur voor een ander openhoudt, wat gevoelens van liefde oproept. Misschien zie je de persoon naast je hardop grapjes maken, wat gevoelens van humor oproept. Misschien hoor je in de verte een liedje dat je mooi vindt, wat gevoelens van energie en inspiratie oproept. Misschien praat je over iets dat in het verleden is gebeurd en roep je al die gevoelens op die daarbij horen, of misschien praat je over iets dat je graag zou willen meemaken en roep je zo alle prachtige gevoelens op die bij die ervaring horen.

Daar, in één seconde van je leven, heb je een rijk tapijt van keuzes. Wanneer je vanuit de hemel je leven achteraf ziet, zul je dit ook zo zien. Je zult de rijke mogelijkheden zien voor liefde, goede gevoelens, verbinding en waardering in elk moment. Je zult de diepte en breedte zien van de vibrationele keuze die je in elke seconde van je leven had. En geliefden, we zeggen dit niet om jullie op wat voor manier dan ook neer te halen, maar in de hemel zullen jullie je afvragen waarom jullie niet vaker gebruik hebben gemaakt van deze rijkdom aan liefde die jullie wordt aangeboden. Je bent niet slecht als je dat niet doet. Je hebt gewoon een levenservaring die beter kan. Als je engelen wensen we je alleen de meest liefdevolle en vreugdevolle levenservaring toe die mogelijk is, en we proberen je voortdurend te wijzen op het beste in een bepaald moment.

We weten bijvoorbeeld dat je je dierbaren mist die naar hun grotere wezen zijn overgegaan. Het voelt alsof je liefde hebt verloren, en in werkelijkheid heb je de menselijke zintuiglijke ervaring ervan verloren, van persoon tot persoon in 3D. Maar op hetzelfde moment dat je verlies zo intens aanvoelt, staan je dierbaren naast je in het huidige moment en bieden je een nieuwe zintuiglijke ervaring, een nieuwe en diepere verbinding en een nog diepere liefde. Zoek troost als je rouwt en als je kunt, ga dan rustig zitten, haal diep adem en geloof even in de liefde die je wil omarmen. Na verloop van tijd zul je het voelen.

Zo is het ook moeilijk om aan iets anders te denken als je voor een gezondheidsprobleem staat of als je pijn hebt. Je doet wat je kunt. Je kunt je richten op het comfort van een deken, de zachtheid van een kussen, een mooi lied, de lach van een kind of de hond die zijn kop op je schoot legt en aandacht vraagt. Je kunt je een tijdje concentreren op een film of een goed boek. Je kunt nieuwe manieren van eten verkennen. Dit is niet gemakkelijk, maar de liefde is er in elk moment, wachtend om je te helpen je te openen voor de levenskracht die geneest.

Zelfs als je je zorgen maakt over je dierbaren en je wereld, is de liefde er nog. Je kunt op zoek gaan naar de goede mensen in je leven, de vriendelijke mensen in de winkel en de verhalen lezen van jonge mensen die je planeet helpen. Je kunt jezelf op humoristische wijze vertellen: “Als de wereld toch uit elkaar valt, kan ik net zo goed een goede dag hebben!”. Je kunt een straaltje zonlicht waarderen dat door het keukenraam naar binnen schijnt of je maaltijd die op het fornuis staat te koken. Wat is het huidige moment toch mooi en rijk aan mogelijkheden om liefde te ervaren.

Hoe meer je je afstemt op het goede in het leven, hoe groot of klein ook, hoe meer goeds je aantrekt. Hoe meer je de dingen in je leven met waardering opmerkt, hoe meer er zal zijn om te waarderen. Zelfs als je ziek bent, hoe meer je de kleine momenten zonder pijn of problemen opmerkt, hoe meer je je lichaam in goede gezondheid ondersteunt.

De gewoonte om op zoek te gaan naar het goede wanneer er slechte dingen gebeuren voelt contra-intuïtief, maar dat komt alleen door je conditionering. Een kind wordt geboren op zoek naar het goede. Jullie dieren zoeken voortdurend naar het goede. De hele natuur groeit naar wat in haar voordeel is. Alleen de mensheid is uit deze natuurlijke drang getraind, maar je kunt ernaar terugkeren. Je kunt beginnen de overvloed aan liefde op te merken die op zoveel kleine manieren op een bepaald moment wordt aangeboden. Als je oefent, zal je leven langzaam maar zeker een tapijt worden van liefdevolle momenten in een leven dat rijk is aan liefde.

God zegene je! We houden zoveel van jullie

De Engelen

Kanaal: Ann Albers

Nederlandse vertaling: wakkeremensen.org