Boodschap van de Engelen

Boodschap van de Engelen

Gechanneld door: Ann Albers – 18 September 2021

Wees Eigenaar Van Jouw Eigen Geest

Mijn lieve vrienden, we houden zoveel van jullie,

Jullie zijn kieskeurig over wie jullie in jullie huizen toelaten. Jullie sluiten jullie auto’s af als jullie een winkel binnengaan. Jullie kiezen voedsel dat jullie voedt of troost en gooien bedorven voedsel weg. In de meeste fysieke gebieden van jullie leven zijn jullie voorzichtig met wie en wat jullie binnenlaten. Je “let op je zaak” heel goed in de meeste gevallen.

Maar let je ook op je geest? Maakt het je uit wat je toelaat in je gedachten? Als je gedachten mensen waren en je geest een huis, wat voor sfeer zou je dan in je mentale huis willen? Wat voor gedachten zou je binnenlaten als ze op de deur van jouw aandacht kloppen? In dit mentale huis kies je zelf de gedachten die je gezelschap houden.

Je wordt deze dagen zeker gebombardeerd met de gedachten en meningen van anderen. Je bent opgeleid om “met alle meningen rekening te houden”, en het is inderdaad conventionele menselijke wijsheid om dat te doen. Soms – bijvoorbeeld wanneer je met een team aan iets werkt – is dat logisch. Maar je zou nooit een zwerm vogels zien die ideeën uitwisselen en “rekening houden met” elkaars mening over waarheen te trekken.

Ieder volgt zijn innerlijke kompas. Soms motiveert hun instinct hen om elkaar te volgen, en soms zijn ze gemotiveerd om op eigen houtje verder te gaan. Je zou nooit iets in de natuur zien dat “rekening houdt met” andermans mening. In plaats daarvan voelt en leest elk prachtig wezen in het natuurlijke universum energie die instinctief en intuïtief wordt aangestuurd en handelt daarnaar.

Zeggen we dat je volledig onafhankelijk zou kunnen blijven van andere menselijke meningen en toch geleid zou kunnen worden om een gelukzalig leven te leiden? Hoewel dit een onwaarschijnlijk scenario is – en zelfs niet wordt aanbevolen omdat het contrast zorgt voor stimulatie en verlangen – zeggen we precies dat lieverds. Jullie hebben je eigen innerlijke kompas. Jullie hebben je eigen verbinding met de Bron. Jullie hebben het vermogen om je af te stemmen op wat jullie willen ervaren en daardoor het vermogen om in elk moment jullie leiding te ontvangen. Dat geldt ook voor alle anderen. Collectief worden jullie geleid, als je luistert, om in harmonie te leven met jezelf en met de mensen om je heen.

Waar je jezelf in de problemen brengt is wanneer je het stille, kleine stemmetje negeert, het heerlijke gevoel dat je iets wilt doen, of de niet-zo-prettige gevoelens die je vertellen dat je het niet wilt doen. Wanneer je jouw leiding negeert en rekening houdt met de mening van anderen in plaats van op jezelf te vertrouwen, dan raak je verward, onzeker en vaak van streek! Wanneer je in overeenstemming bent met je eigen gevoelens, zul je je goed voelen. Je zult geleid worden. Je kunt leven en laten leven. Wanneer je in strijd bent met je eigen gevoelens, zul je je niet zo geweldig voelen, je zult je leiding missen of negeren, en je zult waarschijnlijk willen dat anderen veranderen… zodat jij je beter kunt voelen.

Stel bijvoorbeeld dat je een gevoel hebt dat je naar een evenement wilt gaan, een reis wilt maken, of iemand wilt bezoeken. Je voelt je er goed bij. Je voelt je veilig. Je voelt je opgewonden. Je door God gegeven leiding zegt je om ervoor te gaan! Stel echter dat je het nieuws aanzet of een gesprek hebt met iemand die bang is. Plotseling houd je “rekening” met hun mening en nu ben je niet meer zo zelfverzekerd. Je voelt je niet zo helder. Je wilt gaan maar je weet niet zeker of je “moet”. Oorspronkelijk was je leiding glashelder, maar omdat je gedachten die niet van jezelf waren in je mentale huis hebt binnengelaten, nemen ze nu de overhand!

Jouw leiding zal een heel kalm gevoel of weten zijn. Misschien hoor je woorden in je hoofd, maar vaak “voelt” iets gewoon goed of juist niet. Vaak voelt begeleiding instinctief, natuurlijk, en als datgene wat je nu wilt doen. Leiding kan een gevoel van weerstand zijn om iets te doen waarvan je denkt dat je het “moet” doen, of een gevoel van ontsteltenis wanneer iemand je onder druk zet om iets te doen of te zijn wat je niet wilt doen of zijn. (Als je helemaal zeker zou zijn van je eigen mening, zou je er zonder boosheid naar luisteren en doen wat je wordt opgedragen om toch te doen, zonder de behoefte om jezelf te rechtvaardigen of te bekrachtigen)!

Geliefden, let op je geest en zorg ervoor dat je geest belangrijk voor je is. Wees kritisch in het luisteren naar je gevoelens in plaats van blindelings de gedachten in je op te nemen die je bombarderen. Wees eerlijk tegen jezelf over hoe je je voelt. In plaats van je zo druk te maken over het behagen van anderen, maak je meer druk over het behagen van de Bron van Schepping die in je leeft en verblijft en die je – op elk moment in de tijd – langs het pad van de grootste vreugde leidt.

God Zegene jullie! We houden heel veel van jullie.

De Engelen

Vertaling: Martien – wakkeremensen.org