Boodschap van Ann & De Engelen: Hou Je Van Jouw Lieve Zelf?

Hou Je Van Jouw Lieve Zelf?

Gechanneld door Ann Albers – 25 September 2021

Mijn Dierbare Vrienden, Wij Houden Zoveel Van Jullie,

We zouden willen dat ieder van jullie onvoorwaardelijk van jezelf houdt. Wij zouden graag willen dat jullie elke morgen in de spiegel kijken en de Aanwezigheid van het liefhebbende Goddelijke zien. Wij zouden zingen van vreugde als jullie jezelf zouden kunnen opbouwen als je tegen jezelf of anderen praat, in plaats van jezelf achteloos naar beneden te halen.

We weten dat jullie je soms goed voelen over jezelf. Wij zien ook hoe gemakkelijk zovelen van jullie zichzelf schuldig voelen.

In de hemel zien wij alleen jullie volmaaktheid. Wij zien alleen jullie licht. Wij zijn getuige van alles wat jullie doen dat vriendelijk en liefdevol is, en wanneer jullie een minder liefdevol moment hebben, zien wij alleen de liefde die eronder zit en die naar boven probeert te komen. We zien jou in jouw pure potentieel – een ziel die verlevendigd, gezond, gelukkig, uitgedrukt en vol ontzag voor zichzelf is. We weten dat je veel uitdagingen hebt. We weten dat jullie je niet altijd goed voelen over jezelf. Wij kiezen ervoor om je toch goed te voelen. Wij kiezen ervoor om lief te hebben wat jullie liefhebben en te steunen wat jullie dromen. Wij kiezen ervoor, geliefden, om altijd het licht in onszelf en in jullie te erkennen en lief te hebben. Voordat jullie je bewustzijn richtten op jullie aardse realiteit, deden jullie hetzelfde.

Kleine kinderen, voordat ze geconditioneerd zijn, kennen zelfliefde heel goed. Zij zijn trots op zowel hun “prestaties” als hun zogenaamde “mislukkingen”. Zij weten – wijze zielen die zij zijn – dat dit leven een glorieuze dans van ervaringen is. Ze tonen jullie hun kunst, of ze nu binnen de lijntjes hebben gekleurd of niet. Sommigen genieten van de rommel die ze maken met vuil of eten. Ze vallen, kijken om zich heen en staan lachend op, of huilen eens goed en gaan verder. Ze laten je trots hun pijntjes zien, hun pleisters, en zelfs hun gips. Je zou een kind nooit zien zeggen: “Ik zie er dik uit. Ik zie er lelijk uit.” Dat idee hebben ze niet voor ze het leren. Ze kijken gefascineerd naar zichzelf in de spiegel. Ze zouden je nooit vertellen dat ze dom zijn. Ze vertellen je trots over alles wat ze geleerd hebben. Ze vertellen je alles wat ze goed doen. Zij oordelen niet, bekritiseren zichzelf niet en nemen zichzelf niets kwalijk totdat anderen hen leren dat te doen. Zij hebben er geen moeite mee je te onderbreken in hun ijver en passie om de vreugde van het leven te delen, of in hun verzoeken wanneer zij behoefte voelen. Zij zijn niet arrogant of ijdel. Zij zijn volmaakt en zij weten het.

Hoewel het gemakkelijk zou zijn om degenen die je hebben geleerd niet van jezelf te houden de schuld te geven, is het verstandiger, krachtiger en zeker vriendelijker voor jezelf om te zeggen: “Ik ben misschien op jonge leeftijd afgeremd van eigenliefde, maar nu weet ik het weer! De Schepper van Universums houdt van mij! Mijn engelen houden van me. Ik word gekoesterd! Vereerd! Aanbeden! Misschien kan ik mezelf aardiger behandelen. Misschien kan ik de goedheid, waarheid, schoonheid en het licht in mijzelf erkennen. Misschien kan ik ophouden de schuld te geven aan mijn ouders, leraren, exen en de verantwoordelijkheid nemen voor wie ik ben en hoe ik ervoor kies om mezelf in dit huidige moment te zien.” Kies er dan voor om jezelf te waarderen. Kies ervoor om je licht te erkennen. Kies ervoor om van jouw altijd kloppende hart en briljante geest te houden. Kies. Jouw vrije wil is je grootste geschenk. Jullie kunnen kiezen om jezelf te zien zoals het Goddelijke dat doet, of om jezelf te zien door de ogen van hen die vergeten zijn hoe ze van zichzelf moeten houden.

Wij weten dat het moeilijk is om van jezelf te houden als anderen dat niet doen. Wij begrijpen dat het moeilijk is om aardig voor jezelf te zijn als anderen dat niet willen. Wij weten dat jullie duizenden tot miljoenen minder-dan-liefdevolle interacties in jullie leven hebben doorstaan – variërend van afschuwelijk misbruik tot onaardige oordelen, tot afgesneden worden in het verkeer.

Hoe ondenkbaar slecht het gedrag van de mensen om je heen (of zelfs je eigen gedrag) ook is, niets – niets! – kan afbreuk doen aan het licht dat je werkelijk bent. Niets en niemand kan je beroven van de essentie van jouw wezen. Anderen kunnen je aanzetten tot vergeten. Anderen kunnen je ertoe aanzetten jezelf te zien als minder dan licht, minder dan volmaakt, minder dan zuiver. Ze kunnen je ertoe aanzetten je af te vragen “wat er mis is” met je, terwijl er in werkelijkheid helemaal niets mis met je is! Je hebt het misschien moeilijker om van jezelf te houden als anderen dat niet doen, maar je mag altijd kiezen.

Je kunt kiezen om het licht in jezelf lief te hebben. Je kunt ervoor kiezen om jezelf te verheffen in plaats van jezelf naar beneden te halen. Je kunt ervoor kiezen om lief en vriendelijk tegen jezelf te praten. Jullie alleen, geliefden, mogen ervoor kiezen jezelf te erkennen en lief te hebben precies zoals je bent. Het maakt niet uit wie wel of niet van je houdt, je kunt ervoor kiezen om van jezelf te houden.

Je bent niet geschapen om aan bepaalde criteria te voldoen of om bepaalde tests te doorstaan. Je bent niet geschapen om het anderen naar de zin te maken of zelfs om het hen naar de zin te maken. Jullie zijn geschapen voor de vreugde om jezelf te zijn en als je trouw bent aan jezelf zul je een licht schijnen voor de wereld. Jullie zijn geschapen omdat de Bron droomde van een ziel als jullie, zich jullie absolute volmaaktheid voorstelde en de verrukkelijke expansie van liefde, en jullie ontstonden. Jullie zijn geschapen om scheppers te zijn – om genoeg van jezelf, je dromen, je verlangens en je ideeën te houden om je erop te focussen en ze zo te laten ontstaan.

Geliefden, wij bidden voor jullie vreugde! Wij verlangen ernaar dat jullie harten de liefde leren kennen die in jullie leeft en ademt. Wij verlangen naar de dag dat jullie ontwaken voor het feit dat jullie je eigen liefde, erkenning, bekrachtiging en eerbied verdienen. Jullie zijn prachtige wezens!

Als je de volgende keer in de spiegel kijkt, sta jezelf dan toe om de ongelooflijke liefde te voelen die door jouw ogen naar de wereld tuurt. Sta jezelf toe de liefde te voelen die in je leeft. Wacht tot de oordelen tot rust komen, de zelfkritiek tot rust komt, en er niets anders is dan stilte en aanwezigheid. Dan zul je zien wie en wat er in je leeft.

Jullie zijn prachtig! Jullie zijn uniek. Jullie zijn kostbare scheppingen van liefde en staan er nooit los van.

Wanneer je jouw gezicht wast, was je het gezicht van God. Wanneer je je aankleedt, ben je de tempel van het Goddelijke aan het kleden. Wanneer je werkt, op welke manier dan ook, sta je toe dat de Liefde die universa schept, zich via jou uitdrukt.

Jullie zijn prachtig. We kunnen dit niet vaak genoeg zeggen.

Vergeleken met de kracht die in jou leeft, zijn je uitdagingen minuscuul. Vergeleken met de oneindige, eeuwige Liefde en het Leven dat in jullie leeft, verbleekt de kracht van een virus. Vergeleken met de Liefde en het oneindige mededogen dat in jullie leeft, lijken jullie woede en verdriet eenvoudige kreten van pijn wanneer jullie je afgesloten voelen van de ervaring van wie jullie werkelijk zijn.

Geliefden, jullie zijn prachtig. Adem dat in. Ontvang het. Geloof het.

Onze liefde voor jullie is grenzeloos en zonder einde. Jullie kunnen op elk moment gaan zitten, ademen, ontvangen, en je openstellen om het te voelen. Wat echter het belangrijkste is, is dat je ervoor kiest het licht in jezelf te erkennen en lief te hebben.

Sta ’s morgens op en zeg: “Goedemorgen God, laten we samen een prachtige dag hebben!” Kijk in de spiegel en zeg: “Hallo God, je bent prachtig in deze vorm en alle vormen.” Feliciteer jezelf met elke liefdevolle daad of gedachte. Overdrijf deze vorm van zelfliefde tot het een gewoonte wordt. Want door te kiezen voor liefde voor het licht dat in je leeft en ademt, stel je je open voor de goedheid, genade en begeleiding die je werkelijk verdient om in jouw leven te stromen… en inderdaad in de hele gemanifesteerde schepping.

God Zegene jullie! We houden heel veel van jullie.

De Engelen

Vertaling: Martien / voor wakkeremensen.org